Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
еве ти ТАЗЕ работи... за Боневи 300 филма се напраија..
а еве коза лаже..
во перидот од септември 2015 до октомври 2016 10 пратеника од СДСМ земале Близу 11 милиони денари или 180 илјади евра,
Мира Стојчевска, родум од Битола, која добила 1.261.424 денари, или нешто повеќе од 20.000 евра,
власта која така дели народни пари додека болни деца умираат а семејства немаат огрев ни храна, треба да си замине веднаш и да одговара за своите криминали

Член од
14 август 2006
Мислења
45.485
Поени од реакции
84.937
За тебе сум висока класа. Тебе врвот ти е да пуштиш навреда. А за менталните капацитети, смешно е да помислиш да ми парираш. Јас сум стручен во својата струка која нема врска со политика и партија. Ако ти си навикнат да добиваш пари, јас ги заработувам.
Сериозно, арно ти вели. Дај нека пратат некој барем малце поопитен, ти, Ireal, Fringe & co. служите за потсмев. Дури и симпатични станувате, сите ве заебаваат. Се надевам дека не трошат пари на вас, него само ветувања или уцени.

Него батали негативности. Сакате ли вие ја да ви кажувам што да пишувате? Се кладам дека боље ќе го одбранам господинот Груевски!

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Излегува на видело дека платформата на шќиптарите била за да ВМРО ДПМНЕ не формира влада. Сега таа омекнува и нема да е пречка за влада.
Целта е елиминација на партија која е кочница за промена на името. Чувствувам дека Македонија престанува да биде... И тоа со амин на помал дел од македонскиот народ.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.509
Поени од реакции
24.291
Не е идејата расфрлење со предлози решенија..иако е за пофалба но недоволно бидејки треба да се простудирааат прво причините па после идат соодветни решенија.
Секако не се од корист имбецилски решенија кои немаат здрав разум и логика секако треба одмерено расудување без нервози.
Многу повеке треба и престава во која насока би идела наредните 100 или повеке години државата,оние краткорочни продавања муда за бубрези може да ги купи необразована небањата стока без мозок.Таква стока ги направи најголемите проблеми во историјата на државава истата која мисли дека некаква си таму организација била најпозитивен моменат,други би кажале дека тие се најмрачната дамка врз нас и директно не врзува за источните соседи али тоа е друга тема.
Сепак моментот е без правда нема држава асална,со криминал не бидуе нит ке биде,можеби кога имало арамии се извлекуеле на париотизам али умре тоа време, сега кон напред се движиме правда иста за сите без лажни идоли и фарса...напред...не назад.
viva la vida el Macedonia olé:oeoeoe:
А што му фали на знамето . Ги исполнува сите критериуми да не залепи како двокомпонентен лепак за век и веков. Како прво јас со моменталното не се идентификувам не пак другиот државотворен народ. Повеќе ми лежи на срце она од социјализмот. Едноставно, лесно за цртање, со него бев растен, мафкав кога врвеше штафетата на младоста низ Монастири, го држев кога бев Титов пионер и кога полагав свечена пионерска заклетва. Едноставно многу убави спомени имам со тоа знаме. На тоа знаме го додаваме само орелот и и волкот сит и овците на број. Башка тоа знаме скоро до вчера беше нивно знаме ама ете сега не го користат повеќе така да сега е слободно за употреба. Вака и си го гледам на аватарот и некако баш ми е симпатично, некако почнува за срце да ми прираснува. Можи малце позадината да биди по дреч црвена да отвори малце ама ок тоа се ситници.Искрено се надевам дека еден ден наскоро тоа ке биде наш државен симбол, симбиоза помеѓу двата државотворни народи кои преку вековна борба облеана со крв, пот, жртви и сесрдна странска помош од нашите стратешки партнери успеја да ја создадат оваа наша мила и сакана државичка .

W

wicked_1

Гостин
Излегува на видело дека платформата на шќиптарите била за да ВМРО ДПМНЕ не формира влада. Сега таа омекнува и нема да е пречка за влада.
Целта е елиминација на партија која е кочница за промена на името. Чувствувам дека Македонија престанува да биде... И тоа со амин на помал дел од македонскиот народ.
можеш ти и потажен текст да напишеш, ајде

Член од
12 март 2009
Мислења
20.823
Поени од реакции
17.050
власта која така дели народни пари додека болни деца умираат а семејства немаат огрев ни храна, треба да си замине веднаш и да одговара за своите криминали
тогаш нова власт на сдсм ич не ни ни треба, па таа ќе работи по тие правила, нивни пратеници лапале големи пари за превоз уште во опозиција кога биле; па барале пари за превоз, не ги терале со сила да одат со кола, можеле со тахи поефтино ќе ја чинело државата...
патем Левица нешто предлагаше да не земаат пратениците плата за јануар, јас кажувам да им одбиеја барем 30% како за принуден одмор ...

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Сериозно, арно ти вели. Дај нека пратат некој барем малце поопитен, ти, Ireal, Fringe & co. служите за потсмев. Дури и симпатични станувате, сите ве заебаваат. Се надевам дека не трошат пари на вас, него само ветувања или уцени.

Него батали негативности. Сакате ли вие ја да ви кажувам што да пишувате? Се кладам дека боље ќе го одбранам господинот Груевски!
Служиш ти мене за потсмев. Многу се релевантни и исцрпни твоите и дискусиите на твоите сопартијци... само со дебилни навреди и безлични пишувања со пцуења.
Ајде ако толку си паметен, посочи мока дискусија која аргументирано си полемизирал. Мизерија.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.485
Поени од реакции
84.937
Името? тоа ли е сеа?
:lolzz:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Доста се џафкате за (сега) небитни работи ко мали деца.
Аман.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
тогаш нова власт на сдсм ич не ни ни треба, па таа ќе работи по тие правила, нивни пратеници лапале големи пари за превоз уште во опозиција кога биле; па барале пари за превоз, не ги терале со сила да одат со кола, можеле со тахи поефтино ќе ја чинело државата...
патем Левица нешто предлагаше да не земаат пратениците плата за јануар, јас кажувам да им одбиеја барем 30% како за принуден одмор ...
конечно и ти почна трезвено да размислуваш и сфаќаш во каква животна опасност не донесе ова десетгодишно владеење!

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Служиш ти мене за потсмев. Многу се релевантни и исцрпни твоите и дискусиите на твоите сопартијци... само со дебилни навреди и безлични пишувања со пцуења.
Ајде ако толку си паметен, посочи мока дискусија која аргументирано си полемизирал. Мизерија.
Ајде ти одговори дали да се утепаат тие што работат за 9000?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
можеш ти и потажен текст да напишеш, ајде
Толку ли ти е капацитетот? Изненадуваш, позитивно. Мислев дека и за ова не си способен.[DOUBLEPOST=1487716516][/DOUBLEPOST]
Ајде ти одговори дали да се утепаат тие што работат за 9000?
Ти си за нив Рокфелер.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom