Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Пак станаа актуелни приоритетните акции на Стопанска банка

Затишје пред бура :)

Не знам зошто секогаш се чека последниот ден/недела па сите финансиските извештаи да ги начукаат во последниот момент.

Нека има секој ден различна компанија, да гледаме, да анализираме, малку да се диверзифицираат парите, а не само вака во бранови...

Ќе биде интересно да се види дали резулатите на другите банки ќе имаат ефект врз цената на Комерцијална.

Над 1000 комада ТНБ денес, мада нешто е сумњиво, еден куп трансакции со по точно 85 акции, не знам како е можно така да се погодат.
Weird

Над 1000 комада ТНБ денес, мада нешто е сумњиво, еден куп трансакции со по точно 85 акции, не знам како е можно така да се погодат.
Weird
Сомнително, како неформален блок може да е...Инаку денес Тетекс излезе со добар извештај. Не ми е во опција бидејќи е малку пренеликвидна за мој вкус но, може е добар предзнак за другите извештаи.

Намалија трансакциите со Охридска, нема понуда или побарувачка?

Ne znam zosto ocekuvate dapadne ispod 5k ,koga ivaka ima p/e 5.4 a posle objavuvanje na FI za 2016 misla deka ke ima dobivka po akcija od 1100-1150den.pri sto p/e ke padne pod 5,pa kade ima poeftina banka?Edinstveno sto e nepoznato se slucuvanja okolu STTB,ama toake se vidi od planot do2019 a do togas OHB. e top akcija. P.S Poseduvam OHB. i potajno posakuvam mala korekcija za da dokupam uste, ama mislam deka nema osnova za da padne poznacajno.

Да не има некој информација како стојат акциите од Железара ?

Да видиме дали извесното формирање на нова влада ќе има влијание денес врз берзата.

Добро што досадуваат компанииве на seinet дека ќе ги објавеле фин. извештаи до 15.03.2017?

Каква информација е таа? Или нека кажат конкетен датум пред тоа или нека го објават кога сакаат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom