Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Ае сеа и јас да прашам за совет...
Ми се свиѓа едно девојче (сега за сега едно :D ) која живее во мојот град али не се познавам лично со неа.
Пријатели сме на ФБ па во план ми е да и пишам.
Е сеа ми треба совет од поискусните во делот „Пишување на рандом девојки на ФБ“...
На почетокот:
1. Како да го започнам разговорот воопшто?
2. За какви теми да разговарам со неа?
Од кога ќе ме прифати како личнот (ако воопшто ме прифати):
1. Колку често да и пишувам? Кога е време за да почекам таа да пиши прва?
2. Како да го движам муабетот кон „Излегување на кафе“ со неа и лично запознавање (доколку нема дечко или некој нели... )

Ете тоа е сега за сеа што ме интересира зошто баш и неам искуство со пишување на рандом... Имам некои другари што така имаат запознавано многу и имаат и излегувано со нив и мнг др работи... Па кога веќе сме 21 век и кога имаме шанса на ваков начин да се запознаеме со некој, зошто да не го искористиме.
Мање више сличен совет на @coraline и од мене ќе добиеш.
Прати ја што постира, музика/филм/книги нешто од ова е одлично тло за започнување на муабет.
Е сеа... Колку долго сте „пријатели“ на фб?
Не е толку битно, но ако си долго време и наеднаш почнеш да и` пишуваш ептен често, ќе делуваш нападно.
И уште нешто, само inside jokes палат кога ќе се повторат, а да дојдеш до нив, треба неколку нивоа на блискост да стекнеш со неа. Во секој друг случај, треба да имаш повеќе имагинација и да не повтараш нешто што еднаш било многу смешно. После тоа има контраефект.

Дали тие што се откажуваат од добра врска без некоја посериозна причина а единствената причината е очигледна им е досадно не наоѓаат возвуда веќе во врската како на почеток, се каат после некое време?

Дали тие што се откажуваат од добра врска без некоја посериозна причина а единствената причината е очигледна им е досадно не наоѓаат возвуда веќе во врската како на почеток, се каат после некое време?

Може да може не, зависи. Познавам и што се каат и што не се каат. Овие што се каат кажуваат дека за глупости раскинале пошто се друго било океј а осеќале дека им е досадно и не се ни потрудиле да ја вратат возбудата ко на пример да прават некои ствари за првпат, да шетаат, да се глупираат да се забавуваат и се останато, што реално може да се деси кај секој, да стане на некое време монотоно ама не значи дека тоа е непроменливо. Најмногу се каат поради тоа што биле свесни дека имало љубов, разбирање и се тоа ама прекинале за безвезе...
Овие другиве шо не се каат едноставно се луѓе кои се научени така(тие што јас ги знам) да менуваат партнери/ки пошто тоа им е интересно и убаво, и им станува многу брзо монотоно да се со една иста особа.
Само еден исклучок имам овде..другарка знам на која исто така и се деси после 2 ипол годишна врска да почуствува дека не и е исто ко почетокот што е нормално, ама типкава се трудеше неколку месеци со се за да врати дел од тоа што претходно го чуствувала. Не успеа нит она нит он после најчовечки си раскинаа и до ден денес не се каат дури и си останаа другари по кафиња си идат од време на време :)

Јас сепак мислам дека и тие што не се каат, после долго долго време може да се случи да бидат во ситуација и тие да се каат, тука игра улога каков ке им биде животот после тоа долго време.

Дечкото мислам дека ме изневерува.
Крши тоа што начално се договоривме.
Не чувствувам веќе подолго време ни заинтересираност ни љубов од негова страна, само се вади на некакви домашни проблеми.
Материјално е многу над мене, а го знаат и од дома дека е хомосексуалец и на тоа поле нема проблеми.
Што и да напише немам доверба во него.
Знам дека за се ме лаже, дреме по сајтови за дејтови и сл., демек се упознава за "другарчиња".

Не чувствувам веќе подолго време ни заинтересираност ни љубов од негова страна, само се вади на некакви домашни проблеми.
Материјално е многу над мене, а го знаат и од дома дека е хомосексуалец и на тоа поле нема проблеми.
Знам дека за се ме лаже, дреме по сајтови за дејтови и сл., демек се упознава за "другарчиња".

Раскини му на педерчето, тој тебе ќе те изневерува :sakasuste:
Е сеа дека поимотен од тебе може ќе ти биде тешко да го прежалиш некое време, али јбг таков е животот на спонзорушите.

Јас мислам отворено да си збориш со него како стојат работите, да пробате да најдете решение или пак да раскинете, ако веќе навистина те изневерува.

За што уствари бараш совет?

Не ми е баш јасно, ама сигурен сум дека ти ми требаш да ми праввиш друштво додека јас го пијам единаесетото пиво, или ми требаш пред третото пиво :)
Значи не прашувај, само...

Раскини му на педерчето, тој тебе ќе те изневерува :sakasuste:
Е сеа дека поимотен од тебе може ќе ти биде тешко да го прежалиш некое време, али јбг таков е животот на спонзорушите.
Имам доволно пари за да си купам и дозволам кондури од 250 евра. Не ми е за парите.
Само барам сега работа каде што ќе бидам целосно финансиски независен од моите дома а и невработен сум моментално. [DOUBLEPOST=1486979172][/DOUBLEPOST]
Јас мислам отворено да си збориш со него како стојат работите, да пробате да најдете решение или пак да раскинете, ако веќе навистина те изневерува.
Најпаметно. Дека нема ништо подобро од разговарање и соочување. Ама морам да имам и докази за да потврдам тоа што го мислам иако не би се љутел ме изневерил ако каже причината зошто и ако си грешам јас. Ако е незадоволен и е во право за тоа доколку не можам да го задоволам физички или сексуално. Во тој случај си признавам грешка на самиот себе си.
Малце сум брз па забегувам со факти и сл. Драма можеби и без причина.

Мислам дека не сте праведни. Оваа тема е Љубовни проблеми. Никој не е имун на нив, па и хомосексуалците. Постои тема каде можеме да го кажеме своето мислење за нив. И јас сум го кажувал

Имам доволно пари за да си купам и дозволам кондури од 250 евра. Не ми е за парите.
Само барам сега работа каде што ќе бидам целосно финансиски независен од моите дома а и невработен сум моментално.

Ќе почнам од почеток. Штом спомна материјално, некому може тоа му е битно, ако не тебе, тогаш нему. Не можеш да спомнеш невработен и финансиски зависен од твоите, а да си купиш кондури од 250 евра во иста реченица. Така не функционираат работите. Кога нема да користиш денар од твоите, за сите твои потреби, па и за покрив над глава, тогаш си од нив независен. И тогаш не верувам дека така лесно ќе ти биде да си купиш кондури од 250 евра.

Ако дечко ти те изневерил, ти бар така мислиш, ќе си седнете и ќе си правите муабет. Дали ти требаат докази тоа ти си знаеш, иако секако може да те лаже, и со нив и без нив. Не се согласувам дека има вина во секој што е изневерен, дека е негова грешка и слично, но и за тоа ти си имаш мислење.

Само барам сега работа каде што ќе бидам целосно финансиски независен од моите дома а и невработен сум моментално.

Немаш ти пари, твоите имаат пари да ти дадат и ти да носиш на нозете опинци од 250 евра, ко ќе се вработиш ќе имаш твои пари.
Тебе како педер ти е олеснат проблемот со парите, тие што ќе ги вадиш нема да имаш деца да ти ги трошат, себичната страна на педерството.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom