Saladin
被爆者
- Член од
- 5 февруари 2007
- Мислења
- 10.805
- Поени од реакции
- 13.756
Мање више сличен совет на @coraline и од мене ќе добиеш.Ае сеа и јас да прашам за совет...
Ми се свиѓа едно девојче (сега за сега едно) која живее во мојот град али не се познавам лично со неа.
Пријатели сме на ФБ па во план ми е да и пишам.
Е сеа ми треба совет од поискусните во делот „Пишување на рандом девојки на ФБ“...
На почетокот:
1. Како да го започнам разговорот воопшто?
2. За какви теми да разговарам со неа?
Од кога ќе ме прифати како личнот (ако воопшто ме прифати):
1. Колку често да и пишувам? Кога е време за да почекам таа да пиши прва?
2. Како да го движам муабетот кон „Излегување на кафе“ со неа и лично запознавање (доколку нема дечко или некој нели... )
Ете тоа е сега за сеа што ме интересира зошто баш и неам искуство со пишување на рандом... Имам некои другари што така имаат запознавано многу и имаат и излегувано со нив и мнг др работи... Па кога веќе сме 21 век и кога имаме шанса на ваков начин да се запознаеме со некој, зошто да не го искористиме.
Прати ја што постира, музика/филм/книги нешто од ова е одлично тло за започнување на муабет.
Е сеа... Колку долго сте „пријатели“ на фб?
Не е толку битно, но ако си долго време и наеднаш почнеш да и` пишуваш ептен често, ќе делуваш нападно.
И уште нешто, само inside jokes палат кога ќе се повторат, а да дојдеш до нив, треба неколку нивоа на блискост да стекнеш со неа. Во секој друг случај, треба да имаш повеќе имагинација и да не повтараш нешто што еднаш било многу смешно. После тоа има контраефект.