Fringe
Скитник низ паралелни светови
- Член од
- 24 септември 2011
- Мислења
- 7.898
- Поени од реакции
- 3.006
ГорењеДругарчина една брза консултација: Горенје или Беко ?
двата се приближно иста цена ~12000 и со 5 години гаранција...
ГорењеДругарчина една брза консултација: Горенје или Беко ?
двата се приближно иста цена ~12000 и со 5 години гаранција...
Незнам за какво зуење се работи и јас имам самсунг но фрост едно време почна да работи погласно па :Има ли некој искуство со користење No Frost фрижидер?
Купив Samsung од Нептун и го донесоа вчера и од тогаш не можам да се навикнам на тоа ебано константно зуење што го слушам, се осеќам ко да седам до ебан трансформатор. Претходно имав Горење помал, со една комора, и ми требаше некоја поголема варијанта па се одглучив за Самсунг и не знам дали е ова до мојов фрижидер или сите No Frost се такви. Искрено и не се позамарав да видам што е тоа No Frost и нипшто не ми ни значи, визуелно ми се допадна, има диспензер напред што делува интересно и практичмно а и добра гаранција има. 10 год на мотор и 5 год се остало.
Знае од време на време да престане и тогаш сум малце раат али после си продужуе по старо. Се јавив у Нептун па у Видео Дата и утре треба да дојде сервисер и да го зирне.
Типот спомна дека No Frost фрижидерите знаат да бидат побучни ама да знаев дека до олку ќе ме замара немаше ни да земам.
А у меѓувреме нека пише некој што има нешто вакво по дома.
Апсолутно!Затоа Кујна треба да си е ОДВОЕН (затворен простор) дел од дневна и трпезарија за да не слушаш зуења, да не ти мириса итн тин. А ние руши ѕидовите па жали се
Кај мене обратно беше, кујната беше проектирана да биде дел од дневната - па морав да ја затварам со гипс картон блокови.А ние руши ѕидовите па жали се
Искрено не ми звучи како да е вентилаторот, повеќе звучи ко "треперење на струја". Кога ќе престане да трепери, а тоа се случува ретко, тогаш убаво си се слуша вентилаторот како работи.Зуењето e од вентилаторот кој го придвижува воздухот внатре (така работат No Frost фрижидерите).
Зуењето ќе станува уште погласно, како ќе старее вентилаторот.
[URL='https://www.pazar3.mk/Ad/For-sale/Skopje/Centar/HOME-AND-FAMILY/Home-Appliances/Refrigerators-and-Freezers/%D0%94%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0%20%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B0/Drug%20model/Frizider-so-komora-BIRA/2566503#image'] [/URL]Значи модел со ширина точно 50см ни милиметар повеќе, знам дека има 54см.
метрото со тебе и оди во некој поголем салон за бела техникаЗначи модел со ширина точно 50см ни милиметар повеќе, знам дека има 54см.