Солун

• Креатор на темата Креатор на темата michael corleone
  • Време на започнување Време на започнување
Исто и мене ме интересира паркинг место во Солун каде има, дали без пари дали со пари, и не мора да биде баш во центарот на градот може и на 10-20мин пешки од центар?
И информација дали паркингот кај Икеа/Космос се наплаќа?

Кај 3-те црвени точки имаш неколку наплатни паркинзи, јас паркирам обично на првиот од морето (они ти ја паркираат), цената беше мислам 5 евра првите два часа и секој нареден по 3 евра. Другите позади нешто поевтини се.

За Икеа незнам, во Космос мислам се разликуваат влезовите во цени, јас паркирам на еден ист нон-стоп и таму до еден час е бесплатно, за повеќр мислам беше 2 евра за цел ден.

6feb7127286f178acaa098c13540f368.png

Фатија попустите, се информираме за паркинзи :)))

Него, некој да ми каже ако знае - кој е најголем и најснабден Лидл во Солун? Тоа ГАЛПО чоколадното млеко уште го сонувам купено од Лидл во Лефкада, а и полно други производи имаат многу повкусни од бугарскиот Лидл

Фатија попустите, се информираме за паркинзи :)))

Него, некој да ми каже ако знае - кој е најголем и најснабден Лидл во Солун? Тоа ГАЛПО чоколадното млеко уште го сонувам купено од Лидл во Лефкада, а и полно други производи имаат многу повкусни од бугарскиот Лидл

Скоро сите Лидл се исто снабдени, Галпо би требало да го има и во AB/Керфор/Масутис - ги има низ центар овие.

Ако најдеш Mars чоколадно млеко, обавезно пробај го!

Ако сакате гага паркинг во гаража паркирајте во One Salonica и фатете такси до центар или пешачете пола саат.

Ако сакате гага паркинг во гаража паркирајте во One Salonica и фатете такси до центар или пешачете пола саат.

Здравје утре сабајле одам преку Дојран, ќе гледам Марс млекото да најдам што ме советуваше... :D

Здравје утре сабајле одам преку Дојран, ќе гледам Марс млекото да најдам што ме советуваше... :D
Само да нема блолади од грчките земјоделци... како и да е, среќен пат

Sent from my SM-J500H using Tapatalk

Епа да споделам импресии.

Се паркирав тука, имаше место во 12 саат на пладне во сабота. Мислам дека платив 5 и пол евра за 3 саата паркинг.

https://www.google.com/maps/@40.6364454,22.9355473,211m/data=!3m1!1e3

Јадев во Brothers in law. Одлични и вкусни сендвичи, само малку „соленки“.

https://www.google.com/maps/place/Brothers in Law Thess./@40.6307997,22.9469777,403m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x14a8390133590cc7:0xafdff0fc30fae269!8m2!3d40.6307672!4d22.9475356

Од шопинг бев до Космос (не си купив ништо) и до Intersport продавницата што е до ИКЕА (си купив одлична маица за вежбање 10 евра). Бев и до Лидл (тој што е спроти ИКЕА) и таму потрошив 30-40 евра. Едноставно Лидл во Грција има многу повкусни работи од тој во Бугарија. Чок. млеко ГАЛПО e врвот, имаат една цаѕики салата (морав да ја сликам) што ми остана у устата од Лефкада минатото лето и која е превкусна

IMG_2588.JPG

Crownfield житариците се исто оргазам (https://www.lidl.de/de/crownfield/b2461 - земав Zimtinos, Choco Shells и Cereal Cookie), Меренда исто ми е супер крем и уште некои други работи.

Бев и до AB големиот (тој до Јуск) и од таму најдов Maltesers (Чоко Стоби Флипс е копирано од ова) и Cadbury чоколади, ама не најдов Mарс чоколадно млеко :( @smole
Пошто на крајот на денот бевме таму и бевме утепани, ќе му посветам повеќе време на маркетов нареден пат, ми изгледаше топ снабден со производи.

Да сумирам - за Лидл фан (како мене) и за наоѓање на некои спефицични западни производи (претежно благи работи) во други маркети - Солун е супер место.
Но за шопинг - Софија врти кругови у широк лак околу Гејциве.....
Koсмос не е ни бледа сенка на Paradise Center. Има интересна надворешност и шмек со околните „украси“, внатре е потоп во избор на продавници. Не дека е лошо, во споредба со Парадајзов е ништо.

Би се вратил пак малку да се стопли, Штип - Дојран - Солун и обратно, плус таму што вртев ме фати некој километар помалце од 400км.

Преку Штип и Дојран си идел?
Па не се исплати бре таа гњаважа. Боље да си почекал да прекине блокадата.

Преку Штип и Дојран си идел?
Па не се исплати бре таа гњаважа. Боље да си почекал да прекине блокадата.

Од Штип сум јас, мене Дојран ми е поблиску едно добри 50км (преку Велес) од Гевгелија, да не зборам за Битола...

Некој добар смештај во Солун друштво може и малце подалеку?до 20€ фала.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom