Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.537
Поени од реакции
9.438
Мендух Тачи ќе го подржел Заев само под еден услов, не му барал многу, само ако Тачи бил премиер.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.186
Поени од реакции
3.433
Мендух Тачи ќе го подржел Заев само под еден услов, не му барал многу, само ако Тачи бил премиер.
На сите им е јасно дека ќе има нови избори (само не се знае дали побрзо или покасно), па затоа сите глумат лудило, даваат ненормални изјави (и така не се нормални).

a9mkd

Љетиф
Член од
14 јуни 2015
Мислења
543
Поени од реакции
281
Јас сакам двојазичност со Албанец. :angel:

А ако правиме муабет за албански јазик на цела територија на Р.М. тогаш јасно дека не.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.537
Поени од реакции
9.438
Јас сакам двојазичност со Албанец. :angel:

А ако правиме муабет за албански јазик на цела територија на Р.М. тогаш јасно дека не.
малцинство си, мнозинството граѓани се изјасна за албански на цела територија.

a9mkd

Љетиф
Член од
14 јуни 2015
Мислења
543
Поени од реакции
281
малцинство си, мнозинството граѓани се изјасна за албански на цела територија.
Без ВМРО-ДПМНЕ не е возможна промена на Устав, а не може и плус едни 25% против 75% други. Де факто Македонија ќе стане бинационална држава со што ќе се побунат и помалите заедници.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.537
Поени од реакции
9.438
Без ВМРО-ДПМНЕ не е возможна промена на Устав, а не може и плус едни 25% против 75% други. Де факто Македонија ќе стане бинационална држава со што ќе се побунат и помалите заедници.
кој ти рече така, еве куртониве овде мене ме убедија дека и тие се сложиле, Заев вчера се изјасна дека све што ќе побараат Албанците ќе добијат и тоа на писмено, едвај човекот дочека да му се пружи таква шанса, овие на форумов веќе се намачаа со вазелин и се спремни за оргазам.

a9mkd

Љетиф
Член од
14 јуни 2015
Мислења
543
Поени од реакции
281
кој ти рече така, еве куртониве овде мене ме убедија дека и тие се сложиле, Заев вчера се изјасна дека све што ќе побараат Албанците ќе добијат и тоа на писмено, едвај човекот дочека да му се пружи таква шанса, овие на форумов веќе се намачаа со вазелин и се спремни за оргазам.
Ако се сложи на тоа би било политичко самоубиство, а за жив не гарантирам дека ќе биде долго после таа одлука.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.186
Поени од реакции
3.433
Ако се сложи на тоа би било политичко самоубиство, а за жив не гарантирам дека ќе биде долго после таа одлука.
Кога можел Грујо (патриотот) да прифати СЕ, зошто овој да не може?

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.537
Поени од реакции
9.438
не знам јас за тоа, јас само го пренесувам мислењето на експертиве на форумов.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Eeeee Грујо, Грујо, да пазевте шо зборате по телефони и тој Мијалков да си беше способем да не дозволи странските служби непречено 10 години да снимаат сите телефонски разговори во Македонија, немаше да дојде до сето ова.
Ќе немаше Заев да се перчи со милиони снимени разговори за криминалите на власта, ќе си седеше в струмица ќе си бркаше ситни бизниси а СДСМ полека ќе згаснеше како сериозна партија.
Сега мора и двојазичност и орел да се стави на знамето и името да се смени и граници да се корегираат и историјата да се преправа.
А зошто??
заради некакви си таму провизии, мита лажирања, корупции насилија и убиства.
Срамота за колку малце ја продадовме Македонија!

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
http://novatv.mk/platoformata-na-dui-vo-dokument-predlozhen-od-vladata-vo-2015/

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom