Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не е тоа мој сон. Велам, имаат право. Јас не сум во владата. Сакам да кажам, во иднина да нема бунење при избор за албански партнер, евентуално.
Што не ти е јасно? Нема избор. Секој (макар и Амди Кока кола бил) што ќе собере 61 пратеник, па дури и во формирана влада може да состави влада. Тоа е по закон и устав. А чиј лепач на плакати си (читај, газолижач), повеќе е од очигледно.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Што не ти е јасно? Нема избор. Секој (макар и Амди Кока кола бил) што ќе собере 61 пратеник, па дури и во формирана влада може да состави влада. Тоа е по закон и устав. А чиј лепач на плакати си (читај, газолижач), повеќе е од очигледно.
Ти си слаб капацитет „војнику“ партиски. Мојот интегритет е далеку над плакатолепач или газолизач. Јас те разбирам тебе што си на тоа ниво, но јас никогаш не сум бил, ниту допрва ќе бидам.
Знам јас многу добро што е уставно и законски. На пример, законски и уставно, не мора во владата да има ниту една албанска партија. Па сепак, секогаш има. Нешто како непишано правило. Е сега, ако некој не игра фер, тие правила не важат за него.
Исто така, уставно е СДСМ да не добие мандат, ако така процени претседателот, ама дали е во ред...?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ти си слаб капацитет „војнику“ партиски. Мојот интегритет е далеку над плакатолепач или газолизач. Јас те разбирам тебе што си на тоа ниво, но јас никогаш не сум бил, ниту допрва ќе бидам.
Знам јас многу добро што е уставно и законски. На пример, законски и уставно, не мора во владата да има ниту една албанска партија. Па сепак, секогаш има. Нешто како непишано правило. Е сега, ако некој не игра фер, тие правила не важат за него.
Исто така, уставно е СДСМ да не добие мандат, ако така процени претседателот, ама дали е во ред...?
Од овде б'здиш на лепакот на дрпне. Можда некого и ќе излажеш дека не си газолижач, ама тешко. Повеќе шанси имаш да се излажеш себе си.
Појма ти немаш од устав и закон, кутриот партиски сендвичојадач. Башка и математика слабо ти оди. Имаш четврто одделение завршено или плати кај грујо за основно да завршиш?

Последно уредено:

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Така е. За следен пат ВМРО ДПМНЕ не мора да прави влада со ДУИ или друг победник кај shqiptar. Сега ќе можат да се соберат вмро-вци пред седиштето на BDI во Тетово, повеќе десетици илјади (спонтано собрани) и да не им даваат да влезат или излезат, како што тие ги блокираа патиштата во 2006-2008.
:lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Од овде б'здиш на лепакот на дрпне. Можда некого и ќе излажеш дека не си газолижач, ама тешко. Повеќе шанси имаш да се излажеш себе си.
Појма ти немаш од устав и закон, кутриот партиски сендвичојадач. Башка и математика слабо ти оди. Имаш четврто одделение завршено или плати кај грујо за основно да завршиш?
Аргумент типичен за еден просечен атеист.
Ти мора факултет да имаш завршено, или само уште дипломската ти останала.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Јас имам математики учено колку што цела твоја партија нема учено, партиски послушнику. Немаш контрастав па удри на навреди, а? Слабо, кец.[DOUBLEPOST=1486320365][/DOUBLEPOST]
Надежен филозоф... со врски. Дропките нешто слабо му одат, особено собирањето, за друго му оди математиката... до 49.[DOUBLEPOST=1486320522][/DOUBLEPOST]
Да, нема трте-мрте (само трте). Кај нас мора победниците да се во владата, нели тоа се издејствува.. сега... „пу не важи“. Легитимно е да протестира ВМРО ДПМНЕ пред ДУИ ако прави влада со поразениот.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Јас имам математики учено колку што цела твоја партија нема учено, партиски послушнику. Немаш контрастав па удри на навреди, а? Слабо, кец.[DOUBLEPOST=1486320365][/DOUBLEPOST]
Надежен филозоф... со врски. Дропките нешто слабо му одат, особено собирањето, за друго му оди математиката.
Момци, двајцатата сте неписмени. Имате устав кај што јасно се кажува што е што. Не можам да ви помогнам во вашата дислексија. Си има институции за тоа. Јас факултет сум завршил кога не сте биле ни у татина .... знаете што. Мене партиска припадност ни и да сакате не можете да ми пришиете. Ниту сум ниту имам намера да членувам во ниедна. А вашата од километри се гледа. Дајте позабришете се ви тече кечапот од тоа сендвичите.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Оваа се вика партиска неприпадност дај да замениме криминалци ама не со некои незаразени туку со слични криминалци од спротивен табор. Чим напаѓаш една страна а другата слабо тогаш си далеку од неутрален.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Момци, двајцатата сте неписмени. Имате устав кај што јасно се кажува што е што. Не можам да ви помогнам во вашата дислексија. Си има институции за тоа. Јас факултет сум завршил кога не сте биле ни у татина .... знаете што. Мене партиска припадност ни и да сакате не можете да ми пришиете. Ниту сум ниту имам намера да членувам во ниедна. А вашата од километри се гледа. Дајте позабришете се ви тече кечапот од тоа сендвичите.
Но јас не реков дека партиски припаѓаш, туку дека можеби имаш факултет завршено, и затоа си толку интелигентен.
Буквално, се двоиш од останатите :)

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Да не испадне дека пред тебе сме завршиле?
Никој не спори уставност, ама ако некој се натера да почитува некои непишани принципи, истиот може и да ги бара, на ист начин.
Ти лапни ја виршлата.. од хотдогот.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Да не испадне дека пред тебе сме завршиле?
:pos: Да сигурно.
Никој не спори уставност, ама ако некој се натера да почитува некои непишани принципи, истиот може и да ги бара, на ист начин.
Ти лапни ја виршлата.. од хотдогот.
Нема непишани принципи, тоа во Уганда и во Тринидаде и Ебаго. Уставот е тој, ни се допаѓал мене,тебе на Рајко, Петко, Станко.... небитно.
А за виршлата не се секирај има и Том Селек афинитети.... и оној од Волос и Енџи.... и цела тајфа. Таму понуди ја.
Да, нема трте-мрте (само трте). Кај нас мора победниците да се во владата, нели тоа се издејствува.. сега... „пу не важи“. Легитимно е да протестира ВМРО ДПМНЕ пред ДУИ ако прави влада со поразениот.
:pos: Се гледа колку ти е јасна математиката. Победник е оној со 61, не со 51 не со 40 не со 55. Оној што има 61. Абе на ѕидон да му објаснував ќе сфатеше.

Последно уредено:

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Е тоа веќе е за верување. Може да се соберат мангине, па да одат на трте пред ДУИ во Тетово. Сеа малку ќе им дојде ко "даунгрејд", ама јеби га зима е, не може цело време на Халкидики.:P

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom