Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
V

viktora

Гостин
Па сега последно додека ВМРО беше на власт среде битола на џамија беше развеано албанско знаме
Сега ти е страв потаму од Битола да не одат?
Да не одел заев нешто натаму,обично он вади албански знамиња.И сигурно ќе одат понатаму,струмица не е далеку.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.186
Поени од реакции
3.433
Не сум сигурен, дали сте скроз неписмени или тотално ретардирани...

Друго објаснување нема за ова, се чуствувам како да комуницирам со кафемати.
Вие имате една агенда во моментот (а таа искочи уште околу 20 јануари), а тоа е дека ВМРО прифатил се (освен СЈО се разбира) и сега одкако не се договорија излезе дека проблемот бил само СЈО, а што ако имало уште нешто што не се договориле?
Тоа што изјавува ДУИ не е потврдено од страна на ВМРО, ако не е вистина ДУИ излезе со таква изјава за да изгледа дека е победник во преговорите, но и за да добие предност со преговорите со СДСМ, ако овие прифатиле се, тогаш и вие ќе прифатите се.

Многу сте чудни кога велите дека ВМРО прифатил се, па ако прифатил кој мислеш дека ќе го гласа после (јас немаше да гласам), зар мислите дека некој е толку луд да добие само неколку месеци плус, кога владата со 61 пратеник, од кој 10 ризични кај ДУИ и потенцијални 50 кај ВМРО може да му падне уште на првото гласање, затоа и не верувам во тоа додека не излезе официјално соопштение дека прифатиле СЕ, добивката со НЕ прифаќање е поголема одколку со прифаќање, политиката не се води за 2 месеци (4 години максимум), туку се мисли на долг рок.
Зајко има цел само да дојде на власт но дали ќе успее да издржи повеќе од 4 години, тешко.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
А нели е демократија Вмро и дуи да направат влада?
Не. Тоа не е демократија. Тоа е силување на демократијата. Неуставен е мајскиот договор.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.186
Поени од реакции
3.433
Не. Тоа не е демократија. Тоа е силување на демократијата. Неуставен е мајскиот договор.
Неуставно е и СЈО,;)

кај нас се е уставно додека на мене ми одговара, штом не ми одговара тоа е неуставно:D

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
„Мајскиот договор“ не е државен закон, па воопшто не подлежи на „уставност“.
Баш така. Значи и не важи. И не е нужно да се почитува.
Неуставно е и СЈО,;)

кај нас се е уставно додека на мене ми одговара, штом не ми одговара тоа е неуставно:D
Баш така. Уставно е само ТЕБЕ што ти одговара.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.977
Поени од реакции
15.303
Не знам како што било тогаш, јас бев мал и прокумуњар, после 2005/2006 станавме провмровци:P
До вчера комунисти сега слават празник верски..
Слика и прилика зошто ни пропаѓа државата. Со секоја смена на власта ваквите ги менуваат дресовите и главна цел во животот им станува слика со премиерот или некој министер.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
А што има тука да се почитува?
Ама баш ништо. Победник е оној што има 61, или ќе собере во коалиција 61. Енде.

П.С. Заев има 61 пратеник а дуи, дпа и дрпне во опозиција. Како? Направи си сам математика, мислам ако знаеш како пошто си бегал од часови по математика.

Последно уредено:
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ама баш ништо. Победник е оној што има 61, или ќе собере во коалиција 61. Енде
Така е. За следен пат ВМРО ДПМНЕ не мора да прави влада со ДУИ или друг победник кај shqiptar. Сега ќе можат да се соберат вмро-вци пред седиштето на BDI во Тетово, повеќе десетици илјади (спонтано собрани) и да не им даваат да влезат или излезат, како што тие ги блокираа патиштата во 2006-2008.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Така е. За следен пат ВМРО ДПМНЕ не мора да прави влада со ДУИ или друг победник кај shqiptar. Сега ќе можат да се соберат вмро-вци пред седиштето на BDI во Тетово, повеќе десетици илјади (спонтано собрани) и да не им даваат да влезат или излезат, како што тие ги блокираа патиштата во 2006-2008.
Слободно сонувај. Немате cojones за таа работа пошто цела влада бивша ви се дерпе освен Том Селек и тој, можеби, чехот.

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Да не одел заев нешто натаму,обично он вади албански знамиња.И сигурно ќе одат понатаму,струмица не е далеку.
и за странските инвестиции бил најзаслужен Заев, тој директно лобирал кај странски компании да отвараат фабрики и погони во Македонија[DOUBLEPOST=1486314095][/DOUBLEPOST]
Среќа иде СДСМ и ќе ги врати во Албанија, ох вејт он ќе им ја даде и Струмица:(
А овие не даваат?
се знае до битола е дадено после то ни чекор!
тоа се светите принципи на поделба на Македонија

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Вие имате една агенда во моментот (а таа искочи уште околу 20 јануари), а тоа е дека ВМРО прифатил се (освен СЈО се разбира) и сега одкако не се договорија излезе дека проблемот бил само СЈО, а што ако имало уште нешто што не се договориле?
Тоа што изјавува ДУИ не е потврдено од страна на ВМРО, ако не е вистина ДУИ излезе со таква изјава за да изгледа дека е победник во преговорите, но и за да добие предност со преговорите со СДСМ, ако овие прифатиле се, тогаш и вие ќе прифатите се.

Многу сте чудни кога велите дека ВМРО прифатил се, па ако прифатил кој мислеш дека ќе го гласа после (јас немаше да гласам), зар мислите дека некој е толку луд да добие само неколку месеци плус, кога владата со 61 пратеник, од кој 10 ризични кај ДУИ и потенцијални 50 кај ВМРО може да му падне уште на првото гласање, затоа и не верувам во тоа додека не излезе официјално соопштение дека прифатиле СЕ, добивката со НЕ прифаќање е поголема одколку со прифаќање, политиката не се води за 2 месеци (4 години максимум), туку се мисли на долг рок.
Зајко има цел само да дојде на власт но дали ќе успее да издржи повеќе од 4 години, тешко.

Те боли кур тебе што и колку прифатило дпмне. За 10 000 денари месечно те боли тебе

За 10 000 денари и кутија со смрдени сендвичи си Патриот.

За 10 000 денари можат да ти облечат елек и да се разнесиш пред штаб на сдс.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Слободно сонувај. Немате cojones за таа работа пошто цела влада бивша ви се дерпе освен Том Селек и тој, можеби, чехот.
Не е тоа мој сон. Велам, имаат право. Јас не сум во владата. Сакам да кажам, во иднина да нема бунење при избор за албански партнер, евентуално.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom