Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам дали со сила се праиш неписмен, или стварно не разбираш што зборам
Како јас да ти објаснам дека ТВОИТЕ ПРЕФЕРЕНЦИ СЕ ИРЕЛЕВАНТНИ КОГА СТАНУВА ЗБОР ЗА КВАЛИТЕТ НА ОДРЕДЕН ФИЛМ.
И не знам зошто се праиш ко од Марс паднат овде, јас ќе сум исхејтала некој филм и ќе си ми кажел зрело ти е тоа, знаеш ти многу добро од каде произлегува и кон што се надоврзува оваа дискусија сега што ја правиме, или и јас како Шон треба сега со скринови и цитати кај што ти 10 пати ни кажа во темата за Оскари дека филмот бил глуп и не заслужувал Оскар, наведувајќи и тогаш и сега лични преференци.

И сеедно крај краева, кажав јас што имав за кажување, ако сфати - сфати, ако не сфати да си здрав и жив, филмската индустрија иде даље.
Не сфаќам ти како позрела објасни ми, гледам ги владееш филмовиве. Ти рече да сум прочитал што пишувам како аргументи, демек сум изгледал ко петнаесгодишник. Па не ми е јасно ти како хејташ филмови, викаш дека се квалитетни ама истовремено и глупи. Значи јас вака незрело колку што сфатив, треба да кажам дека филмов што го гледав е квалитетен ама сепак дека не е по мој вкус не ми се допаѓа. Не знам што се замараш значи, гледај си хејтај си што сакаш прај си, не ми е квалитетен мене филмот и глуп ми е, тука барем можеме да кажеме кој филм нас ни е квалитетен, неквалитетен, глуп и најглуп.

Не знам што се остриш, мене најмногу што може, е да ми биде жал за тоа колку ограничен пристап имаш кон филмови, ама покрај фактот што i don't really have spare fucks to give, и тоа ќе остане само на теорија.

Не треба јас да прочитам, ти треба да се прочиташ што пишуваш како аргументи:
- филмов не го бива зашто јас поштовам само стари филмови, овој е снимен сега ipso facto не вреди
- премногу клише моменти како во сите глупи ромкоми

What are you, 15?

:icon_mrgr:

Ептен му се наапавте на МДИ, не за друго, туку дека баш ла ла ленд нели... и мене веројатно нема да ми се допадне од истите причини шо ги кажа и он, такви филмови не се по мој вкус и оставам ептен мали шанси ако ги гледам да го сменам мислењето шо сум го имал... а ла ла ленд после толку фалење не се сомневам дека е објективно убав и секоја му чест ако успеe и некој шо не сака мјузикли да му се допадне, ама еееептен тешко тоа кај мене да му успее :D
Само на Бјорк и успеало :)

Јас ич не сум напнат, без потреба глуми нешто девојката, ко да ја навредив лично неа. Еве јас чекам сеуште да ми каже како она хејта филмови, не ми е јасно сакам да ми разјасни, ако сака нели на незрели да објаснува. Што се однесува за филмот од клубот, веќе го изгледав.

Кога сме кај La La Land - кои ви се омилени танцови сцени од филм? Не мора да е мјузикл, било каков филм, макар и анимиран, само да е некоја сцена која никогаш не би можеле да ја заборавите. Можеше да се отвори и тема, но ме мрзеше некако. М?

Јас си направив топ 4 (само 4, а не 5, зашто за петтото место ко да не можам да се одлучам помеѓу милион сцени од милион филмови, но ете, ќе ставам рандом, баш сцената од La La Land зошто во последно време баш таа не ми излегува од глава). Значи вака:

5. Рајан Гослинг и Ема Стоун и сцената на ридчето:

4. Култниот танц на Салма Хајек и змијата во From Dusk Till Dawn:

3. El Tango de Roxanne од Moulin Rouge, што според мене е дефиниција за танго:

2. Последниот танц од Footloose од 1984 со Кевин Бејкон. Премногу емотивно сум приврзан со филмов и танцот, заради неколку причини, затоа:

1. Без двоумење, на прво место е Ума Турман и нејзиниот кул танц кој не верувам дека некој може да го имитира, на Girl, You'll Be a Woman Soon на Urge Overkill од Pulp Fiction:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom