concrete
alte Esel
..уште некој да ни го раскаже нивниот бизнис план, па да одиме на спиење...еве и кај нас се појавија овие онлајн лихвари
и на тв се рекламираат
се е бизнис

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
..уште некој да ни го раскаже нивниот бизнис план, па да одиме на спиење...еве и кај нас се појавија овие онлајн лихвари
и на тв се рекламираат
се е бизнис
Vo makedonija ako nemas tenderski backup u pozadina sansite da napravis nekoj biznis se prakticno 0. Se se sveduva na trgovija i kafici (sto i ne e slaba opcija, samo ako go utnes mestoto otide konjot u dupkata).@valvoline Јас рабирам дека има ризик и проблеми и така натаму.
но генерално јас би му дал пари на некој тип на човек што планира да земи кредит од банка, и наместо да го прави тоа, јас би бил оној кој би му ја дал инвестицијата.
Ако некој е спремен да земи кредит од банка јас верувам дека верува во себе и во својата идеа.
Јасно е дека тоа што некој верува во себе незначи дека ке успее но еве јас би ризикувал.
I jas edno vreme razmisluvav za garazite vi Gradski zid. Tie bea cenite, tie kiriite. Ama poplavite me pismanea. Nekako, mnogu prljava rabota mi bese za da vlozam tamu pari...Vo makedonija ako nemas tenderski backup u pozadina sansite da napravis nekoj biznis se prakticno 0. Se se sveduva na trgovija i kafici (sto i ne e slaba opcija, samo ako go utnes mestoto otide konjot u dupkata).
Jas bi gi vlozil parite vo garazi, samo ako nacekas eftino i na solidni lokacii. Vo aerodrom i lisice garazite se izdavaat za 2000den, nekoi i za 3000 den, narodot gi najmuva za magacini i rabotilnici. Za 50tina iljadi evra moze da kupis 10 garazi(po 5000 evra edna, a se nacekuva i poeftino) so moze mesecno da ti nosat najmalku 300 evra. Sum videl primeri so kirii i po 100 evra za garaza, na nekoj sto epten mu odgovara lokacija za magacin ili rabotilnica ke si plati.
За тие дечките кои имаат бизнис идеа повелете тука http://imam-pari-nemam-biznis-idea.blogspot.mk/2017/01/blog-post.html
Јас би инвестирал во добра идеа.
јас би бил задоволен со многу помалце, ако го гледаше линкот, таму кажувам дека би бил и задоволен со 100 евра.
Но водењето ми е проблемот, јас барам некој што ќе го види бизнисот. Ако успее да земи 1000, супер нека ми даде мене 100 останатите 900 се за неговата работа.
Јас барам само за инвестицијата.
Во принцип да не ни беше толкаво корумпирано срање берзата ќе купев акции во некоја од фирмите ќе земав дивиденда ќе тргував со тие акции и тоа е тоа. На тој начин функционира некое нормално инвестирање во бизнис секторот. Но тука незнам колку ја следите берзата, но тоа е сопственост на 10тина луѓе кои ја манипулираат сакаат.
Парават биквално што сакаат!!!
Таму не би ги дал парите.
Najsigurna rabota. Stan od 50.000 evra denes nosi max 120-150e kirija, a moze i prazen da dreme. Baska ceni naduvani doprva ke pagjaat pa i tuka ke gubis. Od 10 garazi vo sekoe vreme garant barem pola ke ti bidat izdadeni, so znaci prihod ima sekoj mesec. Vo garazite nema smetki za plakjanje pa taka nema da te boli glava kiragijata da ne zaglavi. 100 pati podobra investicija nego stan. Da ne brkam stan-dva na licitacija vo slovenija sega odma bi vlozil vo garazi.I jas edno vreme razmisluvav za garazite vi Gradski zid. Tie bea cenite, tie kiriite. Ama poplavite me pismanea. Nekako, mnogu prljava rabota mi bese za da vlozam tamu pari...
Sent from my SM-A510F using Tapatalk
И не само тоа. Колку што знам, за гаража не се плаќа данок на имот. Ама, јеби га, јас сепак не се решив да земам неколкуNajsigurna rabota. Stan od 50.000 evra denes nosi max 120-150e kirija, a moze i prazen da dreme. Baska ceni naduvani doprva ke pagjaat pa i tuka ke gubis. Od 10 garazi vo sekoe vreme garant barem pola ke ti bidat izdadeni, so znaci prihod ima sekoj mesec. Vo garazite nema smetki za plakjanje pa taka nema da te boli glava kiragijata da ne zaglavi. 100 pati podobra investicija nego stan. Da ne brkam stan-dva na licitacija vo slovenija sega odma bi vlozil vo garazi.
и сега ? дали некој од вас познава некој што има идеа но му требаат пари па размислува за кредити за да отпочне бизнис ?
Малце глупаво се осеќам да пишувам на форум за ваква работа. Можеби делувам несериозно, но јас сум крајно сериозен. Ставете се на мое место, имам разговарано на оваа тема со сите што ги познавам, и до сега не сум нашол некој што сака (и може, т.е има капацитет) да прави некаков бизнис. И пошто 'више незнам кај да се обратам'се обраќам тука со цел да најдам некаков контакт.
Благодарам унапред на сите вие што ќе пробате да ме поврзите со некого, и извинете на останатите што ве трујам со мојот проблем.