Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Тоа се многу сендвичи...

И ај бе објасни - за кој К би излегле, а? Дека им секна местото за крадење на цк на дпне? Дека нема да може к***т да си играат со државава?
Deka sorospiite ke ja sitnat MKD i sednat vo koj znae koj skut po koj znae pat po red samo za da dojdat na vlast i go lapnat sladoledot

Ајде дoстa јaдење гoмнa, без ВМРO немa нoвa влaдa a пaндoринaтa кутијa веќе е пooдoтвoренa. Oд се срце пoсaкувaм ВТOРO ПOЛУВРЕМЕ...

Идризoвo ќе биде дoм верувaј ми нa мнoгу преживеaни oд ВТOРOТO ПOЛУВРЕМЕ...

Еве мене ме интерсира како и после повторени избори Гвујо би направил влада? До 61 пратеник не може повеќе ниту на сон да дојде, а никој не сака да коалицира со него. Како мисли да направи влада?

http://www.libertas.mk/video-talat-dhaferi-vo-360-stepeni-koalitsija-so-vmro-dpmne-e-iskluchena/

Еве мене ме интерсира како и после повторени избори Гвујо би направил влада? До 61 пратеник не може повеќе ниту на сон да дојде, а никој не сака да коалицира со него. Како мисли да направи влада?

http://www.libertas.mk/video-talat-dhaferi-vo-360-stepeni-koalitsija-so-vmro-dpmne-e-iskluchena/

и на нив им е јасно али само купуваат време

Sent from my iPhone using Tapatalk

Deka sorospiite ke ja sitnat MKD i sednat vo koj znae koj skut po koj znae pat po red samo za da dojdat na vlast i go lapnat sladoledot
Овој сладолед? Квалитетниот? Што ви го носеа у шатор пред собрание?

коалиција со ВМРО е исклучена, само не знам како без ВМРО ке ја реализираат платформата, чисто се сомневам дека ВМРО од позиција на опозиција ке им даде глас за било кој закон а не па за тие од платформата.

коалиција со ВМРО е исклучена, само не знам како без ВМРО ке ја реализираат платформата, чисто се сомневам дека ВМРО од позиција на опозиција кње им даде гласе за било кој закон а не па за тие од платформата.

Никому не му е гајле за платформата, битно е Гвујо да заврши во затвор. ДУИ се притиснати он амбасадорите да не коалицираат со ДПМНЕ. Гвујо е политички мртовец, пречкртан од било кој релевантен фактор. Прашање е само уште колку штета може да направи пред дефинитивно да пропадне.

и на нив им е јасно али само купуваат време

Sent from my iPhone using Tapatalk

А бе деца... оставете ја таа работа на возрасните... денес е петок излезете... секој за себе нека најде девојка, забавувајте се ,млади сте...

Никому не му е гајле за платформата, битно е Гвујо да заврши во затвор. ДУИ се притиснати он амбасадорите да не коалицираат со ДПМНЕ. Гвујо е политички мртовец, пречкртан од било кој релевантен фактор. Прашање е само уште колку штета може да направи пред дефинитивно да пропадне.
со Грујо е завршено одамна, а за затвор ќе покаже времето, ама не сум сигурен дека на никого не му битно за платформата, не верувам дека племево туку така ќе реши да се откаже од платформата во стилот пу пу не важи, кај нас циркузот уште не е започнат.

Немојте бе олку, прво Ахмети па Османи и сега овој Џафери, немојте толку наеднаш ќе ги боли глава патриотите. Какви петарди, уште мислат дека Грујо не прифатил двојазичност. :pos:

со Грујо е завршено одамна, а за затвор ќе покаже времето, ама не сум сигурен дека на никого не му битно за платформата, не верувам дека племево туку така ќе реши да се откаже од платформата во стилот пу пу не важи, кај нас циркузот уште не е започнат.

За било што од таа платформа да се реализира е потребно двотретинско мнозинство во Собранието. Тоа никогаш нема да го обезбедат, со и без Заев. ВМРО секогаш ќе има повеќе од 40 пратеници таму, а тие никогаш нема да гласаат за такви закони како опозиција.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom