Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Многу е јак брат сега ја гледав Telesync верзијата со висока резолуција, за на 15 инчен лаптоп топ е, кој ќе чека кино или блуреј.
Кога е поголема брзината на вентилаторот го дува и пепелот од горилникот и го носи преку страничните отвори во фиоката за пепел под него.Така не дозволува да се собира пепел во горилникот и да се запушува истиот ама изгледа се зголемува потрошувачката.Пробај најди некоја брзина помеѓу нив или смени ги пелетите со некои што оставаат помалку пепел барај класа EN Plus А1 или околу 0,7% пепел.Првпат оваа година почнавме да се грееме на камин на пелети , купен од Милкуз 25КВ , значи се работи за нова куќа со изолација. Јас сум задоволен од каминот кој е поврзан со централно греење значи со радијатори и загревам одприлика некаде 130-140 м2. Значи нема никаков проблем во однос на брзината на постигнување на температура и потрошувачката. Единствен проблем е тоа што во пепелникот се собира преголемо количество пепел ако вентилаторот ми е поставен на параметар -4 , а доколку го поставам на параметар +3 во пепелникот останува многу малку пепел но затоа пак потрошувачката на пелети ми е зголемена. Дали може некој да ми даде некаков совет што би можел да биде проблемот. Мене многу ми е нејасна оваа работа бидејќи сум нов со овај тип на греење од една страна , а од друга страна не можам да сфатам зошто би морал да подесувам вентилатор +3 или +4 кога и на -3 или -4 параметар си достигнува температура и си работи исто како на +3 или +4. Значи јас морам да наместам параметар на вентилатор +3 најмалку само за да не ми се собира пепел во горилникот а со тоа си ја зголемуивам потрошувачката. Би ви бил благодарен ако ми дадете некоја поука...
Работата е во тоа што и мојот брат има ист ваков котел и се наоѓаме во иста куќа на ист спрат и користиме ист вид на пелети, и тој го нема овај проблем. Е сега денеска ќе пробам да ја оставам брзината на вентилатор -3 а да ја зголемам моќта на согорување на 3 или 4 па да видам разлика во потрошувачка дали има. Дали има некој да ми кажи која е разликата во потрошувачка на пелети во однос на зголемување на моќта на согорување или пак се зависи од вредностите внесени за вентилатор и пелети?Набрзина ја сликнав состојбата од изминативе 30 дена, но бидејќи немав време дури денес ја презентирам.
Прегледај го приврзокот 164206 Прегледај го приврзокот 164207 Прегледај го приврзокот 164208 Прегледај го приврзокот 164209 Прегледај го приврзокот 164210
Зададена температура беше 24С а за спиење и кога нема никој 21С.Од 1-ви до 8-ми цело време работеше на 24С освен се разбира за спиење.Климата одлично си ја заврши работата и кога беа јаките минуси цело време без потшкотии ја одржуваше зададената температура.Во тој период и потрошувачката значително се покачи така да ретко паѓаше под 1кв а знаеше да крене и до 2кв.Со оглед на тоа дека имам 9м должни надворешен ѕид без изолација со 10м2 отвори стара дограма од северна страна и уште 5м ѕид со 2м2 прозор од исток, потрошувачката е повеќе од задоволителна.Сметките за струја се преполовени во однос на лани кога се греевме на термо печка, а не бевме вака згреани.Со други зборови климава си го вреди секој денар даден за неа и топло ја препорачувам на други што имаат слични услови како моите.[DOUBLEPOST=1485653560][/DOUBLEPOST]
Кога е поголема брзината на вентилаторот го дува и пепелот од горилникот и го носи преку страничните отвори во фиоката за пепел под него.Така не дозволува да се собира пепел во горилникот и да се запушува истиот ама изгледа се зголемува потрошувачката.Пробај најди некоја брзина помеѓу нив или смени ги пелетите со некои што оставаат помалку пепел барај класа EN Plus А1 или околу 0,7% пепел.
А дали котелот е исчистен темелно, се препорачува на 1тон да се расклопи и темелно да се исчисти внатре од наталожен пепел низ каналите за издув , како и ќумците.Доколку е намален протокот послабо ќе согоруваат пелетите и ќе се таложи пепел во горилникот.Ќумците која должина се и дали имаат кривини? Прочитај во упатството која е макс. должина пречник и број на кривини и тоа влијае.Исто така оџакот дали е ист/сличен со тој на брат ти?Работата е во тоа што и мојот брат има ист ваков котел и се наоѓаме во иста куќа на ист спрат и користиме ист вид на пелети, и тој го нема овај проблем. Е сега денеска ќе пробам да ја оставам брзината на вентилатор -3 а да ја зголемам моќта на согорување на 3 или 4 па да видам разлика во потрошувачка дали има. Дали има некој да ми кажи која е разликата во потрошувачка на пелети во однос на зголемување на моќта на согорување или пак се зависи од вредностите внесени за вентилатор и пелети?
НемаHacksaw на скринери е или излезе нешто подобро.
Инаку изглзе снимка за Arrival, за вие што не бевте ставени у фб групана.
Одлични сметки, ако не ти е тешко кој модел на клима го имаш и околу колку квадрати грееш? Благодарам.Набрзина ја сликнав состојбата од изминативе 30 дена, но бидејќи немав време дури денес ја презентирам.
Прегледај го приврзокот 164206 Прегледај го приврзокот 164207 Прегледај го приврзокот 164208 Прегледај го приврзокот 164209 Прегледај го приврзокот 164210
Зададена температура беше 24С а за спиење и кога нема никој 21С.Од 1-ви до 8-ми цело време работеше на 24С освен се разбира за спиење.Климата одлично си ја заврши работата и кога беа јаките минуси цело време без потшкотии ја одржуваше зададената температура.Во тој период и потрошувачката значително се покачи така да ретко паѓаше под 1кв а знаеше да крене и до 2кв.Со оглед на тоа дека имам 9м должни надворешен ѕид без изолација со 10м2 отвори стара дограма од северна страна и уште 5м ѕид со 2м2 прозор од исток, потрошувачката е повеќе од задоволителна.Сметките за струја се преполовени во однос на лани кога се греевме на термо печка, а не бевме вака згреани.Со други зборови климава си го вреди секој денар даден за неа и топло ја препорачувам на други што имаат слични услови како моите.[DOUBLEPOST=1485653560][/DOUBLEPOST]
Кога е поголема брзината на вентилаторот го дува и пепелот од горилникот и го носи преку страничните отвори во фиоката за пепел под него.Така не дозволува да се собира пепел во горилникот и да се запушува истиот ама изгледа се зголемува потрошувачката.Пробај најди некоја брзина помеѓу нив или смени ги пелетите со некои што оставаат помалку пепел барај класа EN Plus А1 или околу 0,7% пепел.
Daikin FTX50GV1B/RX50G3V1B. Греам 35м2.Одлични сметки, ако не ти е тешко кој модел на клима го имаш и околу колку квадрати грееш? Благодарам.
Daikin FTX50GV1B/RX50G3V1B. Греам 35м2.