Фан Клуб: Јувентус

C

Castiel

Гостин
И сто грама семки.

Муабето е дека 10М нема да добие ни од Јуве. Незнам кои други клубови се во комбинација.
Нема никакви други клубови. Само се обидува максимум плата од Милан да извади за договорот што треба на 18 години да го потпише. Башка само што му продолжија договор на Бонавентура за дупло поголема платаод сегашната, а работат и на нови договори за Ромањоли,Локатели, Де Шиљо, Сусо и Донарума.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.185
Поени од реакции
3.516
Ме интересира колку ќе ни бара нас или пак ќе има двојни стандарди.
Повеќе е притисок врз Милан ова со 10 мил.,пред некое време Раиола изјави дека зависи од Милан дали ке остане,ако не се пласираат ЛШ ќе прави притисок за трансфер а во најмала рака ќе гледа да ги исцеди Милан за новиот договор.

Досадно му стана на овој во PSG
https://www.instagram.com/p/BPiisjSgAhh/

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Нема никакви други клубови. Само се обидува максимум плата од Милан да извади за договорот што треба на 18 години да го потпише. Башка само што му продолжија договор на Бонавентура за дупло поголема платаод сегашната, а работат и на нови договори за Ромањоли,Локатели, Де Шиљо, Сусо и Донарума.
Зато реков дали ќе важат истите стандарди и за Јуве оти толку нема да добие единствено некој од страна.
А и Донарума треба да е свесен за ова и да си оди на нешто понормално.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.685
Поени од реакции
88.642
Се шпекулира дека Бенатија нема да биде откупен на крај од сезонава. Рака на срце Ругани му го завзема местото, и сега тој е првата опција од клупа кога некој од ББЦ е отсутен, башка додадете го тука Калдара кој сигурно ќе дојде идната година, донекаде е и оправдан овој потег на Марота и Паратичи... Колку и да беше стабилен кај нас додека добиваше шанси, сепак не ми се фрла 20 милки на стаклен човек. Назад во Баерн кај Анчелоти :)

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.812
Поени од реакции
17.751
Се шпекулира дека Бенатија нема да биде откупен на крај од сезонава. Рака на срце Ругани му го завзема местото, и сега тој е првата опција од клупа кога некој од ББЦ е отсутен, башка додадете го тука Калдара кој сигурно ќе дојде идната година, донекаде е и оправдан овој потег на Марота и Паратичи... Колку и да беше стабилен кај нас додека добиваше шанси, сепак не ми се фрла 20 милки на стаклен човек. Назад во Баерн кај Анчелоти :)
Калдара 99% ќе остани во Аталанта и наредната сезона така да Бенатиа 100% ќе го откупат со оглед на годините на Барза и повредите на Киелини.

Juventus have started talks with Balde Keita's agent, according to Di Marzio

Juventus were monitoring Luiz Gustavo vs Hamburg. Juve are willing to sign him on loan. Wolfsburg wants to sell him for €18m. [Sky]

There is a chance that Hernanes could join Genoa. [Sky]

#Juventus set to give Fabrizio #Caligara his first contract as a professional

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.685
Поени од реакции
88.642
Калдара 99% ќе остани во Аталанта и наредната сезона така да Бенатиа 100% ќе го откупат со оглед на годините на Барза и повредите на Киелини.
Значи јас убаво пишав дека Калдара доаѓа следната година, а не следната сезона :). За нареднава сезона ќе закрпиме некако со одбранава, некоја позајмица, или пак потпишување со уште некој младинец... Еве и Тутоспорт пишаа дека Марота размислува да не го откупи Бенатија на крај.

Штета е што интерашиве го земаа тоа детето од Аталанта што игра на средина, страшен играч бил... Луис Густаво не ми е по мерак, еве и Волфсбург гледаат да го шитнат за 18 милиони, значи знаеме колку е часот

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.336
Поени од реакции
6.018
Марота пред 1-2 недели изјави дека најверојатно ќе го искористат правото и ќе го откупат Бенатија. Е сега жолтата штампа Тутоспорт заедно со германскиот весник Кикер можат уште 5 години да си продаваат магли за да им се трошат весниците/кликаат порталите, ама Марота јасно кажа дека на крајот од сезоната најверојатно Бенатија ќе биде откупен. Ако сакаш и линк ќе ти ставам од изјавата. линк

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.812
Поени од реакции
17.751
Значи јас убаво пишав дека Калдара доаѓа следната година, а не следната сезона :). За нареднава сезона ќе закрпиме некако со одбранава, некоја позајмица, или пак потпишување со уште некој младинец... Еве и Тутоспорт пишаа дека Марота размислува да не го откупи Бенатија на крај.

Штета е што интерашиве го земаа тоа детето од Аталанта што игра на средина, страшен играч бил... Луис Густаво не ми е по мерак, еве и Волфсбург гледаат да го шитнат за 18 милиони, значи знаеме колку е часот
Гаљардини ми беше желба голема и реков и тогаш дека е побитен играч на Аталанта од Кessie, малиот е Маркизио v2.0 т.е. можи да биди цела сезона е одличен.

Иначе мислев мислиш наредната сезона. Бенатиа ќе го откупат сигурно. Две опции биле во игра - Да ни дадат 3м само за Коман и да сме на чисто или ќе си го платиме а Коман е можно да го вратат. :uzi:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.685
Поени од реакции
88.642
Марота пред 1-2 недели изјави дека најверојатно ќе го искористат правото и ќе го откупат Бенатија. Е сега жолтата штампа Тутоспорт заедно со германскиот весник Кикер можат уште 5 години да си продаваат магли за да им се трошат весниците/кликаат порталите, ама Марота јасно кажа дека на крајот од сезоната најверојатно Бенатија ќе биде откупен. Ако сакаш и линк ќе ти ставам од изјавата. линк
Ја знам таа изјава на Марота, али ова го спомнав дека е нова вест која се појави пред 1-2 дена...

Гаљардини ми беше желба голема и реков и тогаш дека е побитен играч на Аталанта од Кessie, малиот е Маркизио v2.0 т.е. можи да биди цела сезона е одличен.

Иначе мислев мислиш наредната сезона. Бенатиа ќе го откупат сигурно. Две опции биле во игра - Да ни дадат 3м само за Коман и да сме на чисто или ќе си го платиме а Коман е можно да го вратат. :uzi:
Незнам човек, мене ич не ми се свиѓаат играчиве што ги пратиме, посебно акцент ставам на тие од средината на теренот. Луиз Густаво ама ИЧ не ми прави мерак, најголемо достигнување му било што греел клупа во Баерн, а еве и Волфсбург сака да го шитне за ефтини (за денешни услови) пари, башка 30 години има.
Овој Толисо од Лион нит сум го гледал, нит знам кој е... али ич не ми се зема играч од францускава лига, дека сеуште имам трауми од Марио Лемина, крв му ебам ја негова.
Сеа некој ќе ме цитира и ќе рече "Марота и Паратичи знаат што е најдобро за клубот, кој кур си ти да даваш мислење?", али морав некако да ја испразнам душава. Да се надеваме дека дуово погоре на лето ќе донесе квалитетен играч од средината на теренот, ама СТВАРНО квалитетен, познато име, докажан фудбалер... а не Толисеовци и Густавовци

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.812
Поени од реакции
17.751
Juventus have contacted Lazio's Keita with regards to a potential move in June, but still no contact with Lazio. #SkyItalia

Juve could make a new attempt to sign Tolisso in January by offering €8m to sign him on loan with obligation to buy at €28m. [Romeo Agresti] (дај боже да е вистина :D )

Juventus expected to announce a contract extension for #Dybala on Thursday/Friday. Paulo will earn €7m + Bonuses. [GdS]

Juventus will announce a contract extension for Dybala before the game vs Sasssuolo (29 January). He will earn €7m + bonus. [GdS]

Juventus Coach Massimiliano Allegri admits “it’s difficult” for Marko Pjaca to start tomorrow, and Claudio Marchisio is out.

“As for Pjaca, it’s difficult for him to play from the start. He’s a lad - a player - who is destined for greatness, because he’s always made important chances when he’s appeared.[DOUBLEPOST=1485261223][/DOUBLEPOST]Пјаца е игра изгледа против Сасуоло...

Иначе ова е досега од Пјаца сезонава

Последно уредено:

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Деви немој со овие клип/чиња пошо ќе зеам ќе наредам од Елиа, Мартинез, Диего и сите ќе ве закопам.:icon_mrgr:

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
2.804
Го одмара Пјаца пошто се изнаигра душава, иначе и ја се сложуам со Ширеа до крај, Густаво...

Kajgana Shop

На врв Bottom