Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
giphy.gif

Арно нема скријана бразилска камера да рипни да ме плаши некој не бегам мавам смртски јас, ама ме чува Господ, ме изваде од гузерици тибам наркоманката. Немаше да ја забележам клекната покрај гаража со косата си го кријаше лицето, кучево гајле нема само ми даде знак дека е тука, пола секунд веќе имаше одлука инстинктивна да ја газам под гузерици, ама добро е шо медитирам па се смирив :icon_lol:. На сета мака шо си ја има бе не сакам да ја повредам, и не сакав да ја повредам и не ја повредив, јас сум добар човек :icon_lol:.

Вчера и после доста учење и труд, паднав на испит. Бев разочаран бидејќи сите околу мене ќе напредуваат, само јас ќе останам да тапкам во место. Иако секогаш знам дека ако нешто сакам и не сум го добил, тоа е бидејќи не сум вложил доволно труд, и дека ако останам со силна желба и вложам повеќе труд ќе го добијам истото, сепак некако не бев исполнет. И во состојба на недефинираност, решив позитивно да си го дефинирам денот, за повторно да се чувствувам исполнет.

Веќе подолго време имаше наоколу едно маче, кое мислам дека е и трудно. Кога дојдоа многу ниски температури, мачето се прибра во една од околните згради (или го прибраа - подобра варијанта). Решив да отидеме да го посетиме, кога стигнавме до зградата мачето беше надвор на студот, а вратата затворена. Му ја отворив вратата, и го затворив таму, отидов до најблиската бензинска која работеше тоа време, и во едно канче му ставив млеко. Дури го пиеше, решив да не му досаќам и да направиме еден снешко. Иначе никогаш во животот не сум направил снешко, бидејќи не знаев како мал дека треба да се тркала топката и само собирав снег го трупав на едно место и снешкото повеќе изгледаше на триаголник отколку на смешко. А и немаше баш кој да ми покаже како треба исправно да се направи. Пред неколку дена ми беше и првиот снешко направен, овој вчера e втор. Се вративме кај мачето, млекцето беше скоро испиено, мачето беше на топло и ја затворивме убаво вратата од влезот.

Излеговме надвор, бар во тој миг немаше наоколу други улични животни за да ги примамиме да дојдат во друг влез или да им се даде храна, имаше само снег, снешкото и чувство на исполнетост. Колку малку треба за среќа нели :)

16128902_1059260077553553_126115312_n.jpg 16144752_1059171020895792_1384991017_n.jpg

Никогаш не сфатив која е логиката и поентата, да отидеш на фан страната на Scout каде што се продаваат Jack Wolfskin јакни кои нигде у свет не коштаат под 300 евра, и да им напишеш пост дека ти зимаш 300 евра плата, а они толку нудат јакни и дали се нормални!?

Не е можно таков арпаџик народ да живее овде бе не е можно.

Драга Кајгана,
Ги знаеш оние денови кога треба да завршиш 100 работи во еден ден и се мавташ низ цел град од горе до доле и тоа што за добро, што за лошо? Во последниве година две таквите денови ме станаа пречести, ама ако ништо друго бар постигнуувам бар пола и повеќе од тие работи да ги завршам и да добијам по некоја среќна вест.
:)

Е Кајгана она кога ќе се израдуваш ден унапред за денот што следи како ќе ти е тип топ и после гледаш како тип топ ти пропаѓа.... кај ме надвасаа некои ептен тешки глупости у сред ноќ па и уопште на заспав едно два саати ако имам спиено добро ќе да е....мани тоа сеа главава не можам да ја опраам ко да ме мава некој со чук (y)ама видиш позитивна сум уште дека ќе научам тоа што планирав до вечер а после ќе одам на славење ааа одлично :ojeaa:

Молба до пмс-от да престане да ме малтретира убаво би било.

Патем член погоре убо ме потсети на зимски лудории еве и мене од тие зимски лудории посебно од онаа вчера не се осеќам..убаво истрескување имаше не викам не, битно меракот си го напраив што си го имам за адреналинските работи уште од дете :toe:

Слушај си песнава и чил друго нема

Ајт поздрав

Соросоит или патриот со истетовирана вергина од Австралија го кутка цело време форумов? :confused:

Многу убаво вака што цела партизанска наместо да ја исчистат по тротоари е фино подледена со добра дебелина, дека само се жалат лизгалишта немало. Башка може и карлинг да се игра, само на кој да му текне.
Јакото е што најмногу баби сретнав надвор :ROFLMAO: после на косто-зглобно вриело. Епа!

Се видов во живототов, даваат стипендија од категоријата на социјално - ранливи семејства, на лица запишани на Славјанскиот универзитет каде школарина е 2000е годишно. ФАК ЛОЏИК!!
Ебати и држава и се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom