Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе треба и рамнење на глава, тоа ти е околу 1,500 денари + околу 1,500 денари за рака на мајсторот што ќе ти ја извади и потоа намести назад со новиот дихтунг.

Ramnenjeto vo Ekstein e 600 denara+ obavezna proverka dali e puknata glavata toa koshta 500 denara,ja potopuvaat vo komori i se gleda meurcinja dali ke pojavi.Ako e puknata nova glava ke si bara.

Ако имаш чепкано по коли, не е тешко тоа да се направи. Има повеќе ``амалска`` работа , не толку мајсторска. Многу шрафови треба да се извадат, а мајсторија има само на затегањето на шрафовите(т.е. и таму нема ако одиш по редослед по дијагонала) и околу ставањето на ребрастиот каиш. Рамнењето ти е на мајстор(но јас сум ставал глави и без рамнење ако е проблем само дихтонот, а не прегревање), ја ставаш главата и ја шрафиш
Да да :) во право си има видео на интернет треба само време алат и тоа е тоа, и помалце мерак за ваква работа. Видеото: https://www.youtube.com/watch?v=A56dOrGzr7Q

mozno li e da popustat armotizerite zasto edna nedela imam tovar od 150kg
zasto na ovoj sneg ne ode mercedesot i morase da go tovaram za da ode :D

mozno li e da popustat armotizerite zasto edna nedela imam tovar od 150kg
zasto na ovoj sneg ne ode mercedesot i morase da go tovaram za da ode :D

Многу си стаил, јас на мојот стаив 100 кила и не застанува нигде и тоа со универзални гуми :uzi:
А и мене ме интересира истото.

Некој лак, спреј или било што за пребришување за внатре во автомобил?
малце од сонце е посивено а треба да е црно.

Sent from my ONE A2001 using Tapatalk

Планирам да купам СУВ до кај 8 илади евра на лето (пошто немам уште собрано пари) е сега што мислите кој модели да ги разгледам?
BMW X5 или X3, Mercedes ML, Kia Sorento овие ми изгледаат така подобри доколку имате некој друг предлог предложете, кој од џиповите би бил поисплатив за одржавање, помалце потрошња и слично. Дизел само, бензин никако, и ако може автоматик да биди. Ви благодарам однапред.

Планирам да купам СУВ до кај 8 илади евра на лето (пошто немам уште собрано пари) е сега што мислите кој модели да ги разгледам?
BMW X5 или X3, Mercedes ML, Kia Sorento овие ми изгледаат така подобри доколку имате некој друг предлог предложете, кој од џиповите би бил поисплатив за одржавање, помалце потрошња и слично. Дизел само, бензин никако, и ако може автоматик да биди. Ви благодарам однапред.
Tуарег, Тигуан од Волксваген имам возено Туарег 3.0тди аутоматик колата сие звер

Ауди Q7 или Q5 перверзна кола или Туарег или Амарок

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Не знам колку си информиран ама џип евтин за одржување нема, плус до тие пари ќе земеш некој во постари години, што секако ке имаш давачки од почеток да го средиш ко за себе.
Ако немаш потреба од џип, туку само за изглед го земаш, јас не би одел со џип, знаеш какви 530-ки и е320-ки можеш да земеш за тие пари ...

Има, од 2002, некој растурен од возење.
Ако е за тоа, која и да било кола од 2002 е растурена од возење...

Не знам колку си информиран ама џип евтин за одржување нема, плус до тие пари ќе земеш некој во постари години, што секако ке имаш давачки од почеток да го средиш ко за себе.
Ако немаш потреба од џип, туку само за изглед го земаш, јас не би одел со џип, знаеш какви 530-ки и е320-ки можеш да земеш за тие пари ...
Знам тоа, ама мислев во однос на тоа кој имаат поевтини делови, знам дека X5-ката нема баш ефтина одржувачка пошто еден другар мој имаше.
Немам потреба, туку така повеќе сакам џип отколку кола. Иначе ги разгледував 5ките(525) повеќе пошто помал мотор имаат, и изгледаат добро исто така и E класата на Mercedes. Моментално имам Mercedes значи да си земам 5ка најубо ќе направам, пошто и така бап некое време ги гледам.

Ако е за тоа, која и да било кола од 2002 е растурена од возење...

Знам тоа, ама мислев во однос на тоа кој имаат поевтини делови, знам дека X5-ката нема баш ефтина одржувачка пошто еден другар мој имаше.
Немам потреба, туку така повеќе сакам џип отколку кола. Иначе ги разгледував 5ките(525) повеќе пошто помал мотор имаат, и изгледаат добро исто така и E класата на Mercedes. Моментално имам Mercedes значи да си земам 5ка најубо ќе направам, пошто и така бап некое време ги гледам.
Не е за тоа, него за 8 илјади може да земе 2006+ година СУВ и уште понова кола.[DOUBLEPOST=1484741097][/DOUBLEPOST]http://reklama5.mk/AdDetails?ad=2127907

Ова е едино шо го најдов по нашиве огласи, со најевтина цена.. За ова да дадам 10к еура?:pos::pos:

Zdravo mislenje za Vw Passat B5 2001,i za BMW 320d 2000/1 cena,odrzuvanje,servis,potrosnja,izdrzlivost na naste dupki,komotnos vo vozenje ako znae nekoj ili sto e imal neka objasne...fala mnogu

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom