Фан Клуб: Јувентус

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Се' повеќе и повеќе ме разочаруваат од управата ... И играчите ме разочаруваат и тренерот ма цел клуб ме разочарува ебеш им матер...

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Со тек на време ќе се навикнеме на логото :icon_lol:....после на некое ново лого ќе треба да привикнуваме :D Сепак ако донесе резултати од маркетиншки аспект ја оправдувам одлуката.Нетипично лого за фудбалски клуб, прогресивно настапивме и футуристички ( додуша и историските фотографии од клубот покажуваат дека пред 100 години играчите ја носеле буквата Ј како лого/грб.) Според мене целта на клубот е Ј = Јувентус. J museum, J academy, J tv, J medical, маскотата зебра J и тако даље.

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Е уште ваков да ни биде идниот дрес... Њукасл користеа вакви дресови пред 12-13 години.
Модерно лого,ретро дрес,све ми боје лепо стоје :pos:
Подобро некој ваков дрес,ко на Торино гостинскиот,бар ќе го има и бикот што исфрлија од старово лого

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.337
Поени од реакции
6.018
И за сега веќе старово лого/грб, имаше протести во Торино 2005-та, колку за потсетување имаше и бојкот на 1-2 натпревари на навивачите, поради протест за ново лого, транспаренти се вееја на трибините против Моџи и компанија, па после сите го засакаа. Така ќе биде и со овај, со тек на време. И мене стариов ми е подобар, но не сум скептик за новото.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.812
Поени од реакции
17.751

Не мие лошо. На крај краева ако новото лого придонеси за економската моќ на клубот уопште не ми смета ама ич ипак сигурно напрајле маркетинг анализи, истражувања и има луѓе задолжени за тоа така да си знаат таму... Ма да мислам дека нема на дресот да го менуваат ако го менуваат сигурно има некоја врска со оваа апликацијата што дозволуваше да правиш дрес па да го вклопат некако во дизајнот.. Иначе новото лого ни ја донесе ова

:drk::drk::drk:

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Со тек на време ќе се навикнеме на логото :icon_lol:....после на некое ново лого ќе треба да привикнуваме :D Сепак ако донесе резултати од маркетиншки аспект ја оправдувам одлуката.Нетипично лого за фудбалски клуб, прогресивно настапивме и футуристички ( додуша и историските фотографии од клубот покажуваат дека пред 100 години играчите ја носеле буквата Ј како лого/грб.) Според мене целта на клубот е Ј = Јувентус. J museum, J academy, J tv, J medical, маскотата зебра J и тако даље.
Бар да беше само Ј ова ни на Ј не личи :D.Сфаќам ја што е поентата,се водат од изјавата на Џани Ањели кој има изјавено дека секад кога ќе ја видел буквата Ј во весник го потсеќала на Јувентус.Као што пиша се им е со буквата Ј и сакаат да направат секој што ќе ја види таа буква да го потсеќа на Јуве,па во иднина да се прават и J-hotel, J-restaurants и што ти ја знам.

Понапредно мислат од сите во Серија А на маркетиншко поле,али мене лично не ми се свиѓа логово уопште.Не ми е фудбалски бе да му ебам мајката,ко некое дизајнерско лого ми е.Глеј го Дибала ко на фешн вик да е.
Модна ревија на новата колекција есен-зима од марката Јувентус :pos:

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.812
Поени од реакции
17.751
Излегуваат гласини дека новото лого ќе се користи за алишта, тренерки итн а не за дресовите.[DOUBLEPOST=1484612654][/DOUBLEPOST]Игуаин и пишал на некоја си на Инстаграм да му прати слика од газот нејзин, оваа направи скриншот и го објави утре ќе го масакрират медиумите :pos::pos:

По некоја минута оваа објавила нов скриншот и рекла дека често комуницираат и дека не бил первезњак Игуаин па објави слика од газето нејзино :D

Последно уредено:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.337
Поени од реакции
6.018
Излегуваат гласини дека новото лого ќе се користи за алишта, тренерки итн а не за дресовите.
И јас прочитав нешто такво. Демек, грбот на дресовите ќе останел ист или ќе претрпел мали модификации, додека овај знаков ќе биде БРЕНД ЈУВЕНТУС. Се што спаѓа под Јуве.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.812
Поени од реакции
17.751
И јас прочитав нешто такво. Демек, грбот на дресовите ќе останел ист или ќе претрпел мали модификации, додека овај знаков ќе биде БРЕНД ЈУВЕНТУС. Се што спаѓа под Јуве.
Да да се ќе одело под Ј- Ј Arena, J Hotel, J Museum, алишта, шалови се се.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.966
Поени од реакции
67.747
Излегуваат гласини дека новото лого ќе се користи за алишта, тренерки итн а не за дресовите.[DOUBLEPOST=1484612654][/DOUBLEPOST]Игуаин и пишал на некоја си на Инстаграм да му прати слика од газот нејзин, оваа направи скриншот и го објави утре ќе го масакрират медиумите :pos::pos:

По некоја минута оваа објавила нов скриншот и рекла дека често комуницираат и дека не бил первезњак Игуаин па објави слика од газето нејзино :D

Некој е по грбови, некој по газиња... :D

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Супер ако е така,али зошто тогаш на официјалната страна на Јувентус нигде не фигурира старото логото,све е сменето.A имаше и видео кога го промовираа со сите лога и ова како најново

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.812
Поени од реакции
17.751

Зато овај во 2 недели се опорави :O

ОТИ НЕ КАЖВАТЕ ВАКВИ РАБОТИ ?!?![DOUBLEPOST=1484613732][/DOUBLEPOST]Le Parisien | Carlo Ancelotti has personally called PSG star Marco Verratti to convince him about a move to Bayern next summer

Many hurdles in the Verratti deal: He has a contract until 2021 - His favourite club Juventus want him - Will not move for less than €80m

Kajgana Shop

На врв Bottom