Вака и претходно имам пишано на оваа тема. Пред околу 6,7 месеци започнав да имам страшни болки во пределот на стернумот, повеќе кон левата страна, а понекогаш и како бодење со игла околу левата брадавица. На долен дел од грбот имам болка од левата страна. На стапалата, околу зглобовите и на листот имам пулсирање и болки, а и ми опаѓаат влакната во овој предел, премногу влакна изгубив. Кога се движам особено по угорнина страшно почнува да ме боли околу стернумот, се задишувам, понекогаш ме гуши. Горе долу, имам болка во срцето и симптоми на лоша циркулација во нозете. Бев пред околу 4,5 месеци летото на државна и ми извршија преглед на срце, ЕКГ, ми ја гледаа аорта на ехо и ми направија ехокардиографија. Докторот констатира дека немам никакви проблеми и дека најверојатно сето ова било од стрес. Отпрвин го прифатив мислењето на докторот и си продолжив нормално. Ама не е возможно па ова да е до стрес. Во средно и во основно се занимавав активно со спорт, играв кошарка и ракомет и немав никакви проблеми. Сум немал никакви проблеми на многу поголеми напори, отколку искачување една обична угорнина. Повоторно бев кај докторот пред еден месец да се консултирам, тој не ни ме дослуша, фино лепо ми рече : ,,Студирање медицина е многу голем стрес, од тоа ти е", и се изнасмеа како некој глупак и ме остави без одговор. Некој на темава да пише што да правам, каде да се обратам и на што би можело да се должат проблемите кои ги имам со циркулацијата?