Чекај сега не ми го врти муабетот. Значи отидоа Ахмети и Груевски или кој и да отишол кај Иванов и му рекле друже преседниче даваме чесен пионерски збор дека имаме согласност за влада и дека имаме доволен број на пратеници за тоа( бројат на прсти ). Така ли вели Иванов? Да жими се така е вика Груевски. Али клима потврдно со главата. Ок супер, мене ми е доволен доказ тоа, повели тоа пусулот за мандат за формирање влада и се гледаме за 20 дена во собрание. Арно ама во меѓувреме по една недела на пример му звони мобилниот на Али, го бара некој амбасадор. Наводно на кафе муабет, ете и Заев бил таму. И врзале муабет, го попишманиле Али. Али му звони на Груевски и му вика ништо брат , извини се расипа бизнисот. Знам дадов беса ама јбг то е. А пусулот за мандат за правење влада во Груевски пошто нели тој му дал доказ тоест изјава на Иванов дека има се шо му треба за да формира влада како што налага законот и уставот според тебе.
И сега продолжи понатаму како тоа според тебе би се одвивале настаните. Ете се по закон и устав како што ти си го толкуваш.
A замисли прај сега Грујо некаква си влада Иванов ги благосиља со солзичка во окото во собрание се изгласува и после 2 недели се случуваат недоразбирања кај нив се распаѓа коалиција си заминуваат министри и одеднаш имаме малцинска влада која не функционира?
Или замисли се формира влада и после месец дена 12 пратеници од ВМРО велат “ние неќиме појќе да сме од ова ваква партија и си заминуваме и откажуваме подршка“
Или замисли таман се формира влада утре треба свечена обврска да полагаат и од НАСА објавуваат дека во секој момент огромна комета ќе ја удри земјата и ќе има катаклизмични последици
Или замисли иди рок да се прогласи влада и ододенаш непознат вирус ги претвара голем број на луѓе во зомбија и настанува сеопшт хаос....
Или замисли таман да се објави владата од небото слегва Исус со легија на ангели и сите со исукани огнени мечој и вели, Ваква влада не е добра за Македонија
Али да остајме сите можни сценарија, мандат за влада према устав се дава на партија или партии кои имаат мнозинство во собранието.
Тоа е редоследот.
А после шо и како ќе се развиваат работите - ќе видиме[DOUBLEPOST=1484470499][/DOUBLEPOST]
.
Сега повторно со помош на сорос-зајаците од сдсм и стандардните американци, отворен е патот тие креатури дефинитивно да не преплават и сотрат.
А шо е тоа шо сега трулиот запад и клетата Америка го немаат од Македонија а го сакаат и тоа можат да го остварат само со промена на власта?
Кај му даваме отпор на крволочниот запад та мора пошто пото да се промени власта уз помош на Сорос, Мосад, ЦИА УДБА и МИ6?