мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 19.971
- Поени од реакции
- 25.075
Чекај сега не ми го врти муабетот. Значи отидоа Ахмети и Груевски или кој и да отишол кај Иванов и му рекле друже преседниче даваме чесен пионерски збор дека имаме согласност за влада и дека имаме доволен број на пратеници за тоа( бројат на прсти ). Така ли вели Иванов? Да жими се така е вика Груевски. Али клима потврдно со главата. Ок супер, мене ми е доволен доказ тоа, повели тоа пусулот за мандат за формирање влада и се гледаме за 20 дена во собрание. Арно ама во меѓувреме по една недела на пример му звони мобилниот на Али, го бара некој амбасадор. Наводно на кафе муабет, ете и Заев бил таму. И врзале муабет, го попишманиле Али. Али му звони на Груевски и му вика ништо брат , извини се расипа бизнисот. Знам дадов беса ама јбг то е. А пусулот за мандат за правење влада во Груевски пошто нели тој му дал доказ тоест изјава на Иванов дека има се шо му треба за да формира влада како што налага законот и уставот според тебе.Треба да се почитува устав и мандат да добие партија или партии кои имаат мнозинство во собрание
И сега продолжи понатаму како тоа според тебе би се одвивале настаните. Ете се по закон и устав како што ти си го толкуваш.