Македонски специјални единици (полициски и воени)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Жалосно е колку деца мислат дека 3 месеци во Велес во АРМ се исто со обуката на Делта форс. Јас лично ги обвинувам Рамбо 2&3 за тоа
Дечко кој спомна дека сум рекол оти 3 месеца треба да се обука како за во специјална не ме смеј.Не ти личи на годините

Ај кој ќе ми каже свое мислење за најдобри топ 10 специјални единици (полициски и воени) - пријател мој пишуве статија на ваа тема па ме интересире општо мислење.позз

Ај кој ќе ми каже свое мислење за најдобри топ 10 специјални единици (полициски и воени) - пријател мој пишуве статија на ваа тема па ме интересире општо мислење.позз
Voeni:
1.Britanskite SAS
2.Navy Seals
3.Spetsznaz
4.Green Berets
5.US Rangers
na ovie mi tekna.. drugi treba da istrazam malce :P

Јас би додал овде само Legion Retrangere со друго се се сложувам. ;)

Legion Etrangere - French Foreign Legion не се сложувам, многу не дисциплирана формација.2nd Foreign Parachute Regiment (2 REP) е добра единица но далеку не споредлива со единиците кои подоле се наброени.

Според мене најдобри специјални единици низ светот полициски и воени (по азбучен ред по држава)

Special Air Service Regiment (SASR) - Australian Army - Australia
EKO Cobra (Einsatzkommando Cobra) - Federal Ministry of the Interior - Austria
Batalhão de Operações Policiais Especiais (BOPE) - Military Police of Rio de Janeiro State - Brazil
Joint Task Force 2 (JTF2) - Canadian Special Operations Forces Command - Canada
Groupe d'intervention de la Gendarmerie nationale (GIGN) - National Gendarmerie - France Grenzschutzgruppe 9 (GSG 9) - Federal Police - Germany
Para - Indian Army - India Marine Commando Force (MCF)
Kopassus (Komando Pasukan Khusus) - Indonesian Army - Indonesia
Sayeret Matkal - Military Intelligence Directorate - Israel
Special Service Group (SSG) - Pakistan Army - Pakistan
JW GROM - Jednostka Wojskowa Cichociemnych Spadochroniarzy Armii Krajowej - Polish Armed Forces - Poland
Spetsgruppa "A" (Alpha Group) - Federal Security Service - Russia
Special Air Service (SAS) - British Army - United Kingdom
Special Boat Service (SBS) - Her Majesty's Naval Service - United Kingdom
1st Special Forces Operational Detachment-Delta (1st SFOD-D) - United States Army - United States of America
United States Naval Special Warfare Development Group (Seal Team 6) - United States Navy - United States of America
United States Marine Special Operations Regiment (MARSOC) - United States Marine Corps - United States of America
United States Air Force 24th Special Tactics Squadron (24th STS) - United States Air Force - United States of America

Последно уредено:
https://www.youtube.com/watch?v=DI8tIhypHYI&app=desktop

,,Сухој Су-25“ на АРМ/ ,,Sukhoi Su-25" of ARM
Ова е официјален профил на Воздухопловство на АРМ на ЈуТјуб?
Ако е така, тогаш срамота се одговорите од профилот во коментарите доле „Тоа вие само мислите дека се уништени“, „Што се случува со нив во базата во Петровец е државна тајна“. Со тоа само даваат индикација што нависитна се случило со Сухоите. Ако е државна тајна, не пишувај коментари на ЈуТјуб дека тоа е државна тајна.
И после дискутирате тука за деца што оставале многу информации на форум, а ова од самото АРМ се брукаат.

Па не би рекла дека е официјален профил ама ако е не знам зошто е таа потреба да одговараат на секој коментар. Воена тајна било, па ако е тајна не одговарај и готовоо, исто и за уништувањето на сухоите.[DOUBLEPOST=1484176357][/DOUBLEPOST]Иначе околу специјалните единици:-
- JW GROM - Полска
- Spetsgruppa "A" - Русија
- SSG- Пакистан
- Sayeret Matkal - Израел
- Shayetet 13 - Израел
- SAS - UK

Последно уредено:
Па не би рекла дека е официјален профил ама ако е не знам зошто е таа потреба да одговараат на секој коментар. Воена тајна било, па ако е тајна не одговарај и готовоо, исто и за уништувањето на сухоите.[DOUBLEPOST=1484176357][/DOUBLEPOST]Иначе околу специјалните единици:-
- JW GROM - Полска
- Spetsgruppa "A" - Русија
- SSG- Пакистан
- Sayeret Matkal - Израел
- Shayetet 13 - Израел
- SAS - UK

Кај ти се Американците, немаш листа на специјални единици без нив ;)

Па 6 пишав, да пишав 10 ќе ги имаше и Американците, ај еве уште 4:
-SBS - UK
-SEAL TEAM 6
-MARSOC
-GIGN - Франција[DOUBLEPOST=1484222083][/DOUBLEPOST]А, и ги заборавив и ISOF

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom