Гуми (пневматици)

A

Avenger99

Гостин
15967743_10212496066063617_1784333195_o.jpg

Автопатот Гостивар- Тетово денеска

15992058_10212497031527753_1179438033_o.jpg

Стража

15966514_10212497027487652_44606508_o.jpg

Патот Охрид- Кичево

15943450_10212497026607630_1429890804_o.jpg

И сакате да кажете дека денес на летни гуми ќе излезете и ќе возите на ваков пат?

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.351
Поени од реакции
1.219
Прегледај го приврзокот 163257

Прегледај го приврзокот 163258

Стража

Прегледај го приврзокот 163259

Патот Охрид- Кичево

Прегледај го приврзокот 163260

И сакате да кажете дека денес на летни гуми ќе излезете и ќе возите на ваков пат?
Јас со комбето ќе испаднам..Со 2 тона товар и тоа..Доволно е на погонските да имам добри и нови летни гуми,со Зимски можам од место да тргнам..Зимски гуми се зимски гуми сепак..

A

Avenger99

Гостин
За нашиот Македонски стандарт таа плата ти е коска..Гарант незнаеш глицерин да си провериш на колата,ти спаѓаш во т.н кремци,се да им биде средено,се да им биде цакум-пакум,сигурно имаш најскапи миривчиња внатре,се ти е тип топ што се однесува внатре,средено намирисано..Маслото сигурно го менуваш на секој 6000 км..Зимски гуми ти реков ми рече...А ако ти се дупне гума на сред пат ќе ја менуваш 1 саат..
Може и незнам, ете, може и све ми е тип топ. Редовно си ја сервисирам колата, има кој да се грижи за неа нели? :) А од таквите ко тебе учени и приучени мајстори шо мислат дека ако знаат масло на кола да сменат научиле се, затоа автомобилите ни се канти :)[DOUBLEPOST=1484080654][/DOUBLEPOST]
Јас со комбето ќе испаднам..Со 2 тона товар и тоа..Доволно е на погонските да имам добри и нови летни гуми,со Зимски можам од место да тргнам..Зимски гуми се зимски гуми сепак..
Добро, продолжи да возиш летни и не ме цитирај веќе аман.

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.351
Поени од реакции
1.219
Може и незнам, ете, може и све ми е тип топ. Редовно си ја сервисирам колата, има кој да се грижи за неа нели? :) А од таквите ко тебе учени и приучени мајстори шо мислат дека ако знаат масло на кола да сменат научиле се, затоа автомобилите ни се канти :)
Ги почитувам таквите луѓе како тебе..Нема ништо лошо во тоа,но треба да се челичите како мажи,не како момчиња..Сигурно е и за мене поарно,кога знам дека ти си пред мене и имаш зимски гуми на колата,и нема да направиш застој..Тоа е за пофалба.

A

Avenger99

Гостин
Ги почитувам таквите луѓе како тебе..Нема ништо лошо во тоа,но треба да се челичите како мажи,не како момчиња..Сигурно е и за мене поарно,кога знам дека ти си пред мене и имаш зимски гуми на колата,и нема да направиш застој..Тоа е за пофалба.
Каква врска има колкав маж си со тоа што незнаел да провери глицерин во кола жити се?:pos:

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.428
Поени од реакции
16.735
Каква врска има колкав маж си со тоа што незнаел да провери глицерин во кола жити се?:pos:
A aко знаеш да напраеш ремонт на автопат си ултра мажјак.

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.351
Поени од реакции
1.219
Каква врска има маж со тоа што незнаел да провери глицерин во кола жити се?
Не за глицерин,тоа беше пример..Што се мора да биде цакум-пакум на колата за да тргнеш на пат..Еве мој пример,возам комбе,вратата странична сама се отвора,во Штип ми се отвори и ми падна од ментежи,и што да правам,да плачам,паркирав комбето настрана,еден тел,ја изврзав,куров ми ќе падне..Во Тетово кај Прима Центар,ми пукнува црево од резервоарот до моторот на Мерцедесот,земам друго го наместив одвај,го местев 2 саата,ама го средив,надрукав на пумпата,камионот си запали,си дојдов дома..На мојата кола,изби осигурач за бришачите,прочепкав,отворив,купив од бензинска,го заменив,то ми се деси на пат за Струмица,нагости одев..Исто на мојата кола,ставам Ш нафта којзнае од каде е,ми замрзна и тоа во гаража,парафин-марафин кој кур и е незнам,оштрафив кај бош пумпата,директно цревото во шише со нафта,колата запали,во Куманово кај Елида Маркетот кај пазарот,ме сопира полиција,јас возев Рено Мастер комбе дуплак,џандарката вика десната ламба на средното светло ти е прегорена,паркирај тука,смени ја оти не те пуштам во сообраќај,на технички ке те носам,а јас претовар 600 кг намалку,се разгурав најдов ламбиче,куров мој,како се менува,саат време се дупев,го сменив,и заминав одвај,што треба да се јавувам на тате на мама што да правам да плачеме ли?..Не измислувам јас топла вода,маката кога ќе те натера,мораш да се снаоѓаш

A

Avenger99

Гостин
Иначе на сликите погоре секаде беше скоро -7 или под тоа, патот има 2цм мраз најмалце мноогу лошо за возење, на третата слика се гледа како пролизгуваат гумите на шал таблата само под гас на 63 км брзина на движење, и ниски обртаи, итоа со зимски гуми скоро нови.

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.351
Поени од реакции
1.219
Со такво време се квалификуеш за механичар у Ф1!
Во Ф1 за 3 секунди 4 гуми менуваат..Изгледај некоја трка,нема да биде на одмет..[DOUBLEPOST=1484082289][/DOUBLEPOST]
Иначе на сликите погоре секаде беше скоро -7 или под тоа, патот има 2цм мраз најмалце мноогу лошо за возење, на третата слика се гледа како пролизгуваат гумите на шал таблата само под гас на 63 км брзина на движење, и ниски обртаи, итоа со зимски гуми скоро нови.
Имаше ли заглавени и излизгани коли по патот,одамна не сум бил натаму..Цел пат ли е таков?

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Прегледај го приврзокот 163257

Прегледај го приврзокот 163258

Стража

Прегледај го приврзокот 163259

Патот Охрид- Кичево

Прегледај го приврзокот 163260

Не дека со добри олсизон нема да го поминеш патот, но заборавив дека во Мк моментално се вози финско рели на јавни патишта.

A

Avenger99

Гостин
Не дека со добри олсизон нема да го поминеш патот, но заборавив дека во Мк моментално се вози финско рели на јавни патишта.
Една од главните причини зошто во Македонија ти е обавезна зимска гума :)

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Не за глицерин,тоа беше пример..Што се мора да биде цакум-пакум на колата за да тргнеш на пат..Еве мој пример,возам комбе,вратата странична сама се отвора,во Штип ми се отвори и ми падна од ментежи,и што да правам,да плачам,паркирав комбето настрана,еден тел,ја изврзав,куров ми ќе падне..Во Тетово кај Прима Центар,ми пукнува црево од резервоарот до моторот на Мерцедесот,земам друго го наместив одвај,го местев 2 саата,ама го средив,надрукав на пумпата,камионот си запали,си дојдов дома..На мојата кола,изби осигурач за бришачите,прочепкав,отворив,купив од бензинска,го заменив,то ми се деси на пат за Струмица,нагости одев..Исто на мојата кола,ставам Ш нафта којзнае од каде е,ми замрзна и тоа во гаража,парафин-марафин кој кур и е незнам,оштрафив кај бош пумпата,директно цревото во шише со нафта,колата запали,во Куманово кај Елида Маркетот кај пазарот,ме сопира полиција,јас возев Рено Мастер комбе дуплак,џандарката вика десната ламба на средното светло ти е прегорена,паркирај тука,смени ја оти не те пуштам во сообраќај,на технички ке те носам,а јас претовар 600 кг намалку,се разгурав најдов ламбиче,куров мој,како се менува,саат време се дупев,го сменив,и заминав одвај,што треба да се јавувам на тате на мама што да правам да плачеме ли?..Не измислувам јас топла вода,маката кога ќе те натера,мораш да се снаоѓаш
Да си имал пари за мобилен интернет ќе си можел да побараш на Јутјуб "How to change low beam light bulb Renault Master", ќе си заштедел време, јас така сменив на моето Мондео позиционо и средно.

A

Avenger99

Гостин
Во Ф1 за 3 секунди 4 гуми менуваат..Изгледај некоја трка,нема да биде на одмет..[DOUBLEPOST=1484082289][/DOUBLEPOST]

Имаше ли заглавени и излизгани коли по патот,одамна не сум бил натаму..Цел пат ли е таков?
Слабо сообраќај, тие неколку автомобили што беа заедно со мене имаа зимски гуми и немаа проблем, имаше на Пресека неколку автомобили што неможеа да тргнат на Пресека, Стража во споредба со Пресека беше чиста :)[DOUBLEPOST=1484082828][/DOUBLEPOST]Иначе автопатот не го чистат, Стража да, колку што можете да видете, од Стража надоле е многу лошо особено Зајас и Кичево све е мраз, многу полека се вози. Извор према Пресека е чисто, Пресека беше тешка за качување па се до Охрид патот има 2цм мраз и набиен снег минимум.

Kajgana Shop

На врв Bottom