Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
S

silmarillion

Гостин
Какво аматерски потег на другиве албански партии што седнаа на маса со Али. Ја да сум албанец никад не би гласал за нив веќе. Истото важи и за СДС ако влезе у коалиција со ДУИ.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
NI VO SFRJ SKM NE I MISLESE DOBRO AMA OD 91 SO SMENETO IME VO SDSM I UKRADEN IMOT POCNA APLA DA JA RASTURA MAKEDONIJA I KE JA DOVRSI DO KRAJ RABOTATA AKO VO MEGUVREME NE ISLEZE NEKOJA NOVA VOJNA PA TOA PLEME DOMASEN NEPRIJATEL DO KOREN DA SE UNISTI

Член од
9 април 2007
Мислења
1.277
Поени од реакции
977
NI VO SFRJ SKM NE I MISLESE DOBRO AMA OD 91 SO SMENETO IME VO SDSM I UKRADEN IMOT POCNA APLA DA JA RASTURA MAKEDONIJA I KE JA DOVRSI DO KRAJ RABOTATA AKO VO MEGUVREME NE ISLEZE NEKOJA NOVA VOJNA PA TOA PLEME DOMASEN NEPRIJATEL DO KOREN DA SE UNISTI
За после да се прекрсти у Вмро и да доебе се што остана...и така си леташе

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.868
Поени од реакции
23.264
Изгледа дел од поддржувачите на комуњарите и бањатите се освестија од победничката еуфорија и сфатија дека ова не било само уште еден ефтин трик на ВМРО и дека некој ги насанка. Се кладам дека сега стегаат палци ВМРО да формира влада и да ги прифати сите услови што им ги тупнаја на маса чисто само да немаат грижа на совеста дека при здрав ум и разум и без никаква присила им ја дадоја поддршката на опцијата која најверојатно ке потпише со две раце се што треба. Впрочем тоа и им беше предизборна програма ама овие си мислеја дека се заебаваат. Е па добродојдовте во реалноста.
П.с ги жалам оние кои ќе бидат од другата страна на демаркацијата.

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.296
Поени од реакции
13.176
Изгледа дел од поддржувачите на комуњарите и бањатите се освестија од победничката еуфорија и сфатија дека ова не било само уште еден ефтин трик на ВМРО и дека некој ги насанка. Се кладам дека сега стегаат палци ВМРО да формира влада и да ги прифати сите услови што им ги тупнаја на маса чисто само да немаат грижа на совеста дека при здрав ум и разум и без никаква присила им ја дадоја поддршката на опцијата која најверојатно ке потпише со две раце се што треба. Впрочем тоа и им беше предизборна програма ама овие си мислеја дека се заебаваат. Е па добродојдовте во реалноста.
Тиглеам шишптарско знаме имаш ставено на профил.За платформата шо ќе кажеш?

Член од
17 август 2011
Мислења
10.255
Поени од реакции
18.205
Што те прави тебе помалце крив ако си гласал за вмро него тие што гласале за сдсм? И двете партии имаат подеднакво шанси да прифатат некое од барањата,не го читаше мега интервјуто на груевски?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
НДМ: Албанија и Косово со сеалбанската платформа ни објавија војна

Народно движење за Македонија изразува длабока загриженост и истовремено силно ја осудува вклученоста на Албанија и Косово во донесувањето на т.н. сеалбанска платформа која повикува на редефинирање на уставниот поредок на Македонија.

Во соопштението на НДМ се наведува:

„Ова особено добива на сериозност ако се знае дека според правилата на општото меѓународно задолжително право, ваквиот атак на Албанија и Косово спрема македонскиот суверенитет и интегритет се смета за објава на војна и загрозување на меѓународниот мир и безбедност.

Оттука, НДМ смета дека е созреан условот Владата на Република Македонија во согласност со своето меѓународно правно-признато право да му обрне внимание на Советот за безбедност на Обединетите нации за овие загрозувачки активности на Албанија и Косово по мирот и безбедноста како орган чија примарна надлежност според Повелбата на ОН е меѓународниот мир и безбедност.

Истовремено, НДМ ги повикува Груевски и Заев како најодговорни во моментот за опстанокот на земјата да се вразумат и веднаш да усвојат национален документ за виталните национални и државни интереси во кои никој нема да чепка без оглед кој победува на избори и составува влада.

Во овој контекст, како појдовна основа да послужи Меморандумот за Македонија кој на 4 јануари претседателот на НДМ Јанко Бачев им го достави лично на Груевски и Заев, а со кој се обезбедува опстанокот на земјата.

Всушност, токму недозволивото превирање меѓу ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ за прашањата од највисок национален интерес ја постави сцената за ваквото однесување на Албанците во регионот“.[DOUBLEPOST=1483881789][/DOUBLEPOST]Заев и Груевски сеуште молчат....

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Ex kamo da propadnese referendumot sa samostojnost na Makedonija
Priblizno isto ke go jadevme stapot kako srbite ama sipt arite sve ke bea proterani vo sipt arija i denes nemase da gi imame ovie nerealni baranja podgotveni vo kujnata na domasnite predavnici

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.431
Поени од реакции
17.777
Мене ми личи дека напролет ќе се појават неидинтификувани униформирани вооружени лица во северо-западните планински и погранични предели.

B

Borg_Drone

Гостин
Јас барем не стискам палци. Но ова го гледам исто така како тест. Сега ќе се види кој е патриот и кој и мисли добро на државата.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
Ништо ново?

Мене ме повеќе интересира опстанокот на СЈО, формирањето засебно судско одделение и процесуирањето на криминалот. Тебе не?
Мене да, ме интересира, меѓутоа тоа го нема во заедничкиот проглас на Албанските парти. Кога сме веќе кај тоа, тебе не те интересираат нивните барања, кои излегуваат дури и од рамката.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Мене да, ме интересира, меѓутоа тоа го нема во заедничкиот проглас на Албанските парти. Кога сме веќе кај тоа, тебе не те интересираат нивните барања, кои излегуваат дури и од рамката.
Гo имa. Ете кoлку ти е битнo, дa ти беше ќе гo видеше.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom