Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.127
Член од
23 март 2011
Мислења
1.172
Поени од реакции
1.056
Амбиенталните стресори кои влијаат на природната селекција се' уште постојат, животот у Уганда, не е ист со тој во Норвешка. Дури и човештвото да стане една среќна полуутопија во којашто ќе бидат решени сите здравствени ризици, некако ќе се справиме со еволуцијата на паразитите и нема да има војни и борба за територија, механизмите на природната селекција не можат да бидат искоренети, а тоа е пошто постои притисок од сексуалната селекција. И да воведеш ин витро и комплетен генетски инженеринг у равенката, не можеш да предвидиш какви природни фактори во тие услови ќе вршат притисок како на пример просторната и енергетската ограниченост.

Кои се тие други видови на селекција коишто не се природната селекција?
Природната селекција се' уште постои, но нејзиниот однос со еволуцијата е обратнопропорционален. Колку повеќе се намалува притисокот од природната селекција, толку повеќе алелната секвенца се менува, со што постои зголемена стапка на еволуција бидејќи повеќе генетски варијации поминуваат поради немањето на амбиентални притисоци коишто ќе ги елиминираат, со што расте диверзитетот во рамките на една популација.

Ако хомосексуалец го продолжи своето потомство поради притисок од околината, земено дека хомосексуалноста се јавува поради гени коишто се наследни, тие гени можат да бидат корисни во природната селекција за потомството. Еве на пример, има евиденција дека хетеросексуалните жени кои имаат некои од нуклеотидните полиморфизми почесто застапени кај машките хомосексуалци, имаат карактеристики коишто ги прават попривлечни, така што ако детето на хомосексуалецот е женско, може да има бенефит од тие гени. Дури и тој ген комплетно да детерминира хомосексуалност кај сите, со тоа што притисокот од околината е моногамен брак, хомосексуалецот у твојот пример, има други еволутивно пожелни карактеристики (сака да се уклопи у општеството) кои го прават да се ожени и да го продолжи потомството без проблем, со што стресорите од околината не ја елиминираат хомосексуалноста како појава што можеби е нус ефект којшто постои ама се надминува со пожелната карактеристика (желба за вклопување у околината).
јас мислам оти заслужено е аплауз тука денес

Sent from my 4013X using Tapatalk

Член од
23 март 2011
Мислења
1.172
Поени од реакции
1.056
А си помислил ли на варијантата дека можда му е сеедно и дека не секој човек има конкретна преференца за тоа каква сексуална ориентација „сака“ да има неговото дете?
Ја на пример сакам моето да биде хетеросексуалец пошто живеам у земја со такви морони како тебе. Дете хомосексуалец ќе трпи повеќе срања тука.
Само ради таа причина, сакам да е хетеро. Да бев у некоја поасална земја, ќе ми беше комплетно сеедно за тоа каква сексуална ориентација ќе има моето дете.
Браво

Sent from my 4013X using Tapatalk

a9mkd

Љетиф
Член од
14 јуни 2015
Мислења
543
Поени од реакции
281
Честита 2017-та година. Се' иде напред и се менува во Светот само Балканецот и Хардкор-Муслиманите останаа да го бранат Светот од хомосексуални болештии и сл. Луѓе, опрајте се.

Од дома моите и многу, многу не се замараат. Јас исто така не се замарам многу и фали уште со дечко да се лапам, гушкам по улици, да ме видите по јавни места и сл. Не се плашам повеќе. НЕ!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Честита 2017-та година. Се' иде напред и се менува во Светот само Балканецот и Хардкор-Муслиманите останаа да го бранат Светот од хомосексуални болештии и сл. Луѓе, опрајте се.
А педерите дали се сменаа или си останаа педери (како шо си останаа закоравени балканци и тврди муслимани)?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Колку е ретардиран од 1 до 10? 11.
Зошто е ретардиран?
Најјак е. Дечкото има 92 години.
Патем, веста не знам колку е релевантна, успеав да ја најдам само на 4-5 тотално непознати странски сајтови и некаде имаше неточни информации (дека Роберт има 96 години).

S

staycalm

Гостин
Зошто е ретардиран?
Најјак е. Дечкото има 92 години.
Патем, веста не знам колку е релевантна, успеав да ја најдам само на 4-5 тотално непознати странски сајтови и некаде имаше неточни информации (дека Роберт има 96 години).
Затоа што едно е да не се согласуваш или да не поддржуваш ЛГБТИ луѓе, а друго е да ги затвораш истите само за тоа што се. #NмаРазлика. Логикава му е ко да затвори 2ца црнци и да им рече дека ќе ги пушти само ако станат белци. Да фатиш да се обесиш од тоа какви неандрталци шетаат па и владеат по светов.[DOUBLEPOST=1483814793][/DOUBLEPOST]
па ако стварно се сакаат и искрено двајцата имаат силна желба за дете - ќе забремени еден од нив
Од денес тебе максимално пробувам да те игнорирам, и рационални муабети сум пробал, и дебилни, џабе е сè. Најди си искусен доктор и расчисти си ги проблемите што ги имаш со себе на оваа тема. Стварно изгледаш ко некој психички проблем да имаш, веруј.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Затоа што едно е да не се согласуваш или да не поддржуваш ЛГБТИ луѓе, а друго е да ги затвораш истите само за тоа што се. #NмаРазлика. Логикава му е ко да затвори 2ца црнци и да им рече дека ќе ги пушти само ако станат белци. Да фатиш да се обесиш какви неандрталци шетаат по светов.
педерско ти е размислувањето (иако мислам дека си слатка) имено црнците не сакаат да бидат белци, али овие педерите кои сакаат брак и деца, треба да се затворат додека не докажат дека стварно се сакаат и можат да имаат деца[DOUBLEPOST=1483814925][/DOUBLEPOST]
Стварно изгледаш ко некој психички проблем да имаш, веруј.
да ме видиш по гаќи како изгледам ќе го смениш мислењето кукле

S

staycalm

Гостин
педерско ти е размислувањето (иако мислам дека си слатка) имено црнците не сакаат да бидат белци, али овие педерите кои скаат брак и деца, треба да се затворљат додека не докажат дека стварно се сакаат и можат да имаат деца[DOUBLEPOST=1483814925][/DOUBLEPOST]
да ме видиш по гаќи како изгледам ќе го смениш мислењето кукле
еве на пример ја ко геј маж не ни сакам да те видам по гаќи, самата помисла ми ствара одбивност.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
еве на пример ја ко геј маж не ни сакам да те видам по гаќи, самата помисла ми ствара одбивност.
тоа значи дека не си геј по природен пат туку си геј ради имиџ и слава

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Колку е ретардиран од 1 до 10? 11.
Епа која е целта на нивната врска?
Ете човекот е оптимист и ветил дека ќе ги ослободи ако едниот од нив успее да забремени, не гледам лошо тука, фер понуда.

S

staycalm

Гостин
Епа која е целта на нивната врска?
Ете човекот е оптимист и ветил дека ќе ги ослободи ако едниот од нив успее да забремени, не гледам лошо тука, фер понуда.
Ондак и ти не си ништо помалце ретардиран од него.

Kajgana Shop

На врв Bottom