Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 декември 2014
Мислења
2.308
Поени од реакции
4.567
Случaјнo и гo oтвoрив прoфилoт нa oвaa пoртпaрoлoт зa упрaвувaње сo кризи

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10154724509239536&id=844809535
Знaе ли гoспoдинoт Груевски декa некoи членoви нa држaвни институции сaкaaт чисткa у врвoт нa пaртијaтa

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Инаку тајмингот многу чудно ми дојде, баш на Божиќ албанскиот електорат излезе со мегаломански барања против македонска државност и јазик.
...мислиш требаше да почекаат на бајрам , оној бајрам со умот??? секако ќе делуваа поозбилно...

V

viktora

Гостин
Нема да ги вети, туку ќе ги потпикне.
Зависи,ако дигнат глас се фашисти и националисти.Можно е да потпикне но сигурно нема ди биде во таа мера како што замислува заев.[DOUBLEPOST=1483808645][/DOUBLEPOST]
Па еве Али му дал барања, Грујо му ги прифаќа, нема да ти смета?
"Му ги прифаќа" уште не ги прифатил.Значи кога би прифатил нормално ќе ми смета.И нормално не би гласал повторно за него.И самиот Грујо знае дека би изгубил пола гласачи ако ги прифати тие услови.И самиот знае дека пола гласови му се дадени благодарение на заев.[DOUBLEPOST=1483808773][/DOUBLEPOST]
Не ми одговори, значи дали таа стара вреќа од мајкати би се радувала кога би те видела во оргазматичен грч наденат на цврст уд?
Јас ти одговорив,прочитај погоре.Него ти не одговори.Дали би ти се придрижила додека солзи лиеш и ти го зема во исушената уста.

Последно уредено од модератор:
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Зависи,ако дигнат глас се фашисти и националисти.Можно е да потпикне но сигурно нема ди биде во таа мера како што замислува заев.[DOUBLEPOST=1483808645][/DOUBLEPOST]
"Му ги прифаќа" уште не ги прифатил.Значи кога би прифатил нормално ќе ми смета.И нормално не би гласал повторно за него.И самиот Грујо знае дека би изгубил пола гласачи ако ги прифати тие услови.И самиот знае дека пола гласови му се дадени благодарение на заев.
Ќе му ги прифати, иначе Заев ќе му ги смени судиите додека да има нови избори и ќе го пикне во затвор. Баш да видам дали ќе ви смета, и на следните избори дали пак ќе има 400+ илјади гласови за Вмро.

V

viktora

Гостин
Ќе му ги прифати, иначе Заев ќе му ги смени судиите додека да има нови избори и ќе го пикне во затвор. Баш да видам дали ќе ви смета, и на следните избори дали пак ќе има 400+ илјади гласови за Вмро.
Момак,како што идат работите никој нема да формира влада.Груевски тешко да прифати зошто автоматски губи гласови и на следните избори во пролет нема ни 15 пратеници да има е дури тогаш заев ќе го е..е.Затоа мислем дека не би прифатил.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.255
Поени од реакции
18.205
"Му ги прифаќа" уште не ги прифатил.Значи кога би прифатил нормално ќе ми смета.И нормално не би гласал повторно за него.И самиот Грујо знае дека би изгубил пола гласачи ако ги прифати тие услови.И самиот знае дека пола гласови му се дадени благодарение на заев.[DOUBLEPOST=1483808773][/DOUBLEPOST]
Јас ти одговорив,прочитај погоре.Него ти не одговори.Дали би ти се придрижила додека солзи лиеш и ти го зема во исушената уста.
Ќе ти го преџвакаат и ќе замижиш и ќе гласаш. Исто ко со амнестијата :)
Незнам која им е играта со барањата,ама ни вмро ни сдсм нема да ги прифатат. Геноцид:pos:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.010
Поени од реакции
83.398
Момак,како што идат работите никој нема да формира влада.Груевски тешко да прифати зошто автоматски губи гласови и на следните избори во пролет нема ни 15 пратеници да има е дури тогаш заев ќе го е..е.Затоа мислем дека не би прифатил.
Не е точно. Груевски што и да напраи нема да биде политички готов.
Груевски веќе направи иљада и една работа заради која секој со грам разум не би го ни погледнал никад више. Ама ете, пак има море морони што го гласаат. Све може тој да им продаде на своите гласачи. После све ова што ни го направи, уште има што го гласаат. сега, јес дека тука станува збор за духовни лушпи, што и мајка си би ја продале за месечен билет или вреќа брашно, али нема везе глас си е глас.
Еве утре да излезе и да каже јавно дека за Македонија треба од штаб на сите дома да им дојдат и жените да им ги ебат, пак ќе го гласаат пошто не заебавај на братчедот му ветија дека од другата година у Скопје у администрација ќе работел, па ќе ги повлечел и другите од фамилија, со време...

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
Зависи,ако дигнат глас се фашисти и националисти.Можно е да потпикне но сигурно нема ди биде во таа мера како што замислува заев.
Нели треба веќе да речеме доста на таа политика ?[DOUBLEPOST=1483811867][/DOUBLEPOST]
Ќе ти го преџвакаат и ќе замижиш и ќе гласаш. Исто ко со амнестијата :)
Незнам која им е играта со барањата,ама ни вмро ни сдсм нема да ги прифатат. Геноцид:pos:
Немој да се изненадиш....

Последно уредено:

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
Тебе ќе ти смета Вмро со Дуи?
До сега нели беа ВМРО и ДУИ, но доколку барањата на ДУИ се такви како што се пишува и те како ми смета

и дај изјасни се дали на тебе ти смета коалиција СДСМ-ДУИ.
Случaјнo и гo oтвoрив прoфилoт нa oвaa пoртпaрoлoт зa упрaвувaње сo кризи

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10154724509239536&id=844809535
Знaе ли гoспoдинoт Груевски декa некoи членoви нa држaвни институции сaкaaт чисткa у врвoт нa пaртијaтa
И јас сакам да си замине раководството, се виде на овие избори дека моменталното раководство влијае негативно на изборите,
за доброто на партијата треба да си даде оставка, а дали ќе даде незнам

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
До сега нели беа ВМРО и ДУИ, но доколку барањата на ДУИ се такви како што се пишува и те како ми смета

и дај изјасни се дали на тебе ти смета коалиција СДСМ-ДУИ.

И јас сакам да си замине раководството, се виде на овие избори дека моменталното раководство влијае негативно на изборите,
за доброто на партијата треба да си даде оставка, а дали ќе даде незнам
Не ми смета.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
Не ми смета.
Ете колку си бил против криминалотo_O

конечно “искрено“ се издадовте дека единствената цел ви е само да се докопате до власта(y)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Видете пријатели, Гвујо ако е патриот има едноставен начин да ја спаси државата. Фино лепо нека поднесе оставка на претседателското место во партијата, нека ги земе со себе Гордето, Мијалков, Миле, двајцата Николи и Милошевски, и нека дозволи партијата да се реформира, а тој да одговара за криминалот кој го направил. ДПМНЕ ќе си избере нов претседател и ново раководство. Сигурен сум дека така реформирана и освежена ДПМНЕ без проблеми би ги добила новите избори. Еден куп Македонци кои ги познавам гласаа за СДСМ само за инает на Гвујо и бандата.

Арно ама, се што патриотот Патог го инетересира е како да си го спаси газето. Не Македонија, планетата Земја би ја дал курбан за тој да преживее.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom