- Член од
- 7 јуни 2014
- Мислења
- 1.132
- Поени од реакции
- 1.292
Види што ми порачуваш и види што ти сам си напишал
А од термопечката лета стаклена волна на сите страни
Јас сум сиромав и се греам на клима, ама имам голема желба да си имам камин или убава печка. Па за празник или кога ќе ми дојдат гости или кога е многу ладно да си запалам оган и да си уживам
А вие слушајте ги Грујо и Зајко дека со дрва се загадувал воздухот
Ај да те замолам да ми објасниш како лета стаклена волна на сите страни кога како;
прво во печката има камена или минерална тврдо пресувана изолација а не стаклена волна !,
а како фторо каналите низ кои струи воздухот немаат допирна точка со изолацијата туку воздухот мине низ канали покрај циглите и на тој начин го загрева воздухот а изолацијата стои од страните помеѓу циглите и лимот на ТА печка.
не дека на клима не е подобро ама и погоре кажаното не е сосема точно
направено, или може и 2D да му се отиде? 
Se slozuvam deka e najubava toplina i najubav ambient so drvata, ama prvo treba da imas 10-15-20m3 prostor da gi skladiras, pa sekoj den da doneses do kaminot,pa cistenje na kaminot na 2-3 dena,a da ne zborime za prasinata sitna sto ja ima vo prostorijata. Sekoj saka 2-3 dena da sedi pokraj kamin vo planina,ama ti garantiram deka ako e ist trosokot struja-drva, 99% ke se prefrlat na struja (osven nostalgicarite kako tebe