Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
@Strelec aj izmeri koja toplina dava kogaj raboti so 180w, se toa mi e glupo deka kaj mene na changeto koga ce postigne T i go gasi prvo kompresorot no ventilatorite i na nadvoresnata i na vnatresnata dorabotuvaat uste okolu 10 sekundi pa samo so ventilatori ima potrosuvacka od 150w, e sega koja toplina tvojata bi ja isporacala za tie dodatni 30w? ili aj da recemo ima tvojata ponapredni ventilatori, ama pak sigurno trosat okolu 100w. Kaj mene koga e ispod 0 trosi 80w samo za greacite vo nadvoresnata
Okolu 1200w isporacana toplina za potrosuvacka od 200w

Ima tuka objaveno specifikacija za Amber i navistina odlicna e.
http://forum.kajgana.com/threads/Најекономично-греење-затоплување.39011/page-621#post-7799092

Zdravo na site clenovi na forumot
Sakam da spodelam iskustvo od dosegashnoto greenje na klima/inverter Vivax18AECI multisplit so dve vnatreshni edinici ednata 5 za 35m2 dnevna soba i ednata 2.5 za 16m2 soalna soba.
Ke prikacam i sliki od meracot pa bi sakal da prodiskutirame za nacinot na rabota i potrosuvackata.
20161230_001147.jpg 20161230_001159.jpg 20161230_001210.jpg
Na prvata slika e momentalna potroshuvacka na nadvoreshna t 0 na zadadena 26 vo dnevnata i 22 vo spalnata.
Na vtorata slika e kolku kwh se potrosheni za 37 dena no neznam kolku se na skapa kolku na eftina posto klimata e 24 casa nonstop uklucena samo koga ne sum doma e na pomala t okolu 24 vo dnevnata i 22 vo spalnata e sekogas ista duri nekoj pat ja gasam vo spalnata posto stvarno e toplo(sega moze nekoj ke se smee no otkako kupiv jorgan so prirodno guskino perje nikogash ne mi e ladno na spienje duri i koga nema greenje ) a vo dnevnata koga sme doma 26.
I na teretata sluka e max potroshuvacka sto povlekla klimata.
No u prosek koga ja gledam troshi od 860w do 1.2 kw na cas.
No spored meracot pokazuva prosek na potroshuvacka 735wh
No najbitnata rabota e sto jas stvarno sum super zgrejan nemashe nikakva maka i koga beshe minus prosto sum iznenaden od toa kolku dobro si raboti klimata
I moram uste nesto da kazam a ke bidam 100% nepristrasen i objektiven vo izborot na klimata mi pomogna Strelec na koj sum mu mnogu blagodaren[DOUBLEPOST=1483055171][/DOUBLEPOST]
Zdravo na site clenovi na forumot
Sakam da spodelam iskustvo od dosegashnoto greenje na klima/inverter Vivax18AECI multisplit so dve vnatreshni edinici ednata 5 za 35m2 dnevna soba i ednata 2.5 za 16m2 soalna soba.
Ke prikacam i sliki od meracot pa bi sakal da prodiskutirame za nacinot na rabota i potrosuvackata.
20161230_001147.jpg 20161230_001159.jpg 20161230_001210.jpg
Na prvata slika e momentalna potroshuvacka na nadvoreshna t 0 na zadadena 26 vo dnevnata i 22 vo spalnata.
Na vtorata slika e kolku kwh se potrosheni za 37 dena no neznam kolku se na skapa kolku na eftina posto klimata e 24 casa nonstop uklucena samo koga ne sum doma e na pomala t okolu 24 vo dnevnata i 22 vo spalnata e sekogas ista duri nekoj pat ja gasam vo spalnata posto stvarno e toplo(sega moze nekoj ke se smee no otkako kupiv jorgan so prirodno guskino perje nikogash ne mi e ladno na spienje duri i koga nema greenje ) a vo dnevnata koga sme doma 26.
I na teretata sluka e max potroshuvacka sto povlekla klimata.
No u prosek koga ja gledam troshi od 860w do 1.2 kw na cas.
No spored meracot pokazuva prosek na potroshuvacka 735wh
No najbitnata rabota e sto jas stvarno sum super zgrejan nemashe nikakva maka i koga beshe minus prosto sum iznenaden od toa kolku dobro si raboti klimata
I moram uste nesto da kazam a ke bidam 100% nepristrasen i objektiven vo izborot na klimata mi pomogna Strelec na koj sum mu mnogu blagodaren
Uste nesto sakav da prasham.
Mozno li e termostatot da ne e tocen posto kkoga ke ja stavam na 26t stvarno e super toplo vo sobata a na termostatot pokazuva 24 a nema ifeel na daljinskiot(a vo spec pishuvashe deka ima) kako da go proveram toa? i kako moze da proveram kolku mi se toplinskite gubitoci?
Vi blagodaram

Последно уредено:
Follow me se vika kaj aeci poslednoto dugme od desno dve funkcii ima toa dugme led i follow me.

Do daljinskoto ti e inaku toa e i funkcijata na follow me vo nego imas termostat ti go imaat utnato daljinskoto vaka treba da ti izgleda bidejki jas ja imam aeci 12 kata IMG_20161230_161300.jpg

Mozno li e termostatot da ne e tocen posto kkoga ke ja stavam na 26t stvarno e super toplo vo sobata a na termostatot pokazuva 24...
Mozno e site novive eftinurii digitalni termometri min po stepen se greska plus visinata na senzorot kaj klimata e na 2+ metra kaj sto e potopol vozduhot a ti meris na ponisko pretpostavuvam i ete ti 2C razlika..

Do daljinskoto ti e inaku toa e i funkcijata na follow me vo nego imas termostat ti go imaat utnato daljinskoto vaka treba da ti izgleda bidejki jas ja imam aeci 12 kata Прегледај го приврзокот 162674
20161230_214605.jpg
Go zemav od moite dole kaj niv imam 12aeri
Raboti dalinskoto pa ke vidam sega kako ke se pponasha
Fala pozz[DOUBLEPOST=1483131139][/DOUBLEPOST]
Mozno e site novive eftinurii digitalni termometri min po stepen se greska plus visinata na senzorot kaj klimata e na 2+ metra kaj sto e potopol vozduhot a ti meris na ponisko pretpostavuvam i ete ti 2C razlika..
20161230_215044.jpg
Vaka mi e namesten meracot a edinicata e podna

@dimitri009
Moze da go slikas daljinskoto od zadnata strana ili napisi go koj model e ispisan od zadnata strana
Ova e totalno ista Vivax kopija za 14$
https://www.aliexpress.com/store/pr...-With-Midea-RG36A-BGEF/815160_2042979000.html
Original-VIVAX-RG36A12-BGEF-Replacement-for-ARISTON-Midea-Air-Conditioner-Remote-RG36A-BGEF-RG36B-BGEF-RG36F4.jpg

@maxradule kako e AERI-to? go biva, pravi li defrosti cesto?
Sega za sega sum prezadovolen od klimata mnogu retko pravi df. i sto e najbitno zagreva mnogu dobro. cisto za info za 11 mesec smetka za struja 6300
Od sto aeri-to bese cel mesec uklucena a aeci-to od pola[DOUBLEPOST=1483190122][/DOUBLEPOST]
@maxradule kako e AERI-to? go biva, pravi li defrosti cesto?
Sega za sega sum prezadovolen od klimata mnogu retko pravi df. i sto e najbitno zagreva mnogu dobro. cisto za info za 11 mesec smetka za struja 6300
Od sto aeri-to bese cel mesec uklucena a aeci-to od pola[DOUBLEPOST=1483190437][/DOUBLEPOST]
@dimitri009
Moze da go slikas daljinskoto od zadnata strana ili napisi go koj model e ispisan od zadnata strana
Ova e totalno ista Vivax kopija za 14$
https://www.aliexpress.com/store/pr...-With-Midea-RG36A-BGEF/815160_2042979000.html
Original-VIVAX-RG36A12-BGEF-Replacement-for-ARISTON-Midea-Air-Conditioner-Remote-RG36A-BGEF-RG36B-BGEF-RG36F4.jpg
Ke go koristam od moite dalinskoto nekoe vreme a ponataka ke si zemam i za mene.
+ ima nekoi funkcii kako turbo sto jas ja nemav na moeto a sega se uklucuva turbo mod klimata pocnuva da raboti kako zver a i vlece struja, okolu 2.5kwh.
Uste go probuvam

Последно уредено:
@maxradule некое инфо повеќе со подната, како си задоволен што е ниско монтирана ? Дали осеќаш разлика во споредба со високомонтажните модели.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom