Како бе неможи да се декларира како катастрофален потег?...за економски и стопански развој на државата покатастрофален потег од тој нема,ама класично Сдсм и Вмро мислеа како краткорочно да се збогатат и да направат што е можно повеќе криминали отколку да се чува националното единство на државата..јас разбирам дека Албанците се радикални но ако размислиш малце подобро ние испаднавме понационалисти и позаостанати од нив..Албанците не се плашат да ја сменат партијата и да гласаат за Македонска,Албанците не кукаат како нас дека нема пари туку ќе ја плесни цела куќа под хипотека и ќе замини Швајцарија или пак ќе седи на дождот ќе продава по цел ден на пазар за да извади некоја банка..а ние сме копуци како народ,дозволивме две партии максимално да не узурпираат и да гласаме против бидејќи таа што е на власт не чини и се тешки криминалци, а всушност и другите што ќе дојдат се исти како нив.
Иначе не знам во кој век живеете..во Македонија отсекогаш имало Албанци какви Косовари какви бакрачи..80% од нив се во Швајцарија и Германија сигурно не се ретардирани тука да останат да живеат за 200-300 евра плата..татко ми ми кажваше барем во Кичево и Струга одсекогаш имало дури во времето на Југославија..Тетово,Куманово и Гостивар да не прајме муабет..и 1992 на изборите Албанците го имаа истиот број на гласачи како и сега..не знам дали се прајте ненормални со овие Косоварите или пак ненормални сте ама барем кога тврдите нешто користете аргументи.
Факт е дека со тоа што Албанците беа изолирани од нашите опшество години наназад сега ни се враќа како бумеранг..а Вмро како криминалистичка банда ќе прифати се од Дуи само за да не легнат по затвори,ама тие барањата ќе ги извршат на помудар начин далеку од јавноста само за да не ги разочараат нивните овци кои пееа "клетите Албанци",како во 2011 кога го изгласаа законот за амнезија на терористите на УЧК.
Изгледа брзо заборавивте како во 2012 Албанците си се шетаа како газди низ цела Македонија со знамиња и национални бележја посебно низ Скопје,или пак во 2011 кога МВР и АРМ му се поклонуваа на споменик на УЧК
...најголем срам во историјата на Македонија..и тоа се во време кога Вмро е на власт..и после тие ќе се прават дека се некакви патриоти...