Прво не се работи за антивирус туку за антиспај програм и тоа како одлична надополна на постоечкиот заштитен систем.
Второ ПРОФИТ
од бесплатен програм ( како производителот заработува на бесплатен програм ми е познато и јасно , ако имаш намера да ми објаснуваш, немој) за тебе како на краен корисник програмот е бесплатен, друго не те интересира. Никој не те тера да го купиш не ти досадува со пораки не те носи на несакани локации и сл. Тоа тебе ти важно.
Натаму на реклами не паѓам одамна , и не верувам се што ќе прочитам но верувам на проверени извори и докажани авторитети на пр.
..... Personally, I’m amazed we at MakeUseOf didn’t catch this little program before now. Maybe it is such an obviously great program that we figured it had already been done before! At any rate, definitely grab your copy of SpywareBlaster. It’s a wonderful accessory to any other anti-spyware software you’re already using and won’t intefere with it.....
(By) Jimmy Rogers is a major at George Mason University and an avid tech.
А за тоа како SpywareBlaster, штити еве малку теорија .
Кратко и само базичните принципи на работа.
Програмите кои скенираат бараат т.н. отпечатоци ( fingerprints ) од разно разни malware апликации и нивната успешност директно зависи од брзината на откривање на таквите " напасници " ( од страна на фирмата која ја дава заштитата ) и од апдејтот од твоја страна со тие дефиниции.
Слабост на овој тип заштита се т.н zero day attack, .... ако те интересира ќе ти објаснам на друго место.
Следниот тип на заштита користи т.н. heuretic пристап , при кој (само кратко појаснување) се следи однесувањето на процесите и се реагира адекватно ( на пр. некој процес " чудно " се однесува или зафаќа на невообичаени локации- систем, или модифицира други процеси или апликации и сл. па за тоа се известува корисникот или се реагира според однапред дадени правила.) Слабост на овај пристап е забавување на системот - одземање на ресурси , погрешни проценки и често барање на интеракција од корисникот , како и прилично знаење да правилно се сетираат правилата.
SpywareBlaster не користи ниту една од овие техники и затоа не мора да е активен , што тебе те зачуди па ми спомна врати и полицајци и сл. а за тоа дека интерферира со ситемот и прави проблеми од тип како викаш ... Цд ром се отворал или Усб не работи и сл. тоа се приказни за мали деца и не одговара на вистината.
Прочитај ....
Must co-exist peacefully with other software
SpywareBlaster doesn’t leave any running processes open, since it merely patches areas in hazard, so it won’t even cut into your RAM!
SpywareBlaster is built to work with any other software on your PC ....
И друго програмот е активен
само кога правиш апдејт или овозможуваш заштита и толку. Па кажи ми сега како ќе имаш проблеми од апликација која не работи , ниту како процес ??.
А за тоа каква заштита нуди и на кој принцип работи програмот прашај ако веќе те мрзело да прочиташ.