погрешно ја интерпретираш т.н. слобода на медиуми. Воопшто и човекова слобода. Во секој случај, не е слобода затворање медиум, закани, затвор или поткуп.
2.4 се државјани низ светот, веројатно. Тоа мораше да го образложат со детални бројки. Во Македонија пресметај колку се, со оглед на бројот на здравствени осигуреници (деца, лица без законско право на глас итн).
......ако ми покажеш пример каде накакви насилници , па уште од државни институции ,овде во Македонија на правди бога влегле , изшутирале и затвориле некои медиум, па нека е и гузиц папир..,ќе ти се извинам овде јавно , а на првата полна месечина ќе се качам на ќерамиди и ќе завивам , бар пола саат...
Истовремено секојдневно слушаме, читаме, гледаме по најразноразни "зависни" медиуми такво блатење, јадење бурек и слични продукти против актуелната тогаш влада ( тоа е веројатно твојот критериум на независност) какви и со маст намачкани ни кучиња не би ги јаделе , а за што било каде во свет би биле строго финансиски "опоменати" да не спомнувам ДЕМОКРАТСКИ земји, каде би се нашле во зандана ..
[DOUBLEPOST=1483097555][/DOUBLEPOST]
Класична реторика. nema dokazi hehe Ме дупиш сеа? Дваес страни уназад зборам како ајдуциве на чело со пастирот вршат огромен притисок на судство и обвинителство, као сведоци се самоубиваат пред да треба да сведочат против ВМРО, како оној браникот на татковината дупел некоја фуфица па ја напраил судијка, као УБК им напраи илјада и една опструкција на СЈО и ти ми се враќаш на почеток. nema dokazi
Добар си ми.
...слушам 3/4 судство сдсм ракоположени судии..Знаев јас дека сдсм овците се пластелин одамна , ама нека ти.. Интересџии расипани...,имаат крут ум и растегливи принципи...
А противуставните СЈО дотераните у турски бутик и напасно нашминкани госпоѓи и онака се минато свршено и ќе си ги испашттаат греови на лесноумност, дрчност, лакомост и желба за лесна слава у зандана , подобро е да ги заборавиш и да не се саклдисуваш...