Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Луѓе јас дури сега почнав да му слушам глас понекогаш изгледа почна да се опушта.
Ама Ват д Фак ОД КАЈ ПОБОГУ ИЗЛЕГУВА ТОЛКУ ВОКАЛ ОД 50 ГРАМА ПИЛЕ ?
Ќе ме оглушеше прееска, тапанчето ќе ми пукнеше ко се расцвика, леле ова не го очекував, не знаев дека има полошо пеење од на нимфата моја, која впрочем сега е ЗЛАТНА.
Другар како ќе го научиш така ќе ти свири..хахаха
Ако успеам ќе ти ставам видео да видиш мојот како свири..ептен се склони кон учење свирки..песна да му свириш ќе ја научи за една недела..и ако сакаш често да го слушаш да галами стај го до прозорец

Другар како ќе го научиш така ќе ти свири..хахаха
Ако успеам ќе ти ставам видео да видиш мојот како свири..ептен се склони кон учење свирки..песна да му свириш ќе ја научи за една недела..и ако сакаш често да го слушаш да галами стај го до прозорец
Никако, никакво галамење. Тоа прееска звучеше како да довикува на некој, реално се фатив за уши и клекнав на земја...... како бре од толку мало толку глас ?

Никако, никакво галамење. Тоа прееска звучеше како да довикува на некој, реално се фатив за уши и клекнав на земја...... како бре од толку мало толку глас ?
Дај го наваму..не си ти за папагал..земи си риби чувајси :pos:

Дај го наваму..не си ти за папагал..земи си риби чувајси :pos:
Абе ја имам пекинезер куче ( најинаетливо), сијамска мачка еве сега скоро и персиска, хамстер, риба и нимфата моја омилена, сите одеднаш се случило да пискаат звуци да пуштаат не ме оглуше толку колку сега птицава. Се справувам со толку многу поделикатни животни та тука со еден розенколис...Сосетката рекла на сестра ми дека некоја птица многу силно пиштела. ...

Имам тигрица, маладо е, 7-8 месеци негде, последните 2-3 дена негде нешто послабо јадеше имав заприметено во храната, а еве денес ич нема гибнато од неа, и само спија со главата наназад, во изметот гледам како водичка има повеќе, што можи да му биди некоја препорака ?

Имам тигрица, маладо е, 7-8 месеци негде, последните 2-3 дена негде нешто послабо јадеше имав заприметено во храната, а еве денес ич нема гибнато од неа, и само спија со главата наназад, во изметот гледам како водичка има повеќе, што можи да му биди некоја препорака ?

Настинато е можеби... види во храната стави и клас и помешај го со просото. И натерај ја нежно потоа да касне малце од тоа. Мојот така го лечев, и одма му поминуваше... ова ти е нешто како депресија кај папагалите, ги држи 3-4 дена, и потоа пак се враќаат во нормала, ама многу е важно додека да им помине да бидеш премногу внимателен со нив.

Пиши повторно што си направил :)

Настинато е можеби... види во храната стави и клас и помешај го со просото. И натерај ја нежно потоа да касне малце од тоа. Мојот така го лечев, и одма му поминуваше... ова ти е нешто како депресија кај папагалите, ги држи 3-4 дена, и потоа пак се враќаат во нормала, ама многу е важно додека да им помине да бидеш премногу внимателен со нив.

Пиши повторно што си направил :)
Da kupis od pet shop sto e v ramstor najdole ima vitamini se vikaat Multivitaminico, haos miris e ama ke imas godina dena od niv, se stava edna nedela v mesecot sekoj den po 10 kapki vo polno sisence, 180 denari e edno.

@Scirea
Тој класот друго за што им служи оти и други ми го имаат препорачано, нешто како плус му е во имунитетот ? Би требало да го има во пет шоп...

Понекогаш му давам во храната и од оние витамините од малина што се, зеленчук, ананас има разни во малечки пластични шишенца исто им ги мешам со просото...

@Scirea
Тој класот друго за што им служи оти и други ми го имаат препорачано, нешто како плус му е во имунитетот ? Би требало да го има во пет шоп...

Понекогаш му давам во храната и од оние витамините од малина што се, зеленчук, ананас има разни во малечки пластични шишенца исто им ги мешам со просото...

Класот ти е како за нас брза храна, освен храна не служи за ништо друго. Ја обожаваат баш ради ова погоре што го пишав, меѓутоа не е убаво често да им се дава исто како и за нас што не е убабо често да се храниме со брза храна. [emoji4]

@Scirea

Da gi zemes vitaminite, nimfata ja krenav od mrtvite so niv

Другар покри го кафезот со ќебенце и стави го во топло со што ќе му помогнеш да не ја троши својата топлина и енергија за да закрепне..папагал закрепнува со одмор топлина и влажност на воздухот..ако имаш и ципрокс антибиотик можеш да му дадеш и тоа одма помага

@Scirea
Тој класот друго за што им служи оти и други ми го имаат препорачано, нешто како плус му е во имунитетот ?

Човек мене прв пат кога ми се разболе папагалот, тркнав до најблискиот пет шоп, и продавачот одма ми даде клас... Незнам што им прави тоа растение, ама одма ги накрева папагаливе. Неколкупати ми се има разболувано, и можам да ти кажам дека само клас му е мајката.

Не му го давај често, туку онака кога ќе видиш дека е нерасположено пилето и накоштраено, тогаш да му туриш.

А ти продолжи си да му ставаш витамини, и онака тоа е здрава храна :)

Класот ти е храна пребогата со јаглехидрати со што му даваат на телото многу повеќе енергија..а за да закрепне папагалот токму тоа му треба

@Scirea
w9wq6t.jpg

Ова е тој класот така ? Го зедов од Пет Шоп и ја прашав таа што продава ми рече, се ставало вака како гранче што е на кафезот сам да си земал папагалот, ми вика не се меша со просото, ама јас му изронив низ просото 2-3 вакви парчиња мали, па малку преѓе јадеше сеа ќе видиме...

@Scirea
w9wq6t.jpg

Ова е тој класот така ? Го зедов од Пет Шоп и ја прашав таа што продава ми рече, се ставало вака како гранче што е на кафезот сам да си земал папагалот, ми вика не се меша со просото, ама јас му изронив низ просото 2-3 вакви парчиња мали, па малку преѓе јадеше сеа ќе видиме...

Да тоа е клас :) Добро си направил што си му изронил во храната, сега останува да почекаме да видиме како ќе реагира пилето

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom