Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Пак ќе го раскажам случајот кога розеколинсот му ги иструпи на татко ми сите чекови :pos:

Ги ставил на маса кога дојде од работа, а заборавил дека има дома напаст. После тоа мораше да се црви во банката барајќи други чекови:uzi:
Хартија да не види пред него..лом прави

Мене најмногу ми е жал за палмите...сум ги чувал со години и сега ги трупи ко будала

15301327_804446189697104_323416523_n.jpg

Зима е, гревчево моли да го пуштиме. Е Пепуш многу си разгален сега малку да те доведеме во ред да не си ја земаш слободата здраво за готово :)

15301327_804446189697104_323416523_n.jpg

Зима е, гревчево моли да го пуштиме. Е Пепуш многу си разгален сега малку да те доведеме во ред да не си ја земаш слободата здраво за готово :)
Пуштај ги барем еднаш неделно

Пуштај ги барем еднаш неделно
Секој ден се пуштени. :D Немаме срце ни цел ден да ги чуваме внатре, ама ја претеруваат. Стојат гладни само за да не се затворени. КО деца разгалени.[DOUBLEPOST=1480610230][/DOUBLEPOST]@ri4iri4 покажи ја тоа виолетата да видиме како се прави, колку чини одприлика и слично.

Последно уредено од модератор:
Секој ден се пуштени. :D Немаме срце ни цел ден да ги чуваме внатре, ама ја претеруваат. Стојат гладни само за да не се затворени. КО деца разгалени.[DOUBLEPOST=1480610230][/DOUBLEPOST]@ri4iri4 покажи ја тоа виолетата да видиме како се прави, колку чини одприлика и слично.
Волиера мислиш?[DOUBLEPOST=1480633531][/DOUBLEPOST]Ако мислиш на волиера треба да имаш замисла како ке ја правиш, со какви материјали и колку си спремен да потрошиш..треба да ја испланираш според просторот што го имаш на располагање и да не биде на северна страна а и да е заштитено од ветар

Последно уредено:
Волиера мислиш?[DOUBLEPOST=1480633531][/DOUBLEPOST]Ако мислиш на волиера треба да имаш замисла како ке ја правиш, со какви материјали и колку си спремен да потрошиш..треба да ја испланираш според просторот што го имаш на располагање и да не биде на северна страна а и да е заштитено од ветар
Треба да земам наочари :D. Знаши тоа Волиерата надвор е. Не им студи на пилињата ова време? Не можам да замислам мојве пилиња надвор да ги чувам.

Можам да најдам евтино двојно стакло можда ќе изведам нешто не многу големо.

Треба да земам наочари :D. Знаши тоа Волиерата надвор е. Не им студи на пилињата ова време? Не можам да замислам мојве пилиња надвор да ги чувам.

Можам да најдам евтино двојно стакло можда ќе изведам нешто не многу големо.
Ако сега ги извадиш ке им студи..ама ако ги оставиш уште од есен па да се прилагодат ондак немаат гајле..издржливи се папагалите, можат да преживеат до -15

Прво си јадам од палмите некој што ги собирал со мака со години:

31705962395_907f7ab028_b.jpg

а после тоа си ги чистам забите со чачкалица:toe:

31705963385_7c989f28a4_b.jpg

Но чорбата папагалешка кај и да е се наближува:zloo:

@ri4iri4 Како е социјализацијата, уште ли те каса ? Дозволува ли да го галиш и да ти стои на рака ?

@ri4iri4 Како е социјализацијата, уште ли те каса ? Дозволува ли да го галиш и да ти стои на рака ?
Сега сме веќе другари..секаде иде со мене не сака пола минута да седи сам..сега каса само кога сака да си игра ..знаеш како кучињата кога касаат на играње..далеку е од агресивен и е пријателски настроен..му требало само време да се адаптира на нова средина

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom