Заради вакви ко тебе стоиме во место
Заради таквите ко тебе, еве две и пол години живееме во мир, спокој и благосостојба. На сите некако ни недостасуваат вашите протести, блокирање на улици, дремење пред Влада, кршење, палење, боење...добар план за живот.
Се плашиме од полиција инспекција царина итн. иако сме регуларни скроз.
Ем бил регуларен скроз ем се плашел од полиција, инспекција и царина...интересен оксиморон. Има институции и професионалци чија работа е да ти помогнат во случај да се плашиш и да имаш фобии. Посети ги.
Секоја чест, брани си убијци, криминалци, рекетари но еден ден ќе ти се одрази на тебе самиот.
За ликвидаторите на Диме поштарот ми збориш, за тие убијци од сдс? За криминалците како заев, шилогов, шеќеринска или за чауш, оливер спасовски и верушевски?
Многу глупости прочитав, имам контра коментар на секој но што?
Де бе, толку? Седи бе сеа не се откажувај, таман зема залет да ми реплицираш...само што почнав да се истегавам да се загревам, ти се откажуваш...не биди педер сеа, не им ускратувај од забавата на твоите читатели. Замисли како им е на сите што те читаат...и што одамна те измериле во паметот па не ти ни реплицираат...јас само се забавувам со тебе.
И да те ебат паќ ќе останеш пичка плашлива и ќе ставаш животи во опасност со гласот твој.
Полека, диши длабоко, не се нервирај, има и друг ден, може утре ќе ти тргне подобро, ти си храбро мажиште, твојот глас директно влијаеше на спасувањето на илијадници животи низ светот, донесе храна за гладните во африка и го реши проблемот со загадувањето во Скопје. Светот ти благодари, и посакува во 2017 да има што повеќе избори за да може твојот глас да донесе уште повеќе радости на планетата, а на нас пичките плашливи ако може малку од твојата мажествена храброст.
Смилковско, Мартин, Тамара се дел кои згаснаа од политиките на вмро, додека убијците седат по владите.
Ги заборави Младенов, Есма, Тоше, Пол Вокер, Џорџ Мајкл, мигрантите, рускиот пилот, подморницата Курск и сите сообраќајќи од 2006 наваму...секако извршени со натприродните телекинетички моќи на оние кои седат по владите...
Ако тебе ти е убаво и мене ми е. Можам да терам бизнис и понатака, да си шетам да возам добра кола, ама доволно сум свесен дека на државава и треба помош, помош од гневните пред дик ко тебе, од контра протестантите без грам мозок кои држат лекции на форум, од чипувани мозочиња од страна на началникот под пастирската команда и од следбениците на пастирот кои едвај завршиле високо образование а се министри.
Тонч. Абе ќе те избркаат од штаб, исписница од партија ќе ти даат бе еј, читаш ли што пишуваш??? Па диктатура е, режим е, инспекции, полиции, царини, сиромаштија, нема слобода, нема правда, нема мир, нема живот...како тоа можеш да тераш бизнис??? Како побогу можеш да возиш добра кола????Па не заебавај сеа, сите пари ги украдоа од народов, сите бизниси ги земаа, 5 милијарди изнесоа ништо не остана за нас, овие париве што ги глеаме се фалц, позајмени се, утре ќе колабира економијата, готови сме, презадолжени сме ќе ни пуштат извршители...ама грујо ги издупи, се си украде ништо не остави на сметка ништо нема народов и извршителите од кај овие што сме се презадолжиле нема што да земат...И ти благодариме, о ти потомоку на Мајка Тереза, што си свесен дека на државава и треба помош и што и пружаш помош во вид на шарени револуции...еве ради тоа веќе се е друго, се е веќе подобро. Македонија ти благодари што и пружаш помош во вид на насилни протести со протестанти кои имат на располагање многу кила мозок и кои не држат лекции на форум, туку предавања на најпрестижните универзитети, од чисти, самосвесни и независни мозоци под ничија команда и од следбениците на македонскиот, уствари албанскиот месија заев кои со леснотија ја добиле титулата академик а се професионални протестирачи.
Волку глупости неможе ни латас да напише. Нема веќе расправа со чипувани луѓе. Ограничени во мозок.
Волку мудрости неможе ни Бранко Тричковски да напише. Не се откажувај, расправај се со нас чипуваните, ти си ни единствена капка надеж дека ќе ни направиш unlock или jailbrake на нашите ограничени мозоци. Па имај милост побогу, каде ли ние ќе завршиме без твојата помош??? Нека твојата светост биде наша водилка низ овие мрачни времиња за нашите кревки мозоци. Амин.