Ве молам за помош! Денеска правев крвна слика по моја желба иако имам настинка и до вчера пиев антибиотици. На тестот забележав намалени лимфоцити кои денес ми изнесуваат 1,09 (12.7%) а покачени Неутрофили 7.10. Нормалните лимфоцити се од 1.2 - 3.2 а Неутрофили 2.0 - 7.7.
И одма погуглав на интернет и прочитав дека причина за нискиот левел на лимфоцити е канцер или ХИВ бидејќи само овие тешки болести ги намалуваат под нормалата.
И ме фати голема паника. Најдов два стари резултати од претходно направени анализи. Едниот ми е правен во 06.2014 и на него сум имала лимфоцити 2,78 (40,2%) додека на тест кој го правев пред 4 месеци, во август при кој имав крвава урина поради камен во бубрег резултатите ми биле 1,75 (23,3%), што значи сум имала пад на лимфоцитите од 2014 наваму.
Дајте ми совет? ХИВ не сум била на ризок но ме фати паника и се на тоа мислам. Единствено ако се смета за ризик тоа што од 2009 до 2014 работев во интернет кафе клуб каде доваѓаа наркомани но и геј дечки па од нив преку отворена рана или слично сум закачила нешто. Сексуално не сум била на ризик воопшто.