Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Мојот папагал каса само машки, а женските не ги чепка. Ама и кога каса ако му избегаш, се буни .....си бара едноставно пажња. Папагалите се многу социјализирани животни и никогаш не треба да се изолираат затворени во кафези

Се сложувам во потполност
Мојот папагал каса само машки, а женските не ги чепка. Ама и кога каса ако му избегаш, се буни .....си бара едноставно пажња. Папагалите се многу социјализирани животни и никогаш не треба да се изолираат затворени во кафези

Јас ги заменив моите тигрици за розенколис.
Стар е 2 месеци и не знам кој пол е.
Сега за сега само стои во кафез, не јаде и не се мрднува. Глас не му се слуша. Според искуствата со розенколисите, ова е затишје пред бура. Инаку е рачно хранет, па освен тоа што за него ги дадов двете тигрици и кафезот комплет, доплатив уште 1000 денари.
Се надевам дека конечно пријател што ќе ми досадува дома ќе си имам.

Буквално затишје пред бура:ROFLMAO:

стави некоја слика

15698352_1331785516853098_2607956190849389229_n.jpg
Кој пол е дали може некој да каже ? Јас не можев според овие дадени параметри на нет да го спознаам.
Ми рече човекот дека е редок пример на боја во Македонија.

Последно уредено од модератор:
15698352_1331785516853098_2607956190849389229_n.jpg
Кој пол е дали може некој да каже ? Јас не можев според овие дадени параметри на нет да го спознаам.
Ми рече човекот дека е редок пример на боја во Македонија.
Аааууу преубав е..мислам дека е машко..биди што повеќе со него и до него , нека се навикни на твое друштво..збори му и свиркај му и избегнувај да го чепкаш него или кафезот со рака дури да стекне доверба во тебе..инаку мене ми гледа на малку постар од 2 месеци ама можда и се лажам..да ти биде здрав и жив и долго да ти живее

Аааууу преубав е..мислам дека е машко..биди што повеќе со него и до него , нека се навикни на твое друштво..збори му и свиркај му и избегнувај да го чепкаш него или кафезот со рака дури да стекне доверба во тебе..инаку мене ми гледа на малку постар од 2 месеци ама можда и се лажам..да ти биде здрав и жив и долго да ти живее
Не, не е постар, дури и нема два месеци, на 5 јануари ќе наполни полни 2, затоа што се испилил на 5 Ноември заедно со уште 4 други пилци кои биле со мајката една недела а после биле рачно хранети и се продадени по 3000 денари еден. Знам дека е така затоа што чекав да потпорасне и на месец дена бев таму и пред другите да го изберат јас си го избрав, другите сите беа зелени и жолти само ова беше посебно дури и мајката и таткото не се боја како него.
Изгледа малку разбушавено затоа што мака намачи човекот да го стави во кутија а после и јас намачив од кутија да го ставам во кафез каде леташе и пискаше хистерично и све на пердуви стана наоколу.
Инаку не е голема разликата ама сега ми изгледа во однос на тигриците како ѕверчина , далеку по изразен голем клун и тело .

Брат ми денес начекал голем попуст на мал александар папагал од 6000 на 3500 па си го купил. Птицата изгледа масовно во однос на сите други папагали кои ги имам видено и има многу грациозен грофовски став. Се трга одмерено кога ке и поддадеш рака. Е сега, дали има некој искуство со мал александар ? Колку се социјализираат, дали се приврзуваат, дали имаат говорни способности итн..

Брат ми денес начекал голем попуст на мал александар папагал од 6000 на 3500 па си го купил. Птицата изгледа масовно во однос на сите други папагали кои ги имам видено и има многу грациозен грофовски став. Се трга одмерено кога ке и поддадеш рака. Е сега, дали има некој искуство со мал александар ? Колку се социјализираат, дали се приврзуваат, дали имаат говорни способности итн..
Интелегентни птици..ако не е стар брзо се ќе научи

Има прстен околу врат? Ако има прстен значи е над 2 години стар..ако е една година тогаш е млад и можеш на се да го научиш

Луѓе јас дури сега почнав да му слушам глас понекогаш изгледа почна да се опушта.
Ама Ват д Фак ОД КАЈ ПОБОГУ ИЗЛЕГУВА ТОЛКУ ВОКАЛ ОД 50 ГРАМА ПИЛЕ ?
Ќе ме оглушеше прееска, тапанчето ќе ми пукнеше ко се расцвика, леле ова не го очекував, не знаев дека има полошо пеење од на нимфата моја, која впрочем сега е ЗЛАТНА.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom