Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.736
Сум го гледала милијарда пати и ќе го гледам уште толку.
Овој бил и секогаш ќе биде најпрекрасниот, најтоплиот, најубавиот Божиќен филм што постои.
Британците на платно имаат нешто што модерниот Холивуд никогаш нема да го постигне. Дух, хемија, емоции што не можат ни од блиску да се споредат со чизинесот на Холивудските ромкоми што се штанцаат како флаери.
И секогаш кога го гледам, како да го гледам прв пат, секогаш ме грее како никој друг филм.

И малку му е 86!
Топ50 за Love, Actually!
А хуморот бе?
Толку пофалби му даде, хуморот ниту еднаш не го спомна... :(

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.004
Поени од реакции
37.318

а и да се потсетиме зашто не смее да се чепка. #жилата :cuc:
Ма да беше само жилата, арно. Цел филм е masterpiece, ова ќе прерасне во класик, и според мене најнеправедно криминално украден заслужен Оскар! Дури и пред How Green Was My Valley со Citizen Kane кражбата. ;)

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ма да беше само жилата, арно. Цел филм е masterpiece, ова ќе прерасне во класик, и според мене најнеправедно криминално украден заслужен Оскар! Дури и пред How Green Was My Valley со Citizen Kane кражбата. ;)
Зашто неправедно украден Оскар? Па колку заслужил овој толку и No Country for Old Men. Требало да ги поделат оскарите овие два филма или ниеден да не добие.
И двата се досадни малце, There Will be Blood малце многу пошто трае скоро 3 саати ама вреди Daniel Day Lewis за сите пари, во првиот Javier Bardem.
3 саати еј, сигурно едно 50 луѓе се имаат обесено доека го гледале филмов или паднале у тешка депресија. :D
Да не беше Daniel Day Lewis мислам дека би бил тежок феил филмов.

B

Blade Torch

Гостин
Интерстелар над 100то, Гравити 6то? :eek:

Е се заебавам, јас и двата многу ги сакам , секој на посебен начин :love:

G

grande-juve

Гостин
Некако чудно ми е во било која топ10 листа да влезат филмови од чие прикажување не се поминати барем десет години.
Епа кога филм постар од 1990/2000та се смета за стар(во негативна смисла), и најгледани се новиве филмови, тоа е резултатот

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.004
Поени од реакции
37.318
Зашто неправедно украден Оскар? Па колку заслужил овој толку и No Country for Old Men. Требало да ги поделат оскарите овие два филма или ниеден да не добие.
И двата се досадни малце, There Will be Blood малце многу пошто трае скоро 3 саати ама вреди Daniel Day Lewis за сите пари, во првиот Javier Bardem.
3 саати еј, сигурно едно 50 луѓе се имаат обесено доека го гледале филмов или паднале у тешка депресија. :D
Да не беше Daniel Day Lewis мислам дека би бил тежок феил филмов.
Според мене No Country for Old Men е еден од полошите и подосадни оскаровци, затоа.[DOUBLEPOST=1482784326][/DOUBLEPOST]
Ајде бе литванец, стај уште два филма денес :pos:
Јок. Од утре по еден! ;)

B

Blade Torch

Гостин
Ако не ви држи газот за тензични филмови, не значи оти филмот не го бива! :P No country лагано си владее.

Ајдее ќе треба дома да седам за нова година да дискутираме тука за првото место...

Kajgana Shop

На врв Bottom