Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
На истото работно место, за кое имам диплома и соодветно овластување од надлежната комора во приватна фирма што работи законски и се бори во овој неправеден систем што форсира и им дарува благосостојба на паразити како тебе.
Мене ме интересира дали барем еднаш ќе се обидеш да одговориш со одговор, а не со прашање.
Ширење пропаганда на интернет? Која е таа диплома? На што да ти договорам? На твоите навреди како јас ќе треба да си барам работа? Мислам дека преминавме преку овие муабети за сендвичи и корнишони, бањати и небањати, комуњарите удбаши курци палци кој како ќе живеел и кој што работел, ама изгледа сум згрешил.

Ништо бе Ставре... после 11.122016 појасни ни се многу работи, околу договор (менаџирање) на десетици илјади албански гласови, 2 пати одложување на избори додека се обезбедат истите, лажење за „фантомски“ гласачи... ит, итн... Всушност, во 2014 г. ВМРО ДПМНЕ реално го газел СДСМ, се друго било само глума..

А не ти беа јасни работите кога три пати по ред се гласаше во Центар, се по закон и устав?

Сега некако појасно ти се гледа.

52,8% излезност до сега во Теарце, интересно ќе биде до крај. :kafence:

Секој секого може да пријави... Ако нема друга работа.
Не, ова твоево и на колегите твои се директни обвиненија кои ги засновате на бљувотина-текстови од република, инфомакс итн.

Не ме интересира од кои побуди го правите тоа, но онака чисто ти да си знаеш. Моментално сме бомбардирани од лажни вести, заговори и триста чуда, во нормална држава такви спамери сносат одогворност.

Изгледа ништо од бизнисот, само 377 гласале до 17h,
ќе видиме дали искочиле ВМРО-вците или сите се за СДСМ

Може и денес... ако со закон се задолжи секоја приватна фирма да прими по 10-20 работници без разлика дали им требаат...
Па ете во СФРЈ ем невработеноста беше мнооогу помала од денес, ем платите беа многу повисоки од денес, ем здравство и школство беа бесплатни ем криминалот беше многу помал ем задолженоста беше многу помала.
Власта треба да се грижи за народот да имаат работа примања здравсто социјално безбедност а не да се такмичат кој ќе купи поскапа кола или посапи парфеми, чевли накити за себе

Размислете дека ја делите државата и воздухот со некој кој е способен да напише вакво нешто.

jas mislam nikakvo preglasuvanje ivanov da proglasi vonredna sostojba vo drzavat sekako rusite se vo nis i da vidime so toa posiptarenoto predavnicko kopile zaev i pederot amerikanski bejli i smrdenata debela posiptarena svinja katica janeva kaj na majkaim pickata ke odat mora ivanov da ja prevzeme drzavata pod vojna diktatura ke ima i krv ali mora makedonija da ja spasime od posiptarenoto predavnicko kopile zaev i najprvo odenje vo strumica i cistenje tova posiptareno predavnicko anti makedonsko pleme od koren i posle po red krv im ebam predavnicka anti makedonska

jas mislam nikakvo preglasuvanje ivanov da proglasi vonredna sostojba vo drzavat sekako rusite se vo nis i da vidime so toa posiptarenoto predavnicko kopile zaev i pederot amerikanski bejli i smrdenata debela posiptarena svinja katica janeva kaj na majkaim pickata ke odat mora ivanov da ja prevzeme drzavata pod vojna diktatura ke ima i krv ali mora makedonija da ja spasime od posiptarenoto predavnicko kopile zaev i najprvo odenje vo strumica i cistenje tova posiptareno predavnicko anti makedonsko pleme od koren i posle po red krv im ebam predavnicka anti makedonska

До сега беа во denial , веќе преминуваат во anger фазата. Следуваат нели bargaining, depression и на крај acceptance на неминовното.

А не ти беа јасни работите кога три пати по ред се гласаше во Центар, се по закон и устав?

Сега некако појасно ти се гледа.
Јас анте, ти антекурела. Кажав дека е сега се појасно. Дека се било лаги (во главно). Дека не биле обвинувањата точни, туку не било уште се подготвено. Каква врска има тоа со Центар? Се по закон и устав, не реков дека не е така.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom