Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
...Оној погоре паразитот па се фали 500 евра земал, ме боли стојко колку си земал. Многу ми е гајле дали верувате или не, прост народ сте вие гласачите на поранешната власт. За вас само да ве пикнат во администрација и да се осеќате ко цареви. Па дури фраери, знаеле многу, биле упатени. Ебате луѓето, уствари не сте луѓе вие штом браните криминалци. Значи скапаници, плата од 200 евра не зема секој, што глумите паметни.

Намали со пушењето да, чувај се за следните зошто во спротивно без работа ќе останеш, па ни пензија нема да видиш.
Не сум во администрација, другар. Програмер сум, мислам дека сум напишал и порано, затоа велам дека и 500 евра не е некоја плата за работата. А работам и други проекти, па сум затоа 500+.
Така.. не зависам од партијата на власт.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Пишувај си Македонски оваа влече на Албанско Кумановски
Ако чекам ја плату од Зајка или Грују далеко ке стигну

Sent from my MI 5s using Tapatalk
Не бе бато многу лошо размислуваш тие што мрзнат ги има на двете страни јас тоа најдобро го знам од Куманово исто како што идат да мрзнат за ВМРО мрзнат и за СДСМ. Тој што не знае да се снајде ке се надева на партија видиш и овде луѓе ти пишуваат дека си работат поштено и си заработуваат без помош од партија.
Се надеваш дека ако овие си заминат ке дојде СДСМ и одеднаш ке потече мед и млеко и бришеш се онаа што се случувало од 91 наваму.
Значи и ти очекуваш леб од партија да те бутне некаде да не работиш за 9000 денари.

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.980
Поени од реакции
6.468
Ма пушти го него, обичен гом....дец . Фосил од комунизмот, пацер кој краде иновации од инветивни деца продавајќи им басма. Има лапнато тендерче да направи две автоматизирани катни гаражи е арно ама нити има знаење нити капацитет, испаднаа обични гаражи, ни а од автоматика а парите ги снема. Има удел и во стиропорот нешто ситно на некој зградички низ скопје,
Разбери го зошто сака да се заборават парите, затоа што и тој по стари години ќе треба да лежи апсаана и да враќа пари кој ги нема пошто 80% завршиле кај градоначалниците и во партија.
Сигурен си за ова? Човекот не може да поврзе една полукохерентна мисла и почнува реченици со точки. Мислам дека е лице со ментална попреченост но ако е точно ова што го пишуваш, тоа е крај. Пази сега на една тема има пишувано за таен замок од мраз кој го изградиле Американците во Градиште и дека ќе лансирале атомска бомба на Скопје хахахах ако такви добиваат тендери, значи нема надеж повеќе тука, нека спуштаат завеса.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Не бе бато многу лошо размислуваш тие што мрзнат ги има на двете страни јас тоа најдобро го знам од Куманово исто како што идат да мрзнат за ВМРО мрзнат и за СДСМ. Тој што не знае да се снајде ке се надева на партија видиш и овде луѓе ти пишуваат дека си работат поштено и си заработуваат без помош од партија.
Се надеваш дека ако овие си заминат ке дојде СДСМ и одеднаш ке потече мед и млеко и бришеш се онаа што се случувало од 91 наваму.
Значи и ти очекуваш леб од партија да те бутне некаде да не работиш за 9000 денари.

Па нели не постоеше плата од 9000? Јас не се надевам да ме бутнат никаде, се надевам да ја зголемат платата конечно. Тоа дека ги има од двете партии такви паразити знам.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
Каде секаде бе мрднат? Што се правите паметни со сила кога не сте. Оној погоре паразитот па се фали 500 евра земал, ме боли стојко колку си земал. Многу ми е гајле дали верувате или не, прост народ сте вие гласачите на поранешната власт. За вас само да ве пикнат во администрација и да се осеќате ко цареви. Па дури фраери, знаеле многу, биле упатени. Ебате луѓето, уствари не сте луѓе вие штом браните криминалци. Значи скапаници, плата од 200 евра не зема секој, што глумите паметни.

Намали со пушењето да, чувај се за следните зошто во спротивно без работа ќе останеш, па ни пензија нема да видиш.
Минималната плата е 10080, освен за текстилците, но и они зимаат повеќе со прекувременото,
сега ти или не работиш полно работно време или газдата не те плаќа,
да сум на твое место ќе ја напуштам работата и ќе барам работа со повеќе плата, барем до 200 евра има некој избор, освен ако си од некое мало место па мораш да работиш за толку (а не мораш)
само незнам Зајко како ќе ти ја качи платата...

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Па нели не постоеше плата од 9000? Јас не се надевам да ме бутнат никаде, се надевам да ја зголемат платата конечно. Тоа дека ги има од двете партии такви паразити знам.
Плата држава не може да ти покачи освен ако не ти е работодавач. Плата може да ти качи само газдата кај што работиш. Такво качување плати имало у комунизам по директива качувај плати. И пак напомена при ваква невработеност нема зголемување плата затоа што ако не сакаш ти ке се најде друг кој ке работи за тие пари. И тоа ке биде така се додека не се намали невработеност на едноцифрена вредност. Сега не треба да те подсетувам зошто Македонија имаше 38℅ невработеност нели?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Плата држава не може да ти покачи освен ако не ти е работодавач. Плата може да ти качи само газдата кај што работиш. Такво качување плати имало у комунизам по директива качувај плати. И пак напомена при ваква невработеност нема зголемување плата затоа што ако не сакаш ти ке се најде друг кој ке работи за тие пари. И тоа ке биде така се додека не се намали невработеност на едноцифрена вредност. Сега не треба да те подсетувам зошто Македонија имаше 38℅ невработеност нели?

По логикава „Такво качување плати имало у комунизам по директива качувај плати“ објасни како во Норвешка растат платите на пример - таму не е Комунистичка партија на Норвешка на власт.
Еве познато ни е веќе, знаеме дека паторот „не е крив“ што државава е у економска бездна, пошо лошо му остаија од претходно (најмногу заради тоа, БЦ гадот, а не дека он се расфрлаше со непродуктивни инвестиции, дека земаше кредити од комерцијални банки со убиствени камати, не дека преку УЈП рекетираше фирми што добро си работеа, не дека земаше кредити да дели земјоделски субвенции на фирми на орце што нива не видоа, не дека земаше милионски кредити да ги лие во шител, република, нетпрес, алфа да ти ја исперат кикириката у глава - туку строго заради тоа што БЦ го остави). Дај дообјасни малку. Немој со вакви кратки постови - елаборирај ни.
Еве околу невработеноста јас лично знам еден од методите како се смалуваше. Во периодот јас кога бев невработен неколку пати бев повикан во Агенција и ми се закануваа дека со 3 непријавувања мене ме бришат од евиденција - што би рекол паторот дека „јас сум вработен“ во тој случај - жити све?! По тој основ си ја измисли категоријата „пасивни баратели на работа“ (невидено во овој универзум) што би рекло дека тоа ти се невработени луѓе што као не им се работи, па дај да ги тргнеме од лошите цифри на мафијата, да не им расипуваат пиар. Ова е тоа јас што го знам, а што све има праено онаа наказа од директор на агенцијата за да лажира податоци не ни можам да замислам. Имаше некои фирми, мислам дека уште ги има - државната агенција за вработување ти посредува да работиш во нив без надоместок едно 6 месеци до година, па ако сакаат после да те вработат - демек ако се покажеш. Гледав млади, очајни луѓе што ги реметеле да растоваруваат комбиња и срања со закани дека ќе ги избришат од агенција за вработување ако напуштат у тие 6 месеци кои им ги обеќала државата.
Тука ќе ти ги стаам и оние претежно благонадежни твои сопартијци, кои работат во индустриските зони, каде што придонесите им се плаќаат од пари на даночните обврзници, наместо разноразни дрекслерамаери, џонсони и п*** материне, кои реално во државава донесоа помалку и од Субрата Рој (а го знаеме неговиот лик и дело).
Продужете уште со федерализација и кантонизација да ни ги модрите тестисите, пошо економијава ни ја решивте одамна.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.010
Поени од реакции
83.400
Едвај чекам Трамп официјално да преземе власт. Исто како Џорџ Буш кога дојде, прва работа што ќе ја направи на надворешно политички план, ќе му биде во врска со Македонија. Нема да биде посета на Москва, нема да биде забрана за влез на Муслиманите, нема да биде ѕид со Мексико.
Уште сега го замислувам како излегува на говорница и се заканува со прстот: - Под хитно да го оставите на раат мојот голем пријател и сојузник - господинот Груевски, или маф ви е работата!!!
Тогаш да ве видам што ќе праите...

Член од
25 март 2012
Мислења
8.573
Поени од реакции
5.150
91 приватизација уништено и распродадено се со криминална приватизација.
Пример Куманово ни една фабрика нема останато се е аут. Невработеност накај 38℅.
Платите ке си останат такви се додека има голема невработеност ако нејќе еден да работи за таа пара секогаш ке најде некој друг. Тоа нема да се промени во овој момент се додека има голема невработеност со паѓање на невработеност и платите ке растат.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.403
Поени од реакции
9.032
Па 9000 да тропа глупости на форум не е лошо и много му е какви глупости пишуе .

јас па често се прашував за која цена некој куртони висат на форумов по цел ден, а тие за 9000 ден, не е нешто за завидување али за слепци и тоа не е лошо.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.573
Поени од реакции
5.150
Нажалост битни се, ради СДС и Заев битни се и они одлучуваат за мене, за тебе, за твоите најблиски и за сите нас...а албанците не се познати како јаки економисти, предузимачи, нобеловци, академци и луѓе со најискрени намери за соживот и подобар живот, особено не за подобар живот на тебе и на нас македонците. А ова ботови националистички ми е најсмешно...као нешто лошо или навредливо да кажал...као демек вие што си ја сакате државата, нацијата, својот народ, култура, обичаи, вера...срам и арам да ви е безобразни низаедни.
Не знам у која реалност живееш ама двајца нобеловци од Македонија се албанци.

Генг бенг имаат правено на народов, уште некои ги бранат, холандски синдром изгледа...[DOUBLEPOST=1482616020][/DOUBLEPOST]
јас па често се прашував за која цена некој куртони висат на форумов по цел ден, а тие за 9000 ден, не е нешто за завидување али за слепци и тоа не е лошо.
Искрено кажи дали си ги слушал како разговараа меѓусебе на телефон, како си се смешкаат врз твојот мизерен живот, зарем малку не си помислеше зошто ги подржуваш?

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
По логикава „Такво качување плати имало у комунизам по директива качувај плати“ објасни како во Норвешка растат платите на пример - таму не е Комунистичка партија на Норвешка на власт.
Еве познато ни е веќе, знаеме дека паторот „не е крив“ што државава е у економска бездна, пошо лошо му остаија од претходно (најмногу заради тоа, БЦ гадот, а не дека он се расфрлаше со непродуктивни инвестиции, дека земаше кредити од комерцијални банки со убиствени камати, не дека преку УЈП рекетираше фирми што добро си работеа, не дека земаше кредити да дели земјоделски субвенции на фирми на орце што нива не видоа, не дека земаше милионски кредити да ги лие во шител, република, нетпрес, алфа да ти ја исперат кикириката у глава - туку строго заради тоа што БЦ го остави). Дај дообјасни малку. Немој со вакви кратки постови - елаборирај ни.
Еве околу невработеноста јас лично знам еден од методите како се смалуваше. Во периодот јас кога бев невработен неколку пати бев повикан во Агенција и ми се закануваа дека со 3 непријавувања мене ме бришат од евиденција - што би рекол паторот дека „јас сум вработен“ во тој случај - жити све?! По тој основ си ја измисли категоријата „пасивни баратели на работа“ (невидено во овој универзум) што би рекло дека тоа ти се невработени луѓе што као не им се работи, па дај да ги тргнеме од лошите цифри на мафијата, да не им расипуваат пиар. Ова е тоа јас што го знам, а што све има праено онаа наказа од директор на агенцијата за да лажира податоци не ни можам да замислам. Имаше некои фирми, мислам дека уште ги има - државната агенција за вработување ти посредува да работиш во нив без надоместок едно 6 месеци до година, па ако сакаат после да те вработат - демек ако се покажеш. Гледав млади, очајни луѓе што ги реметеле да растоваруваат комбиња и срања со закани дека ќе ги избришат од агенција за вработување ако напуштат у тие 6 месеци кои им ги обеќала државата.
Тука ќе ти ги стаам и оние претежно благонадежни твои сопартијци, кои работат во индустриските зони, каде што придонесите им се плаќаат од пари на даночните обврзници, наместо разноразни дрекслерамаери, џонсони и п*** материне, кои реално во државава донесоа помалку и од Субрата Рој (а го знаеме неговиот лик и дело).
Продужете уште со федерализација и кантонизација да ни ги модрите тестисите, пошо економијава ни ја решивте одамна.
Еве да речеме се си у праву кој ке ги замени?
Истите оние кои беа на власт од 91-98 и 2002-2006?
Мислиш дека се промениле и акофојдат на власт нешто ке направат?
Ја цело време ти давам пример Куманово се тоа шти си го напишал се дешава сега у овој момент на општинско ниво мислам знаеш кој ја има општинската власт у Куманово веќе 23 години.
Знаеш ли што има ново у Куманово?
Базен и 2 раскрсници кои се толку лошо изведени да луѓето гинат нон стоп. И ништо друго....

Член од
25 март 2012
Мислења
8.573
Поени од реакции
5.150
Еве да речеме се си у праву кој ке ги замени?
Истите оние кои беа на власт од 91-98 и 2002-2006?
Мислиш дека се промениле и акофојдат на власт нешто ке направат?
Ја цело време ти давам пример Куманово се тоа шти си го напишал се дешава сега у овој момент на општинско ниво мислам знаеш кој ја има општинската власт у Куманово веќе 23 години.
Знаеш ли што има ново у Куманово?
Базен и 2 раскрсници кои се толку лошо изведени да луѓето гинат нон стоп. И ништо друго....

Ај не сери, барем накај вас таму се е средено, во факинг куманово ви изградил кеј....
Сега рингшпил нема, ама и тоа ќе га биде....

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.403
Поени од реакции
9.032
Не знам у која реалност живееш ама двајца нобеловци од Македонија се албанци.

Генг бенг имаат правено на народов, уште некои ги бранат, холандски синдром изгледа...[DOUBLEPOST=1482616020][/DOUBLEPOST]
Искрено кажи дали си ги слушал како разговараа меѓусебе на телефон, како си се смешкаат врз твојот мизерен живот, зарем малку не си помислеше зошто ги подржуваш?
ако ти е за утеха, не сум гласал за ВМРО од кога Грујо е водач,и нека падне, заслужува да падне и ќе падне наскоро, проблемот е што не сакам да го наследи поголем лажго од него, не можам да прифатам на неговото место да дојде некој како Заев кој се служи со поголеми лаги и манипулации од Грујо, одвратен е човекот, а и не можам да ги трпам самобендисаниве комуњарски куртони, затоа повеќе навивам за Грујо во момент кога другата страна ми е поодвратна.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.431
Поени од реакции
17.778
ако ти е за утеха, не сум гласал за ВМРО од кога Грујо е водач,и нека падне, заслужува да падне и ќе падне наскоро, проблемот е што не сакам да го наследи поголем лажго од него, не можам да прифатам на неговото место да дојде некој како Заев кој се служи со поголеми лаги и манипулации од Грујо, одвратен е човекот, а и не можам да ги трпам самобендисаниве комуњарски куртони, затоа повеќе навивам за Грујо во момент кога другата страна ми е поодвратна.
Аха, сега сите сте као не сте гласале за Грујо:icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom