Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 јуни 2016
Мислења
119
Поени од реакции
204
Дали е нормално да се чека за произход 2 месеци веќе? Бидејќи на страната на ДАБЧ пишува 30 дена дека е рокот...

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Дали е нормално да се чека за произход 2 месеци веќе? Бидејќи на страната на ДАБЧ пишува 30 дена дека е рокот...
Jas cekav skoro 4 meseci vo dabc i 2 da mi stigne vo ambasada. Bev nad 16 000 broj za 2015 god... guzva ima mnogu i zatoa se ceka tolku

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Јас подадов документи на 04.11.2016, ми рекоа дека би бил готов во јануари/февруари 2017, за следен чекор во Правда. Ова од посредникот.

Jas cekav skoro 4 meseci vo dabc i 2 da mi stigne vo ambasada. Bev nad 16 000 broj za 2015 god... guzva ima mnogu i zatoa se ceka tolku
Според бројчињата за произход, јас 19XXX. Ouch.

Член од
25 февруари 2016
Мислења
26
Поени од реакции
4
Луѓе дај нека кажи некој шо знае дали ќе можи да одам да работам швајцарија само со бугарска лична карта ,јас државјанство имам само пасош немав време да извадам .Нека поможи некој ,да не се брукам по граници и да не прам трошоци за џабе се молам за информација,некој вика можи некој неможи незнам шо да прам

D

Drexel

Гостин
Луѓе дај нека кажи некој шо знае дали ќе можи да одам да работам швајцарија само со бугарска лична карта ,јас државјанство имам само пасош немав време да извадам .Нека поможи некој ,да не се брукам по граници и да не прам трошоци за џабе се молам за информација,некој вика можи некој неможи незнам шо да прам
Па вади пасош преку брза постапка 80 лева да ти е готов за 3 дена 200 лева за 8 сата

Член од
25 февруари 2016
Мислења
26
Поени од реакции
4
Па вади пасош преку брза постапка 80 лева да ти е готов за 3 дена 200 лева за 8 сата
знам колку е ама мораше да се вратам од бугарија и не подадов за пасош,само лична карта зедов[DOUBLEPOST=1482507725][/DOUBLEPOST]
Sto posto mozes jas so bugarska licna karta vo anglija bev so avion bez problem
. Ќе пробам,ако не можи назад во бугарија по пасош

C

CrazyCounter

Гостин
Deneska smenet status broj 16xxx/2013 bez dopolnitelni dok

Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија

Sto e sledno ?
cestito, treba da cekas drzavjanstvo i za nekoj mesec imas pasos vo raka :)[DOUBLEPOST=1482508317][/DOUBLEPOST]
Deneska smenet status broj 16xxx/2013 bez dopolnitelni dok

Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија

Sto e sledno ?
cestito, treba da cekas drzavjanstvo i za nekoj mesec imas pasos vo raka :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom