Не ме чуди што си егеец.
Немаш служено војска у ЈНА. Сте лапнале гага стан, те вработиле таков полуписмен у Југославија и тебе "комуњари не ти чинат". Гноју, што уште сакаш од оваа земја бе паразит ниеден? Уште труеш овде на форумов и те читаат мали деца кои не те знаат кој си
Имам служено војска 77-78
Цел работен век работев во фабрика, всушност до 2006, кога кадарот на сдсм ги прогласи најдобрите работници и инжинери за технолошки вишок за да се забрза пропаѓањето на фабриката која ја искрадоа тие.. 2006 летото ги притворија за дел од матните работи, но фабриката никогаш не се опорави
Не сум добил никаков општествен стан туку си го купив 1982[DOUBLEPOST=1482255395][/DOUBLEPOST]
ако бараш нешто да ти се врати, редно е нешто тшто си добил да вратиш. Имаа најголеми пензии во ексју и до скоро, можеби двојно од нашите, имаат бесплатни станови и бараки кои после најголем дел мрсно ги продадоа, се изнаместија во најдобрите фирми во СРМ...и ти викаш немало врска? А на сметка на тоа, нормално грците не гледаат како непријател. Пописот 1991 се попишуваа и имотите во Грција, се покренуваа тужби, се цртаа мапи... аман, човек све да ви сервира.
Инаку прашањето беше до Иреал, јас добро знам што се егејците добија и што се бараа.
трескаш будалаштини, се срозуваш на ниво на дебиливе... прво само дел од егејците добија општествени станови затоа што се егејци (протерани), условот беше да земат државјанство до 50/51 година
Земаа општествени станови и дел од егејци што беа покаанети од самата СР Македонија, да ја напуштат Полска, Ташкент и некој други држави, мислам тоа беше пред земјотресот. Но сето тоа нема никаква врска со имотите во Грција, а општествени станови ( на користење) добија и многу други луѓе, па и ден денес добиваат како за социјални случаи ...
Во ова изборна еуфорија и ти го изгуби здравиот разум и резон