мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 18.898
- Поени од реакции
- 23.299
Кур се разбираме .Во ред е Владе се разбравме.
Ѓаолот оддамна ја однесе шегата, но тоа не е причина ние тука да не си се позаебаваме малце и да потргаме сеир.
Реалноста покажа дека како народ сме длабоко поделени, толку длабоко што не гледам начин во догледна иднина да најдиме барем еден заеднички именител кој колку толку би не обединил. Не дека тоа беше нешто ново , се виде тоа уште од 1990 но сега веќе неможе да се прикрија или замаскира.
Секој си гледа различно решение за кризата и поделеноста. Да не навлегувам во тоа кој како го гледа излезот и крајот на овие глупости ,но едно е сигурно.
Вака повеќе не може.
Јас уште пред изборите кога и не се знаеше што и као ке биди ( што лесно може да се провери ) напишав дека која и политичка опција да победи треба оваа другата да ја изништи до степен да не претставува во догледно време никаков политички предизвик. Дури напишав дека воопшто не ме интересира какви средства би се користеле за да се постигни тоа се додека функционира и го дава посакуваниот ефект. Било која опција.
Но за жал на изборите не победи никоја со доволно број на гласови за комотно да речиме дека народот им даде доверба на едната или другата опција која и да беше таа туку резултатите се пата пата. Најлошиот можен исход што можеше да се замисли. Сега работата е чорба и ништо повеќе не е исклучено од игра како што можеме и сами да видиме по настаните овие неколку дена. Во најдобар случај само го одложивме неизбежното и го продоживме циркусот за уште некој месец или година што и не е така утешително пошто веројатноста да се промени нешто за неколу месеци барем според мене се минорни.