Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Унгарија ги призна уште во 2012 а еве 2017 ќе дојде, а они се` уште ја викаат Маџарска. :icon_mrgr:

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.185
Поени од реакции
3.431
Ова станува позабавно од хумуристична турско-шпанско-индијанска серија:vozbud:

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Ај вака нацртано:

Прегледај го приврзокот 161598

Прегледај го приврзокот 161599

Па ни ебаниот текст не го смениле!!!

http://republika.mk/700886

Унгарија и официјално ја призна Македонија под нејзиното уставно име. Министерот за надворешни работи, денеска, како што соопштуваат оттаму, упати писмо до министерот за надворешни работи на Унгарија, Јанош Мартоњи, во кое се поздравува најновата одлука на Унгарија да ја потврди и официјализира досегашната пракса на обраќање кон Македонија со нејзиното уставно име во билатералната комуникација.

Во писмото, меѓу другото, министерот Попоски нагласува дека Република Македонија високо ја цени отворената и гласна поддршка што ја дава Унгарија кон нашата земја од осамостојувањето.

Особено се поздравува поздравува поддршката во рамките на Европската унија, каде Унгарија е гласен поборник и поддржувач за што поскоро започнување на преговорите за членство на Република Македонија во Република Унгарија.

http://vesti.mk/read/news/11320165/3977849/ungarija-ja-prizna-makedonija-pod-ustavno-ime

Или еве ти пак нацртано, пошто толку фаќа црпката на рајата:

Прегледај го приврзокот 161597

На ист датум, само 4 години подоцна реобјавена истата вест.

Изгледа на Сарма и на Ивона им искочило on this day меморија на Фејсбук, па си вика ај да го шернеме пак истово со сменет датум и да го лажеме народов наш неписмен.

Изгуби се сеа.
Во 2012 Унгарија, во 2016 УнАгарија. Nма разлика, не е исто. :P

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Додека го чекаме исходот од ДИК - ова е од фејсбук, ама е многу поиндикативно од оние виски/редбул глупости вчера:

Потрошив некои си 20-30 минути и констатирав дека има општини со НИТУ ЕДНО НЕВАЖЕЧКО ЛИВЧЕ... НУЛА!

Од друга страна, во некои избирачки места во (на пример) Кичево, има многу неважечки гласови... По 30-40... Не можам да тврдам дека се отпосле правени да бидат неважечки (во полза на ДПМНЕ или ДУИ), но секако ме чудат големите проценти на неважечки ливчиња...

Кога би имал повеќе време, сигурен сум дека би нашол екстремно чудни бројки низ цела држава!

Ацо Лукароски, Фејсбук, 13.12.16.

Исто тука треба да се додаде повикувањето на шалтачот по сите партии филип п на фејсбук - дека ќе требале да си го бараат режимот назад со излегување на улица.

A

Ali Pasha

Гостин
Јас па мислам обратно, дека сака да коалицира ама знае дека последиците од таква коалиција ќе бидат катастрофални за нив. Ќе ја изгубат уште повеќе подршката на наредните избори и БЕСА ќе стане главна партија кај Албанскиот блок, оти повеќе од јасно му кажаа Албанците со кого треба да коалицира е сега ако е паметен ќе оди на сигурна варијанта а ако сака да ризикува голема е веројатноста дека ќе изгуби се. Затоа и не верувам дека ќе ризикува, мислам дека изјавите за волјата на Македонскиот народ му се само за да испадне коректен на неговите предходни изјави - дека ќе коалицира со партијата што победила во Македонскиот блок АМА моја прогноза е дека ќе побара премногу од ДПМНЕ (нешто што неможат да му дадат) како премиер, специјално судство и сл па веројатно ништо нема да испадне од формирање на влада. Затоа прогнозирам на нови избори кои ќе се одржат заедно со локалните за неколку месеци, а до тогаш техничка влада.
Ili ne me razbra ubavo, ili jas ne se izraziv dobro. Na Ali gajle mu e deka VMRO e "pobednik" vo makedonskiot bllok. Toa mu e opravduvanje, oti saka da koalicionira so niv za da moze poleka da go izgubat mirisot od losiot luk sto go jadele zaedno. Toa mi bese celta na postot, i priblizno isto so tvojot post

Последно уредено од модератор:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.802
Поени од реакции
44.102
Кај и да е ќе го освоиме Светското во фудбал во 2017та. :icon_mrgr:

Последно уредено:

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.185
Поени од реакции
3.431
Додека го чекаме исходот од ДИК - ова е од фејсбук, ама е многу поиндикативно од оние виски/редбул глупости вчера:

Потрошив некои си 20-30 минути и констатирав дека има општини со НИТУ ЕДНО НЕВАЖЕЧКО ЛИВЧЕ... НУЛА!

Од друга страна, во некои избирачки места во (на пример) Кичево, има многу неважечки гласови... По 30-40... Не можам да тврдам дека се отпосле правени да бидат неважечки (во полза на ДПМНЕ или ДУИ), но секако ме чудат големите проценти на неважечки ливчиња...

Кога би имал повеќе време, сигурен сум дека би нашол екстремно чудни бројки низ цела држава!

Исто тука треба да се додаде повикувањето на шалтачот по сите партии филип п на фејсбук - дека ќе требале да си го бараат режимот назад со излегување на улица.
Изглеа никој не ви иима кажано како иде броењето,
кога се бројат ливчињата има 5 члена на ИО и плус наблудувачи, значи на секое место има минимум 7, плус ако имаат дуи, дпа.... опсе, мост....
значи има доста присутни за да не може одпосле да се допишува нешто,
потоа го пишуваат резултатот на записник и сите присутни добиваат копија од него

Затоа ако има нешто, тој што има копија може одма да го спореди резултатот со страната на ДИК, и плус нели ДИК пак ги пребројуваше и не најде ништо.

Сега СДСМ ќе употреби се и сешто за да одземе пратеник на ВМРО, затоа не верувај во се што ќе слушнеш

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.901
Поени од реакции
36.962
Ili ne me razbra ubavo, ili jas ne se izraziv dobro. Na Ali gajle mu e deka VMRO e "pobednik" vo makedonskiot bllok. Toa mu e opravduvanje, oti saka da koalicionira so niv za da moze poleka da go izgubat mirisot od losiot luk sto go jadele zaedno. Toa mi bese celta na postot, i priblizno isto so tvojot post
Али ако сега коалицира сега со Дпмне, колку албанци ќе гласаат за Дуи на изборите најверојатно идната година?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.843
Поени од реакции
25.311

Kurtone ubavo ve ucea vo stab da si nosite penkala... Glupaci, tolku nevazecki livcinja ehh... Nego daj kazi kolku nabljuduvaci imase, kolku stranci, dali imavte partiski kurtoni na sekoe izbiracko mesto isto ko site drugi. Dosta placete, pomiri se deka sdsm ja vodat nesposobni luge

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Али ако сега коалицира сега со Дпмне, колку албанци ќе гласаат за Дуи на изборите најверојатно идната година?
Што има тоа врска со гласањето. Нели двата победници треба да прават влада. Така наметна ДУИ и тоа се прифати.
А малку недостига(ше) СДСМ да влезе во владата како победничка во албанскиот блок.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Kurtone ubavo ve ucea vo stab da si nosite penkala... Glupaci, tolku nevazecki livcinja ehh... Nego daj kazi kolku nabljuduvaci imase, kolku stranci, dali imavte partiski kurtoni na sekoe izbiracko mesto isto ko site drugi. Dosta placete, pomiri se deka sdsm ja vodat nesposobni luge
А ти нешто лут си дека нема пратеник од дијаспората? Што се замараш не знам, по којзнае кој пат пишуваш тука за Вмро колку биле способни а викаш не се замараш. Ни сам не знаеш што правиш. А како што гледаш да беше победата чиста, немаше паразитот Петровски да повикува да излезат на улица. Тоа покажува дека можеби и не е нерешено туку дека изгубиле. Неопределен еден.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom