Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Колку добро би дошла сега една статистика како во Америка да се види според години кој како гласал.
Сигурен сум дека кај младината е негде 80/20 за СДСМ додека кај старциве е обратно.

А за случајот со наставничката и крстот ние сме ни криви што дозволуваме тие луѓе да имаат позиции. Во нормален свет ќе искочеа родителите на децата и ќе бараа таква лудача да не им предава на децата, а кај нас ќе си ќутат зошто се од иста партија.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
So kakvi likovi diskutirame politika:tapp:
Со поддржувачи на убијци не правам муабет. Јас реков дека сајтот не знаев каков е, ми се виде "интересно" тоа и го ставив. Ниту реков дека е вистина ни ништо.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.778
Поени од реакции
17.008
Единствено решение за излез од кризата е правна разрешница, никакви нови избори нема да го решат проблемов значи СЈО + специјално судство треба да ја (до)завршат работата

Се додека не одговаарат и не лежат криминалците од ДПМНЕ нема да се подобри ситуацијава во државава и поделеноста уште ќе постои, неможе криминалци да прогласуваат победа макар била и со 200к гласови а не како сегашната незначителна предност од 17-18к. Прво затвор па после избори, само на такви избори ќе може некој да каже дека има легитимитет за формирање влада.
Вмро не е само тие стотина луѓе од врвот што со огромни злоупотреби и криминали украдоа милијарди евра државни пари, и без нив партијата ќе продолжи да функционира

Со ставање вакви линкови паѓаш на битушанец ниво кој тврдеше дека 30.000 гласа заокружени за вмро намерно биле поништени
ако чекаш правна разрешница треба 10 години... ете случајот тенковски делови од кога е? А СЈО нема ништо средено , само магла. Друго нема шанса така да работи СЈО, по наредби од сдсм... Првиот предмет
имаше најтешко дело преправање изборни резултати во Чаир, наеднааш амнезија ги фаати СЈО...
Друго, ако дојде нож под грло, секој може да биде основано притворен, не само пастирот. Зајко има кривични а и отворено се стави против државата, а за ахмети и муса ( и буч) има докази за земени пари, не од изјавата на богоевски, има документи во уса, кипарски сметки ...Незнам зашто некој мислат дека судскиот систем е суспендиран, само сјо постои ???

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Исто така на Беса им фалат 200гласови во ИЕ2 за да земат пратеник на ВМРО. Ептен малце фалело да Вмро завршат со 49 пратеника.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Нема тука комбинаторики си кажаа на време кога ВМРО коалицираше со ДПА. Горните рекоа коалиција може само победничка Македонска со победничка Албанска партија.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Член од
17 декември 2012
Мислења
274
Поени од реакции
186
Едно прашање кон домакините - како се случи албанци да гласаат за СДСМ, (1) наредување одгоре или (2) индивидуално решение на гласачите?

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Едно прашање кон домакините - како се случи албанци да гласаат за СДСМ, (1) наредување одгоре или (2) индивидуално решение на гласачите?
Пари ветување за двојазичност кантонизација итн.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Нема тука комбинаторики си кажаа на време кога ВМРО коалицираше со ДПА. Горните рекоа коалиција може само победничка Македонска со победничка Албанска партија.

Па како и да е мора да комбинира со ДУИ, другиве партии имаат 9 пратеника вкупно и со нив нема мнозинство. ДУИ е во коалиција без разлика што кажале странски служби.

B

Borg_Drone

Гостин
Само смешни ми се изјавите дека ќе прелеел гневот на граѓаните. Не се грижете, на граѓаните не прелеа гневот кога требаше да прелее, како на пример кога ги каменуваа на Кале Македонците или пак кога палеа автобуси сред Бит-Пазар, нема ни сега да прелее. Ако прелее поради ВМРО-ДПМНЕ или пак поради СДСМ нека се распадне подобро државава...

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.671
Поени од реакции
2.766
http://www.dokazm.mk/vistina-li-e-ova-faken-chichakovski/

Пред да почнете да ме цитирате експерти. Не викам дека е вистина ова, само интересно ми се виде и знаејќи по тоа дека на пола партија им се отворија ќелиите не ме чуди ништо.
Тоа е точно и јас вчера слушнав за тоа од Дпмнеовци.
Во Охрид на младите редовно им даваат по 1500 ден за глас ,а на симпатизери на ВМРО-НП им нуделе по 100 евра во Охрид.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516

А ако биде 50:50? Ќе покажуваме гнев? :pos:
Пари ветување за двојазичност кантонизација итн.

Или казна за Дуи затоа што коалицира со Вмро и не прави ништо за Албанците.
Уште со двојазичноста? :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom