Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Ама ДПМНЕ се светците, патриотите и најдобрите, за СДСМ се очекува да пишуваат и да прават такви работи, тие се изродите и предавниците, ама зарем просветлените демохристијани, наследници на историското ВМРО вака да се однесуваат, или пак да сквернават христијански симболи.
Па сега тоа кажи му го на некој што го кажал. Јас не сум го кажал. Јас викам дека ВМРО е далеку подобра опција од СДС. Тоа е тоа, ниту светци ниту богови ниту дарители на живот и мажи со две рала мадиња како што си ги нарекуваат своите лидери најтврдокорните партиски членови од двете партии.

Член од
29 февруари 2016
Мислења
569
Поени од реакции
641
Abe denes ocekuvav simpatizerite na vmro da bidat zbrkani i nenaspani od proslavata. Ama obratno: ocigledno teska i neprospiena nokj e pozadi niv. Za zal ne mozam da vi dadam zbor za uteha, naprotiv kje vi bide uste potesko. So crniot gjavol se fativte vo oro za da zgrabite vlast, ke dojde toj da si go naplati trudot.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.900
Поени од реакции
36.955
Госпожата со крстот во Битола да ти била наставничка во основно училиште :)

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.184
Поени од реакции
3.431
Вчера требаше да го прогласат за ден на администрацијата. Гарант слават сите таму. Најмалку што може господинот Груевски е да им даде еден екстра ден слободен. На крају краева му ја одложија ќорката за неодредено.
Не ја црни целата администрација, 50-сетина илјади се тешка кумуњара,
да беше паметен Грујо да ја шутне и на неизино место да вработеше негови луѓе, сега ќе имаше 550 илјади гласа

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Не ја црни целата администрација, 50-сетина илјади се тешка кумуњара,
да беше паметен Грујо да ја шутне и на неизино место да вработеше негови луѓе, сега ќе имаше 550 илјади гласа
Па не би рекол, господинот Груевски си сака да ги држи конците во сопствени раце. На пример: за вработување на една чистачка треба Мартин Протуѓер да ја провери и одобри. Овие десет години администрацијата е составувана како што "треба". И ете го резултатот, првенствено му ја одложија казната и тоа е доволно.
Фер е да им се одолжи.

А до другите избори, кои и да се, ќе треба да го стегне газот иначе нема вака лесно да помине.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.268
Поени од реакции
13.223
Што те интересира бе другар? СДС нели се предавници за нив се очекува да коалицираат со ДУИ. Што не ти е јасно тука?
Пустец беа скапа варијанта за овие избори со оглед на тоа што немаше да направат промена никаква. А бидејќи се прочитани веќе, нема да ги видиме кутрите ни на локални у пролет. Мртви гласаа пак за кои што имаш и писмени забелешки од набљудувачите. За фантоми исто имаш писмено дека на адреса каде што живее една фамилија се сместени лица кои везе немаат со нив.

Ја не ја спорам победата на ВМРО каква и да е, затоа што на овие избори победи борбата по паричка во јавна администрација. Овие другиве се битни на локални избори кога е потребно ситно за да се добие советник повеќе во општина.

А сега ти ќе кажеш нешто што би направил ако ВМРО коалицира со ДУИ и им даде собрание и/или МВР на пример, за двојазичност па ич да не праам муабет?
Ме интересира прво да ми објасниш како вмро без фантомите,пустец и умрените (кои шпекулиравте дека се и до 100000) доби скоро исто гласови како на "спорните" избори.
Околу коалицирањето со дуи,јасно е дека вмро нема друга варијанта.Исто како и кога сдс би имал 51 мандат.
Околу министерски места и двојазичност - другар ти зоќи ја крена високо летвата,и тоа што никогаш не бараа,он им го вети.Сами како македонци од памтивек сме се уништувале,така да не ме чуди што и да побара дуи дека ќе им се даде.
И сдс и вмро да праат влада,они најмногу ќе добијат на овие избори.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
http://press24.mk/sekoj-vraboten-makedonec-kje-dobie-k-15-zatvor-za-gazdite-koi-nema-da-isplatat
http://press24.mk/sekoj-vraboten-makedonec-kje-dobie-k-15-zatvor-za-gazdite-koi-nema-da-isplatat
Секој вработен Македонец ќе добие К-15 - затвор за газдите кои нема да исплатат

затоа ли Вице вади виза за швицарска ??
Немој бе..случајно Камчев или Стентонот или можеби Циле да не одат взатвор ако не исплатат К-15?:pos:..добро бе во која држава мислите дека живеете вие од режимот?..Данска?..Камчев онде во Зик со 2000 вработени мајтап си игра што сака му прави вие К-15 мислите дека ќе исплаќа..случајно него лисици да не му стават?:pos:

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
aма СДСМ тепа и во градот Струга...настрана то шо тепа во сите торбешки села, иако ВМРО им напрај триста работи по нивните села и истури еден куп пари таму, посебно Лабуништа.. ама ваљда коа ќе ги праат анализите ќе видат колку е саатот колку пари дадоа, а шо добија за возврат и ќе го секнат изворот... иначе ај пак ќе повторам Фијат нема кој знае какво влијание кај торбешите, освен можеби во Октиси од кај шо потекнува... со торбешите од Лабуништа се знае кој работи и шо работи...
Верувај многу грешиш. ПЕИ стандард има најпосетени митинзи и ужива најголема поддршка меѓу муслиманите во овие 3 села. Е сега точно е дека му падна рејтингот откако почна да коалицира со албанските или македонските партии, но сеуште е битен фактор. Всушност и самите резултати во Октиси, Лабуништа и Подгорци, каде што тепаше коалицијата СДСМ+ПЕИ го потврдуваат кажаното. ВМРО/СДСМ без да бидат во коалиција со ПЕИ секогаш ќе поминуваат лошо кај овие гласачи.

B

Blade Torch

Гостин
Нека не ве чуди ова. Наставниците се едни од најизполитизираните личности во државава. Што мислите, што се случува на пауза меѓу часови и одмор? Седат во иста канцеларија и не се поднесуваат меѓу себе. Некои не си ни зборат, ни здраво си кажуваат. Да, баш ради политика. Ваков е секој 4 од 5 наставник во државава. Е тие се тие што ја образуваат младината.

Член од
29 февруари 2016
Мислења
569
Поени од реакции
641
Mu se blizi krajot na VMRO, eve najnovo info:
„Лиле, Ферид Милетиќ, Радмила ќе го турнат Груевски во 3.089 година“ додава цинично Јорданка Ивановска- Јоци, отворен поддржувач на СДСМ.
Izdrzete, ne e daleku.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
До пред некој месец во Буре правеше палачинки,таа сигурно не го донесе крстот,некој друг веројатно го има донесено но таа гордо го носеше заедно со дечкото на претседателот Кристина на студенскиот парламент во Битола...тие се вистинските Македонци, а овие што се борат за подобар живот биле предавници и безрбетници...Во Битола од вчера штама е,се гледа паниката и стравот дека изгубија тука вчера,сите ќутат како пички бидејќи знаат што ги чека на локалните.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Кој господин, не зезај...
Па куртониве, уз секојдневен муабет, по фејсбук постови, дур размислуваат за него.... само у таа форма го спомињаат. Ваљда они најбоље знаат како треба да се нарекува.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
532
Поени од реакции
614
Mu se blizi krajot na VMRO, eve najnovo info:
„Лиле, Ферид Милетиќ, Радмила ќе го турнат Груевски во 3.089 година“ додава цинично Јорданка Ивановска- Јоци, отворен поддржувач на СДСМ.
Izdrzete, ne e daleku.
Во Дневник не постои новинар кој е поддржувач на сдсм, како и во ниеден од дневните весници под капа на МПМ.

А Јоци е поддржувач на сдсм колку и Ванковска.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom