Што те интересира бе другар? СДС нели се предавници за нив се очекува да коалицираат со ДУИ. Што не ти е јасно тука?
Пустец беа скапа варијанта за овие избори со оглед на тоа што немаше да направат промена никаква. А бидејќи се прочитани веќе, нема да ги видиме кутрите ни на локални у пролет. Мртви гласаа пак за кои што имаш и писмени забелешки од набљудувачите. За фантоми исто имаш писмено дека на адреса каде што живее една фамилија се сместени лица кои везе немаат со нив.
Ја не ја спорам победата на ВМРО каква и да е, затоа што на овие избори победи борбата по паричка во јавна администрација. Овие другиве се битни на локални избори кога е потребно ситно за да се добие советник повеќе во општина.
А сега ти ќе кажеш нешто што би направил ако ВМРО коалицира со ДУИ и им даде собрание и/или МВР на пример, за двојазичност па ич да не праам муабет?
Ме интересира прво да ми објасниш како вмро без фантомите,пустец и умрените (кои шпекулиравте дека се и до 100000) доби скоро исто гласови како на "спорните" избори.
Околу коалицирањето со дуи,јасно е дека вмро нема друга варијанта.Исто како и кога сдс би имал 51 мандат.
Околу министерски места и двојазичност - другар ти зоќи ја крена високо летвата,и тоа што никогаш не бараа,он им го вети.Сами како македонци од памтивек сме се уништувале,така да не ме чуди што и да побара дуи дека ќе им се даде.
И сдс и вмро да праат влада,они најмногу ќе добијат на овие избори.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk