Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Али затоа гласаш за Заев кој е олицетворение на истите. Зборував погоре за ваквите како тебе , и пак ме цитираш со истото срање.
Какво олицетворение е жити све? Ај објасни ми.
Еве ти реална, не хипотетичка ситуација - ти гради подржикоњот 10 катница во парк што ти бил пред прозор цел живот, ти го растура цел амбиент, живот, светло, а не ти изметил улица 10 години што му е должност и ти одиш да гласаш за него пошо „заев нема програма - шител така ми кажа“. Е, во Арачиново ова го сконтале, ти не си го разбрал. И јас зборев погоре за „културолошко“ ниво, ама се љутевте пошо лоши етикети сме ви ставале, сме ве вреѓале.

Del Boy e cool типче, го резилиш со ставовиве.

Член од
29 февруари 2016
Мислења
569
Поени од реакции
641
70.80 па дури и 90.000:pos::pos::pos:..какви бројки човече,на мало дете да му го кажиш овие бројки ќе се изнасмее...

Одете малце логика не само да дробите глупости..во ИЕ 6 Сдсм имаше 25.800 гласа а сигурно не беа сите од Албанци..минимум 2500 гласа од Македонци беа овие башка и од Турци и други етнички заедници..во ИЕ 1 околу 12.000 Албански гласачи од прилика..по 4.000-5.000 во ИЕ 2 и ИЕ 5 значи некаде би требало да се 40-43.000..ова според општините каде што живеат и ги има во поголем број..да не си рачунате дека во Чаир или Струга сите Албанци имаат гласано за Сдсм?
Jas ne rekov deka e vistina, se raboti za muabet, a voopsto ne e tesko da se dojde do vistinskata brojka. Denovive ke se napravat analizi i ke se vidi za kolkav broj se raboti. Samo togas mozebi nema da ti bide smesno tolku.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
70.80 па дури и 90.000:pos::pos::pos:..какви бројки човече,на мало дете да му го кажиш овие бројки ќе се изнасмее...

Одете малце логика не само да дробите глупости..во ИЕ 6 Сдсм имаше 25.800 гласа а сигурно не беа сите од Албанци..минимум 2500 гласа од Македонци беа овие башка и од Турци и други етнички заедници..во ИЕ 1 околу 12.000 Албански гласачи од прилика..по 4.000-5.000 во ИЕ 2 и ИЕ 5 значи некаде би требало да се 40-43.000..ова според општините каде што живеат и ги има во поголем број..да не си рачунате дека во Чаир или Струга сите Албанци имаат гласано за Сдсм?
Море „шанкуре“, прочитај дека јас пишав што ми рекоа. Инаку лично, мислам дека 40-на илјади се. Онака, од „логика“, не од некои „стручни“ анализи.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
На интернет сите се морални величини. Каков Заев, овие ваквиве недела дена пред да ја спукаат со стевче ги убедуваа сите и вмровците да не гледаат партија пошто Стевчо направил многу за општината и немало врска тоа со партија пошто се локални избори. Откако ја спукаа другиот ден му одеа пред зграда викаа дека е апаш, крадел, предавник и што уште не. Денес им е сеуште најомразен лик и ги боли таквото што стевчо правел во општината и што прави. Едвај чекаат да дојдат локални и СДС може и магаре да кандидира во карпош ќе го изгласаат. исто како што гласаа дунстери како Андреј Петров или оној Саша кузмановски или како и да се викаше. Три чисти немаа тие градоначалници.
И уште нешто за демократскиот капацитет на таквите како него хушкачи на социјалните мрежи. Сега вика нема везе партија а до пред избори малце фалеше да утепаат некој од левица или друга опозициска партија или некој што поништил ливче пошто им го ситнеле отпорот. МОРАШЕ да се гласа за СДС според нивната демократска логика.
Истото што го напиша, важи и за другата страна само десеткратно, еве баш земи го примерот со Стевчо, неговите сегашни коалициони партнери многу убави работи да не кажуваа за него и обратно, ама сега еден куп Громовци се на првите пратенички места на листата на ВМРО.

За Филип Петровски да не почнувам пак.

Секаде се исти партиските војници, ќе си сркнат се што посрале.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Jas ne rekov deka e vistina, se raboti za muabet, a voopsto ne e tesko da se dojde do vistinskata brojka. Denovive ke se napravat analizi i ke se vidi za kolkav broj se raboti. Samo togas mozebi nema da ti bide smesno tolku.
Сам си кажа човекот 40.000 и мислам дека е реално. Со 16.000 разликата е два пратеници па пресметај со 56.000 колку би била разликата. како и да е тие си се поштено добиени гласови и тоа е тоа.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Добра констатација може да се заклучи од пишувањата... дека во Арачиново ја прочитале програмата и заложбите на СДСМ и се одлучиле гласот нив да им го дадат.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.447
Поени од реакции
39.076
Какво олицетворение е жити све? Ај објасни ми.
Еве ти реална, не хипотетичка ситуација - ти гради подржикоњот 10 катница во парк што ти бил пред прозор цел живот, ти го растура цел амбиент, живот, светло, а не ти изметил улица 10 години што му е должност и ти одиш да гласаш за него пошо „заев нема програма - шител така ми кажа“. Е, во Арачиново ова го сконтале, ти не си го разбрал. И јас зборев погоре за „културолошко“ ниво, ама се љутевте пошо лоши етикети сме ви ставале, сме ве вреѓале.

Del Boy e cool типче, го резилиш со ставовиве.
Е тоа , истото. Затоа олицетворение. Не ми веруваш али во прва наредна прилика ќе ти сликам да видиш каква зграда никна на плац кај што пред тоа имаше двоспратна куќа. За Струмица ти зборувам. Коце е брука за Скопје , овој е брука за овде. Некој вмровец од Скопје го гласал Коце , ти го гласаш Заев кој ги прави истите работи само не во твојата општина.
Истото важи за други проекти биле на локален или државен план.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Добра констатација може да се заклучи од пишувањата... дека во Арачиново ја прочитале програмата и заложбите на СДСМ и се одлучиле гласот нив да им го дадат.
Kолку што ја прочитале ромите во Шутка онаа на ДПМНЕ, посебно тие што не знаат да читаат.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Истото што го напиша, важи и за другата страна само десеткратно, еве баш земи го примерот со Стевчо, неговите сегашни коалициони партнери многу убави работи да не кажуваа за него и обратно, ама сега еден куп Громовци се на првите пратенички места на листата на ВМРО.

За Филип Петровски да не почнувам пак.

Секаде се исти партиските војници, ќе си сркнат се што посрале.
А кој рече дека не е така? Ама дали јас продавам пувки и кажувам еее вие од СДС немате морал пошто гласате за Заев? Или за Лиле Зелената? Секој верува дека гласа за нешто поголемо, побитно од овие "ситници" како што се сончогледите во двете партии.

W

wicked_1

Гостин
Финтата е што за 61 пратеник ќе мора сите пратеници на двата владина партнери (ДПМНЕ и ДУИ) да се присутни, дури и Али Ахмети, ќе има циркуси.

И пак, ниту се конечни резултатите, ниту мандатот е даден на некој, ниту преговори има за формирање влада, сите партии се во игра, сега се што дискутираме тука е само нагаѓање и шпекулации.
А ако 1 излезе од ДУИ, толку од било каква влада...

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Kолку што ја прочитале ромите во Шутка онаа на ДПМНЕ, посебно тие што не знаат да читаат.
За нив никој не напиша на форумов, за другиве имаше некои „инсинуации“ со изразени политички „конотации“...

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
А ако 1 излезе од ДУИ, толку од било каква влада...
Тука секогаш е ДПА за испомош, но јас сметам дека ќе има обид за преземање ама од другата страна, со нашите народни пари сега ќе има уцени, купувања и притисоци, да видиме дали Заев бил кретен како минатите избори и ставил на листите луѓе како Солза, Љубица и Роза.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Ме радува што си вака расположен после објавувањето на официјалните резултати:)Мене малку би ми било незгодно после рикање пред владата дека сте победиле да се појавувам во јавност барем една недела.
Види вака експерту политички. Не бев јас да славам во неделата пред влада, не се ни радував што Заев собрал толку гласови за кои никој не веруваше туку викаа дека Грујо е непобедлив. Јас се борев за правда, во неделата таа правда победи, тоа што ти тука глумиш паметен па као нешто си многу запознаен со работите и коментираш е смешно, значи смешен си. Тоа што ти се радуваш на освоени 51 пратеник е смешно, умирам од смеење јас кога гледам како се радувате, не знам од каде тоа дека јас или било кој друг е нервозен. Нервозна беше Бетка, нервозен е Миле, Грујо, тие беа како попарени во неделата ноќта. Не знаеа како можеше Сдсм да собере 440.000 гласови. Е сега, разликата меѓу мене и тебе е што јас немам проблем со Албанците и не му верувам на Заев дека ќе воведе двојазичност. Ти од друга страна трубиш за двојазичност и патриотизам, мразиш Албанци, а партијата ти е во коалиција со нив. Знам, така треба од 2001 навака. Дали од 2001 навака треба да се делат тендери меѓу Дуи и Вмро? Дали од 2001 навака треба владеачката македонска партија која неколку пати имаше над 60 пратеници да замижува на секојдневното тепање на Македонци низ Скопје?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom