Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
B

Borg_Drone

Гостин
Чекај сега. Може не се разбираме, или јас не разбирам.

Зошто би му нудел коалиција кога нема ниеден пратеник?
Ќе видиме, можеби и имаш право. Али едно е сигурно, после овие избори нема да има сигурност во државава. Кризата ќе стане уште поостра нека не се лажат луѓево на изјавите дека ќе имало стабилна Влада.[DOUBLEPOST=1481577213][/DOUBLEPOST]
Koj strucnjak si ti, pa Ljupco nema pratenik be momce.
Kaj imas zavrseno politicki nauki, kaj Soros?
Да.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.781
Поени од реакции
30.640
Искрено и СДСМ имаат сега опција да состават Влада, дури и шансите за СДСМ се поголеми отколку за ВМРО. Клучен играч ќе биде ДУИ. Љубчо Георгиевски мислам дека доколку му понуди СДСМ коалиција дека ќе прифати. ДУИ ќе бидат според мене оние кои ќе одлучат кои ќе гради Влада.
Борг нели победниците прават влада, нели е тоа во уставот или јас сум грешка ???

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.435
Поени од реакции
17.784
Ќе видиме, можеби и имаш право. Али едно е сигурно, после овие избори нема да има сигурност во државава. Кризата ќе стане уште поостра нека не се лажат луѓево на изјавите дека ќе имало стабилна Влада.
Нема што да му нуди, штом нема ниеден пратеник.

Стабилна Влада секако нема да има. Денес Штајнмаер изјави дека СЈО мора да продолжи со работа. Не знам како би терало тоа во иднина, ама секако не е добро по кожата на пастирот.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Мислам дека сдсм изгуби пратеник на сметка на алијансата или грешка сум?
Грешка си, за Алијансата 17.970/3 = 5990, за СДС 25.828/4 = 6457 . Попрво СДС ќе има четврти мандат отколку Алијансата трет.

B

Borg_Drone

Гостин
Борг нели победниците прават влада, нели е тоа во уставот или јас сум грешка ???
Да ти кажам најискрено, можно е и да сум грешка и да сум помешал некои работи со надворешната политика зошто немам гледано вести и следено македонска политика веќе две и пол години (ако не и повеќе) :D Така да се извинувам за некоја грешка ако сум ја направил се случува.

Али најискрено, ова сигурно нема да биде стабилна Влада и ќе биде многу лошо....

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
959
Поени од реакции
1.566
Сериозен си ?
Па да не им го ветеше Зеав тоа на Албанците Вмро ќе победеше со 100 илјади гласа а Дуи ќе имаше повеќе и од СДСМ.
Без разлика дали си во право или не, срам нека му е на македонскиот народ. Ова што го кажуваш погоре после сите бомби, после цел соголен криминал е дебакл за разумот на народот. Ама кажа некој еднаш: Народот е во право и кога греши.

S

silmarillion

Гостин
Готово а? Пак ќе си владее Грујо и ќе си краде?
Не зависи од мене. Тоа што зависеше од мене го напраив у неделата. Фактот е дека СДС изгуби. Уште еден факт е дека ДИК ги врати у живот ВМРО со дупла потврда па сеа место нервоза зашто 51 место 63 имаш радост зашто 51 место 50.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316
Некоја моја претпоставка, ако дпмне коалицира со дуи тогаш Заев може да објави и бомби против дуи, тоа така го шпекулирам.Времето ќе покаже.
Тоа ги пушта селективно бомбите изгледа...

Член од
29 септември 2016
Мислења
464
Поени од реакции
285
поголема излезност има на овие избори не гласаа само албанците за СДСМ

ВМРО си ги има истите гласачи кои се купени

додека за СДСМ гласаа и независни

Член од
3 мај 2012
Мислења
534
Поени од реакции
1.662
поголема излезност има на овие избори не гласаа само албанците за СДСМ

ВМРО си ги има истите гласачи кои се купени

додека за СДСМ гласаа и независни
Не само што се купени, туку и небањати. За СДСМ гласаа слободоумните, паметните, убавите и албанците.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Има муда некој да ги суди правилно според тебе?! Оптимист.
Каква ти е таа влада со 61 пратеник бе? Па пред 2 години само, Вмро имаше 61 пратеник. Каква е таа влада со кнап мнозинство? Не ме заебавај, ова е пораз за Вмро и тие си знаат, оние пред Дик не знам зошто се дереа толку.

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
959
Поени од реакции
1.566
Каква ти е таа влада со 61 пратеник бе? Па пред 2 години само, Вмро имаше 61 пратеник. Каква е таа влада со кнап мнозинство? Не ме заебавај, ова е пораз за Вмро и тие си знаат, оние пред Дик не знам зошто се дереа толку.
Битно се на власт, знаеа они дека нема да имаат над 50 пратеника не се секирај ти. Не ми одговори, мислиш дека има некој маж шо ке седне во судница со мафијата и ќе ги осуди?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom