Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
B

Borg_Drone

Гостин
Искрено и СДСМ имаат сега опција да состават Влада, дури и шансите за СДСМ се поголеми отколку за ВМРО. Клучен играч ќе биде ДУИ. Љубчо Георгиевски мислам дека доколку му понуди СДСМ коалиција дека ќе прифати. ДУИ ќе бидат според мене оние кои ќе одлучат кои ќе гради Влада.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Заврши циркузот што го приредија Дик? Ајт по дома сите сега, од јануари се гледаме на суд. Тоа и беше борбата нели? Не беше борбата за Сдсм, туку за затвор. Тоа што Сдсм е единствена опозиција која може да направи разлика сме криви самите.

B

Borg_Drone

Гостин
Зошто би му нудел некој коалиција на Љубчо?
Зошто да не? Љубчо и СДСМ имаат заедничка цел. И едните и другите не го сакаат Груевски. Затоа се си мислам дека ДУИ ќе бидат на крајот тие кои ќе одлучат кој ќе гради Влада.

S

silmarillion

Гостин
Заврши циркузот што го приредија Дик? Ајт по дома сите сега, од Јануари се гледаме на суд. Тоа и беше борбата нели? Не беше борбата за Сдсм, туку за затвор. Тоа што Сдсм е единствена опозиција која може да направи разлика сме криви самите.
Пројде возот за суд, нема суд со сваровски судии :) А СДС требаше да имаат 61 во коалиција или сами како сакаш кажи за тоа да се деси.

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Ова е почеток на крајот на ВМРО-ДПМНЕ. Во наредниве месеци ќе се заостри кризата уште повеќе, а ништо чудно и да има нови избори. Реално гледано ВМРO-ДПМНЕ многу претрпе од бомбите што беа пуштани во јавноста, а Заев не ми се верува дека ќе престане со тоа. Баш ме интересира само дали ќе ги објави снимките кои се однесуваат на убиствата кај Смиљковско езеро... ако ги има воопшто тие снимки.
Некоја моја претпоставка, ако дпмне коалицира со дуи тогаш Заев може да објави и бомби против дуи, тоа така го шпекулирам.Времето ќе покаже.

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.980
Поени од реакции
11.621
А дали се води уште? :))
Не, пребројани се сите гласови во 6те ИЕ во рамки на РМ. Погрешно време употребив, знам. :D
Мислам дека сдсм изгуби пратеник на сметка на алијансата или грешка сум?
Фотофинишот за 20тиот пратеник е меѓу ДРПМНЕ и СДСМ.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.431
Поени од реакции
17.779
Зошто да не? Љубчо и СДСМ имаат заедничка цел. И едните и другите не го сакаат Груевски. Затоа се си мислам дека ДУИ ќе бидат на крајот тие кои ќе одлучат кои ќе гради Влада.
Чекај сега. Може не се разбираме, или јас не разбирам.

Зошто би му нудел коалиција кога нема ниеден пратеник?

Член од
29 февруари 2016
Мислења
569
Поени од реакции
641
Искрено и СДСМ имаат сега опција да состават Влада, дури и шансите за СДСМ се поголеми отколку за ВМРО. Клучен играч ќе биде ДУИ. Љубчо Георгиевски мислам дека доколку му понуди СДСМ коалиција дека ќе прифати. ДУИ ќе бидат според мене оние кои ќе одлучат кои ќе гради Влада.
Koj strucnjak si ti, pa Ljupco nema pratenik be momce.
Kaj imas zavrseno politicki nauki, kaj Soros?

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Пројде возот за суд, нема суд со сваровски судии :) А СДС требаше да имаат 61 во коалиција или сами како сакаш кажи за тоа да се деси.
Готово а? Пак ќе си владее Грујо и ќе си краде?

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.780
Поени од реакции
30.640
Рачунајте колку угнетени, уценети, заплашени гласови има и на овие избори. Победник е СДСМ, но сепак ВМРО ќе прави влада. Блгарски пасош хир ви кам.

П.С: Прашајте ако имате некој во ДИК, да ви каже колку од неважечките ливчиња се со заокружена четворка.
Сериозен си ?
Па да не им го ветеше Зеав тоа на Албанците Вмро ќе победеше со 100 илјади гласа а Дуи ќе имаше повеќе и од СДСМ.

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.980
Поени од реакции
11.621
Некоја моја претпоставка, ако дпмне коалицира со дуи тогаш Заев може да објави и бомби против дуи, тоа така го шпекулирам.Времето ќе покаже.
Ако ДУИ сега коалицира со ДРПМНЕ, на краток рок ќе стане ДПА, а на подолг рок - ПДП.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom