S
silmarillion
Гостин
Има уште некој со лошо искуство со говнарите Делтатерм кои ја нудат у БЕГ како фирма за сервис? Има утре да и се наебем мајке на директорката.
може да се смени само со R22 и ќе грее одлично до кај 0 степениAj edno prasanje za poznavacite. Ima li nekoja zamena za plinot r22 za stara klima so nekoj ponov za da gree podobro na niski tenperaturi? Gledame na internet nekoi rs-44 i rs-45 plin. Moze li kaj nas da se najdat ovie gasovi i dali ke pomognat ako se smeni r22 so nekoj od ovie pri poniski temperaturi
замисли да беше со R410 гас, ќе грееше и до -2015godini Fonko klima, prezadovolen i ekonomicnost i efikasnost, 30kvadrati so stara dograma i po kusi rakavi cela zima, ne e inverter a do -10 gree so finta ) 30-40denari dnevna potrosuvacka. Fonko so se desi so niv , propadnaa??
Nastavi ja na 23-25 stepeni i ventilatorot na prva ili vtora brzina pa probaj kako ke raboti. Ovaka nema cesto da ti pravi defrost.[DOUBLEPOST=1481477586][/DOUBLEPOST]Мака мачам со климата Тесла.Ја зедов пред месец дена 25 илјади,и кога беше овој ладниот период во еден ден за неполни 5 часа ми направи 7 пати дефрост.После тоа наредните денови воопшто не грееше, пуштена е на 31 степен наместо да грее она ладно дува,дојдоа мајстори го смениа надворешниот дел и пак исто,додека да почне да грее и требат 3-5 часа работа..Е сега се миалам да ја сменам марката односно да земам нова да си доплатам уште 10-15 илјади барем да знам оти ке ме грее..Препорака за добра клима ?
Drugar ima fonko od tie starite ama sega koga e ladnicko nego mu lapa po najmalku 200 den dnevno ako e nonstop uklucena[DOUBLEPOST=1481477957][/DOUBLEPOST]15godini Fonko klima, prezadovolen i ekonomicnost i efikasnost, 30kvadrati so stara dograma i po kusi rakavi cela zima, ne e inverter a do -10 gree so finta ) 30-40denari dnevna potrosuvacka. Fonko so se desi so niv , propadnaa??
Gree i do -20 samo ja gubi silata pod -5 i ne moze ubavo da zagree poveke od edna soba to est 30tina kv max koga e pod -5. Tosiba inverter. Na internet pisuva deka rs-44 e kompatibilen so r22 uredi imoze da se stava bez problem. Cop se zgolemuva za 15 posto ama ne e navedeno dali se podobruvaat performansite koga e ladno.може да се смени само со R22 и ќе грее одлично до кај 0 степени
Fonko propadnaja poradi tebe, ti prodale hiper inverter a ti ja naplatile kako obicna on/off15godini Fonko klima, prezadovolen i ekonomicnost i efikasnost, 30kvadrati so stara dograma i po kusi rakavi cela zima, ne e inverter a do -10 gree so finta ) 30-40denari dnevna potrosuvacka. Fonko so se desi so niv , propadnaa??
250-300kw зависно каква изолација имаш, или поразбирливо од 1500 до 2000ден. максимум за месец денасо Тhermor 2.5 kw панелка на 15м2 соба, запалена околу 6 часа дневно, некој искуство колку би потрошил од прилика на месечно ниво?
Kapacitet grejanja na nekoj vrednosti "Tbivalent" direktno zavisi od vrednosti "Pdesign kw".Kapacitet grejanja koji se prikazuje na odredjenoj vrednosti 'Tbivalent", nije MAKSIMALNI kapacitet grejanja za Fujitsu.Moze nekoj da mi gi protumaci podatocive za Fujitsu /LLCC na Eurovent ?
Ja ova stvarno ne go razbiram najbugetniot model na Fujitsu podobro gree na -15C od -7C
Ako -7C e bivalentna temperatura za ovaa LLCC serija, t.e onaa kriticna Temperatura posle koja uredot od Monovalenten (koga sam ja odrzuval temperaturata) bara pripomos od drugo grejno telo pod -7 t.e uredot stanuva Bivalenten, pomocu kojih trikova LLCC (primer 12kata) moze da gree so 3Kw na -15 a na bivalentnata -7C da dade ~200W pomalku t.e 2,83Kw ?
Da ne ukljucuva grejac na -15?
Sekoj den se uci nesto novo pa posle dolgo razmisluvanje i zjapanje u podatokov nekako.ne mi e logicen....iako porano mislev deka se top modeli. Baska, u ovaa serija nema twinovi 2-stage ili neznam kakva neotkriena NASA tehnologija, ima GMCC singl rotary kompresori.
Kolku sto razbiram....mokjnosta sto klimata moze da ja izvadi na BivalentnataT (-7 ili -10) e maksimalnata mokjnost i povekje od toa nemoze da izvadi ne pa i na poniska T.
Da ne e taka Tbiv ne bi postoela kako podatok na Event i gubi sekakov smisol terminot Bivalencija i Bivalentna T.
Znaci kako e mozno ova bez greaci i trikovi da se izmeri ?
Прегледај го приврзокот 161129
Prizvoditelot na klima uredi e toj sto go odreduva PdesignH, ima softveri so koi se dimenzionira klimata, softverski se izbira kompresor, izmenuvac, kolicina freon i se zadavaat temperaturi na koi treba da se dobie odredena T na freonot na izlez pri odredeni nadvoresni T.Kapacitet grejanja na nekoj vrednosti "Tbivalent" direktno zavisi od vrednosti "Pdesign kw".Kapacitet grejanja koji se prikazuje na odredjenoj vrednosti 'Tbivalent", nije MAKSIMALNI kapacitet grejanja za Fujitsu.
Pogledaj[DOUBLEPOST=1481530391][/DOUBLEPOST]Slika[DOUBLEPOST=1481530559][/DOUBLEPOST]Kapcitet 88.5 % ali to je od vrednosti " Pdesign".[DOUBLEPOST=1481532920][/DOUBLEPOST]Zavisi i od podesenosti klime i vrednosti "RHz" frekvencije kompresora.
PdesignH nije izmislio Fujitsu nego EU i Eurovent, tako da Fujitsu nema prava da ga tumaci kako njemu odgovara!PdesignH ,nije maksimalni kapacitet klime kod Fujitsu.
Batali go, negledas deka odgovara samo na nego sto mu odgovara, toa Fujitsu e najeftinitot model, ima staromoden 4polen kompresor@Strelec грешка е тоа на еуровент за фуџицу, еве ја вистинската снага на климата
Прегледај го приврзокот 161484
што финта употреби дај споделија со нас барем да видиме и ние некој аир за греење со обичниве клими15godini Fonko klima, prezadovolen i ekonomicnost i efikasnost, 30kvadrati so stara dograma i po kusi rakavi cela zima, ne e inverter a do -10 gree so finta ) 30-40denari dnevna potrosuvacka. Fonko so se desi so niv , propadnaa??