Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Моментално

ДИК: Од изброени 303.365 ливчиња, ВМРО-ДПМНЕ води пред СДСМ за околу 5%

Последните пребројани гласови (303.365 гласачи) покажуваат дека ВМРО-ДПМНЕ го задржува водството од околу 5 отсто. Првичните неофицијални резултати покажуваат дека ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата освоиле 125.300 гласачи или (41,30 %). Коалицијата на СДСМ досега освоила 110.509 или 36,43 отсто од досега пребројаните гласови.

J

joe.b

Гостин
Широка коалиција, задоволување на правдата за криминалите кои маме ни ебаа овие 10 години, реформирање на ВМРО т.е. чистење од врхушката предавничка и враќање кон вистинските вредности на партијата и парламентарни избори на пролет, заедно со другите - па да тепа ВМРО.

Може вака, м?:)
Друже, сега веќе е касно за вакви ``опаш под гз`` муабети...
Месеци уназад ти ги читам и пратам мислењата.. и идеалите..
Овде си анонимен, можеш што сакаш да кажеш и да не му ја мислиш. ама ако си ваква будалетинка и во живо, најдобро ти е да му ја дувнеш негде додека имаш време..
just saying.. да не ме сфатиш погрешно...

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.450
Поени од реакции
17.887
Друже, сега веќе е касно за вакви ``опаш под гз`` муабети...
Месеци уназад ти ги читам и пратам мислењата.. и идеалите..
Овде си анонимен, можеш што сакаш да кажеш и да не му ја мислиш. ама ако си ваква будалетинка и во живо, најдобро ти е да му ја дувнеш негде додека имаш време..
just saying.. да не ме сфатиш погрешно...
Можеш да ми аргументираш т.е. изјасниш зошто сметаш дека сум будалетинка?

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.195
Поени од реакции
16.334
Сеа да видиме кој како ќе се продаде :) Пошто со две партии влада нема да се состави.
има веќе слична работа неколку години во Хрватска... ама они се веќе предходно во гЕу и мува не ги лазе за хаосот... башка таму нема национални елементи...
нашава работа ќе наликува на црногорската... само што они се практично во нато..

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.450
Поени од реакции
17.887
башка таму нема национални елементи...
Се читаш ли што пишуваш? Во Хрватска имаш експанзија на национализмот поточно усташтвото, и негов препород.

Може сакаш да кажеш дека нема меѓуетнички елементи.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Се читаш ли што пишуваш? Во Хрватска имаш експанзија на национализмот поточно усташтвото, и негов препород.

Може сакаш да кажеш дека нема меѓуетнички елементи.
:facepalm: не го читам, не можам стварно. Со дрога некоја само...не се трпи инаку.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.195
Поени од реакции
16.334
Се читаш ли што пишуваш? Во Хрватска имаш експанзија на национализмот поточно усташтвото, и негов препород.Може сакаш да кажеш дека нема меѓуетнички елементи.
усташтвото е политичка определба, нема врска со хрватската нација, тоа србите од времето сакаа да го изедначат... башка усташите и четниците соработувале...
имам братучед таму што добро ги знае нивните работи..
..поточно на ниво на ЕУ има нов ЗАКОН од лани, со кој се ограничува критика на фашизмот, па само чешкиот председател отиде во Москва за 9Мај и беше критикуван...

J

joe.b

Гостин
Можеш да ми аргументираш зошто сметаш дека сум будалетинка?
Читајќи ги твоите мислења делуваш на будалетинка не овие од денес, него месеци наназад, јас веќе ти аргументирав, (ако воопшто знаеш што значење има глаголот ``аргументира`` во македонскиот литературен јазикот = ``изнесува мислење``) јас своето мислење веќе го кажав, чудна работа мајка му стара, бараш двојазичност, а ни мајчиниот не си го знаеш како што треба..

А некогаш СДСМ вредеше, и имаше квалитетни политичари, курнази, симпатизери беа градските ушлифовани фаци, за ВМРО гласаа само сељачаана..
СДСМ на чело со сегашнава гарнитура го допре дното..

Тоа е другар, крај.. нема понатаму.. подвиткај опашот, ќути, трај, трпи и гледај (не само ти, сите ние) како сегашнава а и наредната, онаа што ќе дојде власт после 00:00 не ебе у здрав мозок..

Член од
17 март 2011
Мислења
135
Поени од реакции
135
Зошто овие од сдсм се радуваат, кога ги изгубија изборите?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom