Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.279
30.000 денари кои се сон на 90% граѓани на оваа кутра држава се доволни да покријат месечни трошоци на едно семејствоМоже и јас да си купам Мајбах кога Сдсм ќе дојде на власт и просечната плата ќе биде 30.000 ден., а минималната 60.000 денари.
П.с. Не ли ти честитав пред месеци дека Сдсм станува албанска партија? Не ли сум визионер?![]()
Тоа не е доволно за мајбах, толкава плата не те става ни во средна класа. Средна класа би била она која во семејството има редовни месечни примања од барем 40.000 денари.
Во Македонија просекот на плати го крева администрација која зема плати од кредити и позајмици кои крваво ги плаќаме и веројатно еден ден притиснати од огромните долгови ќе го смениме и името и ќе ја дадеме половина земја на друга држава пошто нема да имаме ништо друго вредно.
Македонија сега се наоѓа пред амбисот на пропаста, пред избор дали ќе опстане како држава или ќе згасне тивко не оставајќи зад себе никаква трага.[DOUBLEPOST=1481305380][/DOUBLEPOST]
најлесно ќе познаеш замја чија власт нема поим од економија е по тоа што државно вработување е подобро од приватно.единствено е крива што не сака да ме вработи во администрацијата (во Скопје сакам не сакам да се расправам со овдешните)
Кај нас луѓето се спремни да убијат некого за државна работа со 300 евра плата
Тоа е нашето економско чудо