Талент или дарба.

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Вака имам природна дарба за превод од англиски на македонски, го разбирам англискиот како македонски да е, граматика поим немам затоа што никогаш не сум го ни учел јазикот, ама можам симултано да преведувам во секунда. Што се бара и за што можам да го искористам тоа можеби да направам разговорник како онлајн курс, идеи некој?

Тоа што го имаш е талент или дарба?

Да не го учев не го учам а сум подобар од професори и професорки по англиски, тие повторуваат лекции за предавање превод, а јас без да видам што е како ми доаѓа како од тепка за превод.
Идеја нешто?

требало да го учиш чим те бивало, за да си можел талентот да го искористиш, вака без диплома за превод нез колку би нашол нешто

требало да го учиш чим те бивало, за да си можел талентот да го искористиш

Нема потреба да го учам си знам јас :icon_lol:.

Него да правам јас онлајн курс за нашиве по австралии америки канади и англии да учат македонски :icon_lol:.

Или да го подобриме гугл транслејт некако.[DOUBLEPOST=1481222115][/DOUBLEPOST]Можи 100 најкористени фрази и реченици секојдневни на англиски да ги преведам на македонски и тоа да го продавам како онлајн курс. За почеток 100, после 1000.

Последно уредено:
Pa za da go napravis toa nemora da ja imas ovaa ''darba''
Sekoj covek sto znae angliski mzoe da go napravi ova so tie 100 najkoristeni frazi.

Реалноста е дека без диплома може само на интернет нешто да си направиш страна или на фејзбук дека преведуваш семинарски есеи такви работи ,мада незнам колку ќе е успешно пошто денеска англискиот е доста владеен од поголемата млада популација ,и има многу луѓе како тебе со и без завршен факултет и има веќе такви речници и зборници колку сакаш ова е мое мислење се извинувам ако ти го кршам филмот секое добро се надевам ќе го материјализираш знаењето поздрав !

Гледам дека бараш работа, земи прочепкај на интернет имаш фирми што ќе ти направат интервју и ако збориш добро ќе те плаќаат од саат да збориш со Јапонци, Кинези, Бразилици или луѓе и бизнисмени од цел свет што сакаат да вежбаат говорење англиски.

Не барам работа идеи барам, не само секојдневно преведувам медицина, електроника, земјоделие земјоделски продукти, квантна физика скоро се.

Во иднина ако поднесуваш некаде цв, немој никако во наслов да си ставил точка.

Никако!

Blogspot, fb strana. Podobruvanje na Google translate.

Blogspot, fb strana. Podobruvanje na Google translate.

Видеа на јутуб и на нив можи кхмммммм, проблемот е во тоа што не знам како да го направам тоа.[DOUBLEPOST=1481225630][/DOUBLEPOST]
Видеа на јутуб и на нив можи кхмммммм, проблемот е во тоа што не знам како да го направам тоа.

Пример како да го подобрувам гугл транслејт како и колку се плаќа тоа?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom